THUIS VORIG VOLGEND    
 
13 september, In eerste wedstrijd seizoen winst tegen AS'80: 2-1

's-Graveland 4 is het seizoen goed begonnen. Dat wil zeggen dat er gewonnen is. Heel gemakkelijk ging dat niet. Sterke gedeelten in de wedstrijd werden afgewisseld met zwakke. AS'80 kreeg daardoor ook veel kansen, maar was niet erg gelukkig in de afronding. Kwantitatief was het bij 's-Graveland ook nog niet om over naar huis te schrijven. Maar twaalf, bij Altius omgeklede, spelers bleken toch genoeg om de klus te klaren. Aanvoerder Jeroen te Nuyl kan tevreden terugkijken.

Doelpunten 's-Graveland: Vincent Weggemans, Gijsbert de Fokkert

 

 
Jeroen te Nuyl: "Natuurlijk ben ik een tevreden man. Als je drie punten in de eerste wedstrijd pakt is dat natuurlijk altijd goed. Maar ik ben ook kritisch. Vooraf heb ik met iedereen een opdracht doorgenomen en de looplijnen aangegeven en ik moet zeggen dat niet iederereen zich daar altijd aan heeft gehouden. Nee, even zonder gekheid. Ons spel kent nog te veel zwakke momenten. Daardoor hebben we vandaag ook te veel kansen weggegeven. Je zult mij niet horen zeggen dat we onverdiend gewonnen hebben. Maar als AS80 er twee of drie meer in schiet hebben we niets te zeggen. Natuurlijk Jeroen Voeten keepte een puike partij en zelf hebben we ook een aantal opgelegde kansen gemist, maar toch."
"Ik merk dat het trainen zijn vruchten afwerpt. Vandaag waren er dan misschien maar twaalf man. Je ziet toch dat de conditie bij de meesten een stuk beter is dan vorig seizoen de eerste wedstrijd. Kortom, ik wil gewoon dat iedereen op dinsdag komt trainen. Wat mij betreft zijn de 45-plussers een keer vrijgesteld als ze komende vrijdag meedoen aan het 45-plus-toernooi en dat bij mij persoonlijk melden."
"Eerste wedstrijd winnen is leuk, en AS'80 vind ik helemaal geen slecht team, maar het wordt even afwachten wat de sterkte van de andere teams in de competitie is. Vooralsnog hebben we geen enkele aanleiding om welke tegenstander dan ook te onderschatten."
"Persoonlijke drama was er vandaag ook. Gijsbert de Fokkert moest er in de tweede helft af met een zware enkelblessure. Dan is het goed om te merken dat we voetballen bij een amateurclub die zijn zaakjes professioneel geregeld heeft. André Janmaat, in het bestuur van de club verantwoordelijk voor de technische zaken, was er als de 's-Gravelandse kippen bij om Gijsbert op te vangen. André: "Ik zag het direct. Die enkel moest gekoeld worden. Ik heb er ijs opgedaan en de enkel ingepakt. Ja, bij 's-Graveland maken we serieus werk van de hulpverlening. Afgelopen week hadden we een instructieavond voor reanimatie met electrodes en alles. Pim van Leeuwen van jullie team was daar ook bij. Als ik gewild had, had ik de enkel van Gijsbert dus ook een paar opdonders van duizend Volt kunnen geven. Dat leek me echter niet verstandig."
 

 
 
   
 

De Rust

 
 

Supporters van de week

 

Het wisselvallige weer schrok de familie Heemskerk vandaag niet af. Mark is alweer seizoenen lang een bepalende speler op het middenveld, die met zijn spel de nodige rust in het team kan brengen. Mark: "Ik heb er dit seizoen weer zin in en kijk alweer uit naar de eindevaluatie. Die van vorig seizoen in Den Bosch is me prima bevallen, ook al ben ik niet in de prijzen gevallen." Een trotse Daphne en dochter Eline zagen Mark vandaag weer als 'spielmacher' aan het werk. Trouwens zijn zoontje was er ook, maar die zat vooral in de speeltuin.

Joost te Nuyl was behalve supporter vandaag ook nog even grensrechter toen 's-Graveland door de blessure van Gijsbert geen reserves meer beschikbaar had. Joost: "Geen probleem, ik vind het leuk om te doen. Mijn spelregelkennis hou ik up-to-date op het internet. Ja, ik heb op dit moment een akkefietje op het werk, daarom vond ik het ook wel lekker om even de zinnen te verzetten. Maar ik heb er een glaasje advocaat opgezet dat het gaat lopen zoals ik het wil."

   
   
 

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Erg vriendelijk van onze buurvereniging Altius dat zij de kleedkamers en douches ter beschikking stelde. De wandeling naar het veld was al een soort van warming-up. En inderdaad, de terugweg heb ik als een soort van cooling-down gebruikt."
"Menno heeft vandaag prima gefloten. Het was ook een sportieve wedstrijd. De ijshockeyfluit is erin gebleven, maar verder was hij bijna helemaal in het nieuw. Nieuwe schoenen en ik denk dat Menno de eerste gesponsorde scheidsrechter in de reserve zesde klasse is. Het blijft een man van noviteiten"
"De aanvoerder van de AS'80 leek me een aardige jongen. Hun team is een mix van ervaren en van jonge spelers. Uit ervaring weet ik dat je dan als aanvoerder, vanwege de generatiekloven, extra aandacht moet besteden aan het teamgevoel. Volgens mij doet hij dat wel goed."

 
 

 

 

© Vijfde Dimensie