Home |

Archief|

Archief

«Terug  16 mei 2004 Verder»

16 mei Voorbereiden op Gent
Joost te Nuyl heeft zijn handen vol aan de voorbereidingen voor het teamuitje naar Gent...

"Vandaag ben ik nog even op de club geweest. Op zondagochtend blijft het toch altijd kriebelen" Rarely-playing-elftalbegeleider Joost te Nuyl rijdt op de fiets tussen 's-Graveland en Kortenhoef. "Ik had in de bestuurskamer nog even willen kijken hoe de geplande wedstrijd tegen Muiderberg is afgehandeld, maar er was niemand te vinden. Toen ben ik nog maar een rondje langs het veld en het kippenhok gaan lopen. Gisterenavond las ik op de site van de club dat we met 2-1 gewonnen hadden van Muiderberg. Ik neem aan dat ome Arie de administratieve verplichtingen heeft afgehandeld. Daarbij heeft hij de verhoudingen tussen de twee clubs goed ingeschat. Hoewel het me ook niet verbaasd zou hebben als hij er een gelijkspelletje van had gemaakt."

Roel, Erik en Henk
Joost: "De laatste maanden ben ik vooral bezig met het teamuitje naar Gent. De voetbaltechnische aspecten heb ik aan Jeroen overgelaten. Ik weet nu al dat het een ontzettend leuk uitje gaat worden. Maar wat ik nog niet weet, is wie er nou precies wel of niet meegaat. Met name van Roel, Erik en Henk heb ik nog geen bericht gehad. Misschien kunnen ze me alsnog even bellen."
"
We verzamelen vrijdag tussen 11:00 en 11:30 bij Cartouche. En mocht Cartouche gesloten zijn, dan spreken we af bij de Waag. Maar je hebt kans dat Wieger de zaak eerder opengooit als hij weet dat wij komen."

"
Gent staat bekend om zijn culturele en culinaire hoogtepunten. (Kijk maar eens op www.gent.be. red.) Daar zullen we volop van gaan genieten. Daarnaast lijkt het me ook leuk om een keer "op café" te gaan zoals men in Vlaanderen zegt. "Naar het café" zouden wij zeggen. Ik heb de receptie van ons hotel alvast gevraagd of zij iets konden aanbevelen. Zij stuurden me onderstaande beschrijving van Folklore."

 
FOLKLORE

Jacques en Marina
   
Folklore is een van de weinige zogenaamde 'vrije cafés' van Gent. Dat wil zeggen dat de cafébaas niet gebonden is aan of het gebouw huurt van een vaste brouwer. Vandaar dat ge in Folklore zowel Jupiler als Stella Artois van het vat kunt drinken. Tijdens de Gentse Feesten en de Patersholfeesten staan de pinten in promotie: voor 33cl betaalt ge dan 1euro 20.

Van al dat drinken krijgt ge honger. Naar aloude Vlaamse cafégewoonte hangt daarvoor een mand met gekookte eieren boven de toog. Op vrijdag kunt ge ook verse pistolets met gekapt krijgen.

"Tot in 1990 lag de RVA nog naast mijn deur. Toen moest ge nog dagelijks gaan doppen, telkens op andere uren, soms te negenen 's morgens, soms tenelven, zonder dat ge het op voorhand wist. Enfin, ik had hier dan een bord hangen waarop de stempeluren voor 's anderendaags geschreven stonden. De mensen kwamen hier kijken en niet meer op den bureau. Ja, ik heb dat bord nog ergens liggen op mijne zolder. Ik zou dat eigenlijk opnieuw kunnen ophangen, het is eigenlijk ook folklore."

Tot slot willen we de mensen erop attent maken dat de juke box er niet voor de sier staat maar nog volgestouwd is met singles (geen cd's!) uit de jaren '50'60-'70 van onder andere Dean Martin en Walter de Buck. 1 euro voor 6 liedjes.


«Terug  16 mei 2004 Verder»
 

Terug in de Tijd

 

"Ik heb altijd gedacht dat de 10 zijn rugnummer was. Maar het blijkt zijn IQ te zijn."
Voormalig Manchester United-vedette George Best over Paul Gascoigne