's-Gravelands Oude Beloften
 
 
Thuis Vorige       Volgende            
© Vijfde Dimensie, jaargang 21 
 
11 oktober
's-Graveland de meeste kansen, PVC 1 de meeste doelpunten: 4-2
Ook bij PVC vandaag het nieuwe normaal in het amateurvoetbal: kantine en douches gesloten. Een stuk minder gezellig, maar het is even niet anders. 's-Graveland heeft het traditioneel lastig met PVC 1. Meestal blijft het met lege handen achter. Heel af en toe een nipte overwinning, zoals de 8-7 van een paar seizoenen geleden. Vandaag leek het allemaal niet zo'n probleem te worden. Het eerste kwartier van de eerste helft kreeg 's-graveland een aantal goede kansen om de score te openen. Het leek een kwestie van tijd voordat de 0-1 zou vallen. Dat gebeurde echter niet. PVC kwam op 1-0, 2-0 en 3-0. Door mooie uitvallen en foutjes in de blauw-witte verdediging. 3-0 was ook de ruststand. Na de thee (goed geregeld PVC) had 's-Graveland de hoop nog niet opgegeven. Al eerder werd dit seizoen immers een 3-0 achterstand weggewerkt bij PVCV. In de tweede helft voetbalde PVC vooral in de achterste linie, waarbij de keeper ook veelvuldig mee mocht doen. Hun goed recht. 's-Graveland wachtte de kansen af, die ook sporadisch kwamen. Uit een uitval scoorde PVC echter de 4-0. 's-Graveland liet ook toen de moed nog niet zakken. Via een combinatie met Frits, scoorde Giliam de 4-1. Daarna scoorde Jarno eerst een ten onrechte afgekeurd doelpunt en daarna nog een goedgekeurd doelpunt (4-2). De tijd ontbrak echter om de score verder recht te trekken. Jammer maar helaas.

PVC 1 - 's-Graveland 2: 4-2
Ruststand: 3-0
Doelpunten 's-Graveland:  Giliam Hagen, Jarno van Diermen
   
Jeroen te Nuyl: "Voor de wedstrijd ben ik even op Michel Marree van PVC afgestapt. Hij is begeleider van PVC 1 en voorzitter van de club."
"Toen aan het begin van het seizoen duidelijk werd dat de KNVB geen 35+  competitie meer ging organiseren op zondag, heeft hij het initiatief genomen voor een "wilde" competitie. Prima! Daardoor voetballen we nu weer lekker elke zondag."
"Hij vertelde dat de KNVB binnenkort met hem om tafel wil, nu blijkt dat we prima zonder kunnen."
 
   
De toss
Frits van der Meer: "Jeroen vroeg of ik de toss wilde doen. Geen probleem."
"De scheidsrechter van vandaag heeft goed gefloten. Jammer, dat hij een doelpunt van ons afkeurde omdat de keeper van PVC in een luchtduel zou zijn aangevallen. Een VAR-momentje, naar wij dachten. Verder was het een heel sportieve wedstrijd, hoor."
"De aanvoerder van PVC 1 is een aardige jongen en een goede voetballer, en degene die aan de basis stond van de gebroken heup van Pim van Leeuwen, twee seizoenen geleden. Ik vond het dus niet zo erg om afstand te houden bij de toss."
 
   
Ronald van Oostrum: "Vrijdag heb ik Jeroen laten weten dat ik vandaag mee zou doen. Zaterdag heb ik hem ge-appt en gezegd dat ik nog teveel last van mijn ribben-blessure had, dus niet zou komen. Vanochtend ging het wel weer en heb ik hem gebeld dat ik tóch mee wilde doen. Inderdaad, dagkoersen, ik kan het ook niet anders noemen. Gelukkig had ik in de wedstrijd geen last van mijn blessure. Conditioneel gezien moet het nog wel beter. En afronden op de goal was altijd al een puntje van aandacht."  
   
Jeroen te Nuyl: "Even de intrap-ballen op de juiste spanning brengen met de ballenpomp, daar draai ik mijn hand niet voor om"
"Eigenlijk ben ik niet heel ontevreden over ons spel van vandaag. We moeten ze er alleen effe inschieten."
"Ik hoop maar dat we ook volgende week zondag weer kunnen voetballen. We gaan het dinsdag van meneertje Rutte horen. Ik vrees met grote vrezen, moet ik eerlijk zeggen."
 
   
 
   
 
   
 
   
De rust  
   
Supporter van de week
Niels Steenvoorden (foto archief) is nog niet helemaal hersteld van zijn knie-blessure. Toch stond hij vandaag in Utrecht langs de lijn om zijn team aan te moedigen. Hij had zich zelfs omgekleed in voetbaltenue 'voor het geval dat'. Klasse!
 
   
 
   
 
 


Onze Sponsor