THUIS VORIG VOLGEND    
 
20 september, 's-Graveland wint ook bij BVV: 2-3

's-Graveland 4 kent een ongekend goede seizoenstart. Zes punten uit twee wedstrijden, het is echt waar. Gezien de verhoudingen in het veld was het vandaag een terechte overwinning. 's-Graveland kreeg zowel in de eerste als de tweede helft de meeste kansen, maar keek bij de rust wel tegen een 2-1 achterstand aan. Na de thee werden de zaken snel rechtgetrokken. In de eerste vijf minuten van de tweede helft werd de stand op 2-3 gebracht.

BVV'31 - 's-Graveland 4 : 2 - 3
Ruststand : 2 - 1
Doelpunten 's-Graveland: Luc te Nuyl (2x), Vincent Weggemans

 

 

Jeroen te Nuyl: "Ja, de winnende aanvoerder heeft altijd gelijk. Zo gaat dat in het voetbal. De kunst is nu om met beide benen op de grond te blijven staan. Kijk, zo fantastisch was het vandaag nou ook weer allemaal niet. Voor de wedstrijd hief ik de handen nog ten hemel (zie foto rechts). Mijn grootste probleem was vandaag op het doel. Gelukkig was alleskunner Pim van Leeuwen bereid om het keeperstenue aan te trekken. Hij leek daarin wel een beetje op Sepp Maier maar hij heeft het uitstekend gedaan. Pim, Marcel, Luc en ikzelf hadden de 45-plus wedstrijden van afgelopen vrijdag nog in de benen. Jammer genoeg was dat geen onverdeeld succes. Twee wedstrijden verloren, een gewonnen. Volgende week vrijdag is het weer."
"Ik was er vandaag ook niet gerust op vanwege het kunstgras. Meestal ligt ons dat niet zo. Je zag dat bij ons terug in de passes. Door het stroeve veld waren ze vaak net te kort, waardoor er nog wel eens een hachelijk moment ontstond. Helaas lijkt kunstgras wel de trend te worden. Ik hoop dat we dat bij sv 's-Graveland nog heel lang kunnen uitstellen."
"We hebben goede doelkansen gehad. Ik denk dat Gijsbert de Fokkert daar wel raad mee had geweten. Maar ja, die zit thuis met zijn enkel in het verband. Er werd nog voorgesteld om geld in te zamelen voor een fruitmand voor Gijs. Maar dat leek me nog een beetje te vroeg. Eerst maar eens kijken hoe het met zijn herstel gaat. Dan kan het altijd nog."
"Dinsdag hoop ik weer veel mensen op de training te zien. Zoals ik al zei kan er nog heel veel aan ons spel verbeterd worden. Ik stel voor dat we in ieder geval ook gaan afwerken op de goal."

 

 

 
 
   
 

De Rust

 
 

Supporter van de week

 

Net als vorige week moedigde Joost te Nuyl 's-Graveland 4 aan. En net als vorige week nam hij in de tweede helft de functie van assistent-scheidsrechter op zich. Voor Joost, sinds jaar en dag lid van de Club van Honderd van sv 's-Graveland, bleek het geen enkele moeite.
Joost: "Ik zeg wel eens 'Wie goed doet, goed ontmoet'. Dus geen enkel probleem als ik 's-Graveland 4 uit de brand kan helpen. In de rust heb ik nog even het team toegesproken. Is het dan toeval dat er direct na rust twee goals vallen? Ik dacht het niet. Maar goed, ik moet zeggen dat ik wel eens mindere wedstrijden van deze jongens gezien heb. Met name achterin werd er niets weggegeven en de bal werd soms aardig in de ploeg gehouden. Daar begint goed voetbal mee. Prima!"

 

   
   
 

De Toss

Mark de Jong: "Inderdaad, Jeroen begon vandaag zelf als reserve. Bij het omkleden zag ik Jeroen al kijken aan wie hij vandaag de band zou geven. Ik denk dat ik op dat moment het meeste leiderschap uitstraalde. Toen Jeroen in de tweede helft in het veld kwam, heb ik de band omgehouden. 'Wie de band past, trekke hem aan', zeg ik wel eens. Ik had graag nog een vrije trap erin geschoten vandaag. Maar op een of andere manier lukte me dat niet. Volgende keer beter."
”Gary van Mondfrans was vandaag een uitstekende scheidsrechter. Ik hoop niet ik onze eigen Menno van den Brand beledig als ik zeg dat Gary misschien wel de beste scheidsrechter uit de reserve zesde klasse is. En dat zeg ik zeker niet omdat we vandaag gewonnen hebben. Wij kennen Gary al heel lang. Hij voetbalde vroeger ook bij sv. Actif. Hij heeft ons vaak uit de brand geholpen als we een mannetje te weinig hadden. Gary is sportman in hart en nieren.”
"De aanvoerder van de BVV leek me een aardige jongen. Zijn team zoekt nog een beetje naar de juiste vorm heb ik het idee. Ik denk dat wij, na een paar seizoenen zoeken, iets verder zijn."

 
 

 

 

© Vijfde Dimensie