ABThuis Vorige      Volgende      
Totaal overzicht competitie, programma en uitslagen

Actuele Stand

Wedstrijdreglement Wilde 7x7-Competitie
 

     
5 december
  's-Graveland speelt niet voor Sinterklaas bij Kockengen 0-4
In de laatste wedstrijd van 2021 speelden de Oude Beloften vandaag tegen Kockengen. Een uitwedstrijd, want Kockengen speelt dit seizoen alleen maar thuiswedstrijden. Waarschijnlijk omdat ze niet meer elke week voldoende spelers op kunnen trommelen. Ook vandaag stond Kockengen niet met een heel ruime selectie aan de aftrap. Wat dat betreft kunnen de Oude Beloften terugvallen op een uitgebreid spelersbestand. Dat was vandaag ook wel nodig. Er waren veel basis-spelers die Sinterklaas vierden. Vandaar dat aanvoerder Jeroen te Nuyl er deze week de nodige telefoontjes aan moest besteden om negen man op de been te brengen. Jeroen deed vandaag  zelf niet mee, nog niet hersteld van zijn kuitblessure. Toch vond hij de wedstrijd belangrijk genoeg om zijn team te coachen. De Oude Beloften traden aan met: Giliam, Niels, Frits, Menno, Patrik, Pascal, Kees, Rick en Sander.
Vanaf het begin van de wedstrijd was de tactiek van Kockengen duidelijk: de bus werd voor het eigen doel geparkeerd. Kockengen hing met vijf man voor eigen doel en hied een spits voorin. 's-Graveland liet zich niet van de wijs brengen en bleef voetballen. Zaalvoetbalervaring van Giliam, Pascal en Patrik kwam daarbij goed van pas. Inspelen, doorlopen, terugleggen, dat soort werk. Kansen kwamen er voor 's-Graveland en doelpunten ook. Sander de Leeuw rondde twee keer een combinatie doeltreffend af. Voor de rust verlengde Frits van der Meer met zijn grote teen een inzet van Patrik Zeldenthuis. Ruststand 0-3. Na de thee veranderde weinig in het spelbeeld. 's-Graveland drong aan, Kockengen loerend op een uitval. Keeper Rick Kalis, alias De Blauwe Reiger, werd maar één keer echt op de proef gesteld. De keeper van Kockengen had het een stuk drukker. Kees Langerak bepaalde de eindstand met een hard schot op 0-4.


Kockengen - 's-Graveland 2: 0-4
Ruststand: 0-3
Doelpunten 's-Graveland: Sander de Leeuw (2x), Frits van der Meer, Kees - One Touch Cornelis- Langerak
     
Jeroen te Nuyl: "We komen al een tijdje bij Kockengen. Ook al in de tijd dat we nog op een heel veld speelden. Het zijn altijd leuke wedstrijden. Vaak hebbebn we het lastig hier, maar redelijk vaak trekken we aan het langste eind."
 "Kamiel, de teambegeleider van Kockengen ken ik ook al heel lang. Hij begeeft zich net als ik op de Gooise Matras, oftewel in de mediawereld. Hij was zenderbaas van ONS. Een zender met een nostalgische inslag. Hij heeft zijn aandeel verkocht en is nu aan het freewheelen. Lekker als je dat kunt doen."
"Ik ben van de week verhuisd en heb het inmiddels uitstekend naar mijn zin op de 's-Gravelandse weg. Jullie moeten allemaal zeker een keertje langs komen."
 
 
Kees Langerak: "Voor mij is het een heel succesvol voetbal-weekeinde. Gisteren heb ik met het tweede van 's-Graveland gewonnen. We zijn weer een ronde verder in de beker. Het is wel jammer dat we niet meer 's-avonds kunnen trainen. Ik kreeg net een appje met het voorstel om komende woensdag om half zeven 's-ochtends te gaan trainen. Dat laat ik toch maar aan me voorbij gaan. Er moet ook nog gewerkt worden."
"Natuurlijk vind ik het leuk om mee te doen bij de Oude Beloften. Je komt nog eens ergens. Over het algemeen bemoei ik me vooral  met de opbouw. Vandaag kwam ik ook een keer in de positie om af te ronden. Dan ben ik niet te beroerd om een balletje binnen te schieten. "
 
 
 
 
 
 
 
 
De Rust
 
Toevallige aanwezige van de Week
Supporters zijn bij wedstrijden van de Oude Beloften niet toegestaan vanwege de Covid-maatregelen. Maar heel toevallig had Roos de Leeuw paardrijles op haar stokpaard op het veld van Kockengen, terwijl haar vader Sander daar moest voetballen. Zo kon Roos terwijl ze met haar paard over diverse hindernissen sprong, af en toe ook 's-Graveland aanmoedigen. Prima!
 
 
 
De Toss
Frits van der Meer: "Jammer dat Jeroen zelf niet aan de aftrap kon staan. Maar hij weet dat hij op mij kan rekenen. Ik ben vrij goed in het waarnemen van honeurs, al zeg ik het zelf."
"Alle weersvoorspellingen ten spijt, was het vanochtend heerlijk voetbalweer. Droog, windstil en genoeg zuurstof in de lucht. Met name dat laatste is voor mij als grootverbruiker van zuurstof, belangrijk."
"De scheidsrechter van vandaag heeft prima gefloten. Het was een sportieve wedstrijd. Als geintje trok hij een keer de gele kaart voor slecht spel van Kockengen. Moet kunnen, vind ik persoonlijk."
"De aanvoerder van Kockengen, John, is een aardige jongen en een goede voetballer. Waar Kockengen niet op gerekend had, is dat wij na de wedstrijd aansloten bij hun erehaag met applaus. Zo verlieten zij ook onder applaus het veld. Een koekje van eigen deeg, zou je kunnen zeggen."
 
 
     
     
     
    Naar de top van de pagina