ABThuis Vorige      Volgende      
Totaal overzicht competitie, programma en uitslagen

Actuele Stand

Wedstrijdreglement Wilde 7x7-Competitie
 

     
6 februari
  's-Graveland toont veerkracht tegen De Meern 1: 5-5
Op de Buienradar-app kreeg deze dag qua weer-kwaliteit een rapportcijfer 1. Dat was tijdens de wedstrijd van de Oude Beloften tegen De Meern1 vandaag ook goed te merken. Regen, wind, en hagel joegen over het kunstgras. De weersomstandigheden waren dus goed voor een trieste wedstrijd, maar dat werd het niet, integendeel. 's-Gravend trad aan met Frank, Giliam, Niels, Frits, Kees, Jeroen, Luc, Harun, Menno en Jarno. In de heenwedstrijd had De Meern met een 11-1 overwinning fors uitgehaald. Vandaag vielen er in de return ook veel doelpunten, maar die waren iets evenwichtiger over de teams verdeeld. Daar zag het aanvankelijk trouwens niet naar uit. De Meern dicteerde in de eerste helft het spel en kwam af en toe gevaarlijk voor de goal. Doelman Frank Scheltus moest daarbij een aantal keer handelend optreden. 's-Graveland moest het van de omschakeling hebben en kreeg daarmee een aantal goede kansen. Daar werd er uiteindelijk eentje door Jarno van Diermen afgerond (1-0). De Meern liet het er niet bij zitten en kwam nog voor de extreme hagelbui bij rust langszij: ruststand 1-2. De tweede helft speelden de Oude Beloften met de wind in de rug. Een stuk lekkerder zonder de striemende regen in je gezicht.  Opnieuw was het De Meern die het beste van het spel had. Via individuele acties kwamen ze af en toe gevaarlijk voor de 's-Gravelandse goal. Opvallend daarbij was de doelman van de Meern die twee keer een fraaie solo vanuit zijn  goal afrondde met een doelpunt. Mede daardoor kwam De Meern op een 1-4 voorsprong.

's-Graveland 2 - De Meern 1: 5-5
Ruststand: 1-2
Doelpunten 's-Graveland: Jarno van Diermen (3x), Giliam Hagen,  Jeroen te Nuyl

     
Jeroen te Nuyl: "Toen het 1-4 stond, leek de wedstrijd gespeeld. Maar ja, dan zie je maar weer dat voetbal een hele mooie sport kan zijn. Wij toonden veerkracht en wisten uit een  paar uitvallen te scoren. Intussen verrichtte onze onvolprezen keeper Frank Scheltus een paar prachtige reddingen. Wat mij betreft werd hij daarmee de Man of the Match. We kwamen via Jarno, die zijn oude vorm helemaal terugheeft,  en Giliam terug naar 2-4 en 3-4. De Meern leek dewedstrijd alsnog in het slot te gooien door de 3-5 te scoren. Wij maakten echter gebruik van de deur die nog op een kiertje stond. Na de 4-5, weer door Jarno, wist ik zelf in de laatste minuut van de wedstrijd de 5-5 binnen te werken. Prima! De jongens van De Meern keken elkaar verbaasd aan. Ze konden eigenlijk niet geloven dat ze zo'n riante voorsprong uit handen hadden gegeven."  
 
Menno van den Brand: "Ik was er bij de heenwedstrijd bij. Niet leuk als je daar met 11-1 op de spreekwoordelijke kloten krijgt. Daarom ben ik extra blij dat we dat vandaag een beetje recht hebben kunnen zetten.  Echt lekker voetbalweer vond ik het niet vandaag. Er waren een paar jongens op de fiets gekomen, maar ik heb me toch maar even door Yvonne laten brengen en halen. En als reserve ben ik ook maar even onder het afdakje gaan staan. Eenmaal in het veld hou je natuurlijk geen rekening meer met het weer. Conditioneel gezien zit ik denk ik op negentig procent. De meeste wedstrijden stoom ik nog wel eens op naar het vijandelijk doel. Vandaag heb ik het nog een beetje rustig gehouden en me vooral gefocused op mijn defensieve taken. Ging best goed. Ik heb er ook van de aanvoerder geen klachten over gehoord."  
 

 
 
 
 
 
De Rust
 
Supporter van de Week
Gelukkig, er mogen weer supporters aanwezig zijn bij de wedstrijden van de Oude Beloften. Maar vandaag zaten ze waarschijnlijk liever lekker binnen bij de kachel. Jammer, want ze hebben een legendarische wedsttrijd gemist.
 
 
 
De Toss
Jeroen te Nuyl: "Er staat altijd heel vrolijk 'De Toss' boven dit stukje, maar ik maak het nog zelden mee dat er echt getossed wordt. Ook Scheidrechter Pim van Leeuwen laat bij voorbaat de aanvoerder van de tegenstander kiezen. Enerzijds begrijpelijk, anderzijds draagt een ouderwetse toss wat mij betreft goed bij aan de wedstrijdspanning."
"Samen met Kees, Luc en Frits was ik op de fiets gekomen. We waren behoorlijk nat geregend.  Het mooie was dat onze natte kleren in de droger van de club konden. Dat was na de wedstrijd een stuk lekkerder aankleden."
"Pim heeft uitstekend gefloten. Hij liet gaan waar het kon en hiekd het kort waar het moest, prima! Het was een sportieve wedstrijd."
De aanvoerder van De Meern1 is een aardige jongen en een van de betere voetballers uit onze competitie. De meeste doelunten en assists kwamen van zijn voet."
 
 
 
     
     
     
    Naar de top van de pagina