THUIS VORIG VOLGEND    
 
15 september, Luc te Nuyl stelt schitterende prijzen beschikbaar

Het begint een traditie te worden. Luc te Nuyl probeert de productiviteit van de spelers van 's-Graveland 4 te verhogen door aantrekkelijke prijzen in het vooruitzicht te stellen. Ging het vorig seizoen nog om de Ruud Geels Trofee ofwel de Gouden Badmuts, en de Fallrückzieher, dit seizoen heeft Luc gekozen voor een wat meer traditionele aanpak. Afgelopen zondag gaf hij onder bewonderende blikken van zijn medespelers tekst en uitleg over de nieuwe prijzen.

 

 

Luc te Nuyl: "Ja, ik ga dit seizoen back to basics. Dat werkt bij dit team toch het beste, denk ik. Om de sleur te doorbreken had ik twee seizoenen geleden besloten om geen prijs meer uit te loven voor de speler die de meeste doelpunten maakt. Want laten we wel wezen, doelpunten maken is op zich geen kunst. Ik heb toen de Frans van Dusschoten bokaal beschikbaar gesteld voor de beste aangever in het team ofwel diegene die de meeste assists verzorgde. Ik kan nou niet zeggen dat dat heel goed uitgepakt is. Ondanks deze prijs zag je veel spelers in het veld toch nog te vaak voor de eigen kansen gaan. Winnaar van deze bokaal was toen Marco de Vries die de seizoenen daarvoor ook al met mijn prijzen voor topscorer aan de haal was gegaan."

"Vorig seizoen heb ik de Gouden Badmuts geïntroduceerd voor de speler die het beste zijn hoofd gebruikte, ofwel de meeste kopdoelpunten maakte. Ook deze trofee bleek maar een zeer geringe uitwerking te hebben. Ik had verwacht dat we veel meer op koppen zouden gaan trainen, maar dat zat er niet in. Ja, dan had ik van tevoren ook wel kunnen bedenken dat ik zelf met deze prijs aan de haal zou gaan. Mijn drie kopdoelpunten vorig seizoen waren daarvoor genoeg. Misschien wel leuk om te vertellen dat ik de Gouden Badmuts op verjaardagen en partijen nog wel eens uit de doos haal. Nee, ik sta er niet mee onder de douche. Dan is ie namelijk niet meer verzekerd."

"En dan heb ik het hier maar niet over die mooie prijs die ik vorig seizoen beschikbaar heb gesteld voor de speler die een doelpunt via een omhaal zou maken. Die heb ik dus niet uit hoeven reiken. Achteraf natuurlijk ook veel te hoog gegrepen. Een enkeling heb ik het nog wel zien proberen, maar dat werkte bij medespelers en tegenstanders vooral op de lachspieren. Kortom, laten we het dit seizoen maar weer gewoon eenvoudig houden: wie de meeste erin schiet krijgt een mooie trofee. Natuurlijk gaat het me niet alleen om de kwantiteit maar ook om de kwaliteit. Daarom ook een prijs voor degene die het mooiste doelpunt van het seizoen maakt."

 

 
 
 

 

 

Trofee meeste doelpunten

Luc: "Als deze trofee niet tot de verbeelding spreekt, weet ik het ook niet meer. Ja inderdaad, hij komt weer uit Frankrijk. Mede doordat de kredietcrisis ook in Frankrijk heeft toegeslagen, heb daar een trofee uit het duurdere segment kunnen halen. Degene die dit seizoen de meeste doelpunten maakt, kan de schouw van zijn schoorsteen maar beter laten verstevigen. Hij krijgt namelijk een object van een massieve bronslegering mee naar huis. De naam van de winnaar wordt natuurlijk op de trofee gegraveerd. Ik hoop van harte dat het alle spelers van 's-Graveland 4 zal aansporen om zoveel mogelijk te scoren. Nee, ik ben niet bang voor nog meer egoïstisch gedrag in het veld dan nu al het geval is. En als ik dat merk, zal ik er gewoon wat van zeggen."

 
 

Trofee mooiste doelpunt

Luc: "Wie geniet er niet van een mooi doelpunt. Ik zeg wel eens 'Doelpunten maken kan iedereen, maar het maken van mooie doelpunten is maar weinigen gegeven'. En zo is het ook nog eens een keer. Wie dit seizoen het mooiste doelpunt maakt krijgt deze plastiek mee naar huis. Hij is vervaardigd uit zuiver zilver en afgewerkt met 6-karaats bladgoud. In feite ben ik natuurlijk het enige lid van de jury. Dus ik bepaal wat het doelpunt van het seizoen wordt. Wie mij een beetje kent weet dat ik een hele aparte smaak qua doelpunten heb. Ik laat me natuurlijk ook graag adviseren door mijn broer Jeroen, of desnoods door iemand anders mocht me dat zo uitkomen. Wees gerust. In de regelementen heb ik laten opnemen dat ik hem zelf niet kan winnen, hoewel ie wel aardig zou combineren met mijn Gouden badmuts."

 
   
 

© Vijfde Dimensie