THUIS VORIG VOLGEND    
 
11 oktober, 's-Graveland verliest van veel sterker Weesp: 1-6

Op de eerste zondag dat de nieuwe kleedkamers bij de sv in gebruik werden genomen, ontbraken een aantal bepalende spelers bij 's-Graveland 4. Er ontbraken trouwens ook een aantal niet bepalende spelers. Gelegenheidsaanvoeder Pim van Leeuwen stond er daarom vanochtend wat teleurgesteld bij. Gelukkig konden spelers uit andere elftallen bijspringen waardoor toch elf blauw-witten aan de aftrap konden staan. Fc Weesp stond klaar met vijftien jonge gretige voetballers.

's-Graveland 4 - Fc Weesp 5: 1 - 6
Ruststand : 1 - 4
Doelpunten 's-Graveland: Stefan uit het 3e

 

 

Om maar even met het positieve te beginnen: De nieuwe kleedkamers zijn uitstekend. Waarschijnlijk is sv 's-Graveland de eerste club in district West I met kleedkamers met vloerverwarming. Deze werd vandaag goed uitgetest zodat veel spelers op de banken gingen staan om geen blaren onder de voeten op te lopen. Vol trots lieten Bas Brouwer (links op de foto) en Menno van den Brand ook de kleedkamer van de scheidsrechters zien. Menno: ook deze kleedkamers zijn voorzien van de nieuwste snufjes. Als scheidsrechter heb ik een eigen toilet, een mooie tafel met stoel en een eigen afsluitbare douche. Ook aan de veiligheid der scheidsrechter is gedacht. De deur kan van binnenuit op slot. Even zonder gekheid, ik denk dat we als club hartstikke trots mogen zijn op deze nieuwe kleedaccommodatie. Er moeten nog een paar dingetjes afgewerkt worden, het heeft een paar centen gekost, maar dan hebben we ook wat."

De jolijt ging een beetje voorbij aan Pim van Leeuwen. Hij had de schone taak om vandaag Jeroen te Nuyl te vervangen. Jeroen was namelijk met zijn Linda een weekendje naar Texel. Pim: "Ja, dat zou ik natuurlijk ook wel willen, maar voetbal komt bij mij nog altijd op de eerste plaats. Aan het begin van de week hadden we nog een mannetje of vijftien op papier, maar het was weer het bekende liedje. Vanochtend stonden we met negen man. Terwijl ik zelf eigenlijk helemaal niet wilde voetballen. Uit noodzaak ben ik maar gaan keepen. Ik ga me er maar niet meer kwaad om maken. Misschien dat Jeroen dat nog eens kan doen. We zijn door het derde elftal goed geholpen en kregen met Stefan en Johnny een uitstekende aanvulling. Kan je nagaan als zij er niet bij geweest waren."

"Vorig jaar speelden we ook tegen dit jonge Fc Weesp. Hoewel, ik had het idee dat ze er dit seizoen nog een paar goeie voetballers bij gekregen hebben. Vorig seizoen konden we aardig partij geven, vandaag waren we volgens mij kansloos. Fc Weesp speelde beter, speelde sneller, had meer baltechniek. Daar kon onze ervaring niet tegenop. Hoewel vier van de zes doelpunten kwamen bij Weesp ook een beetje uit lucht vallen. Neem de eerste, in de eerste minuut. Schot op goal, niets aan de hand, maar een van onze eigen spelers veranderde de bal nog even van richting. Ja, toen was er voor mij geen houden aan. Zo vielen er nog een paar klutsgoals. Maar laat ik een paar positieve dingen eruit pakken. Ik vind dat er door iedereen hard gewerkt is. We zijn blijven proberen te voetballen, dat wil zeggen blijven proberen te combineren. Nou, dat was het wel zo'n beetje."
 

 
   
 

De Rust

   
 

Supporter van de week

Supporter tegen wil en dank was vandaag Luc te Nuyl. Vorige week nog zo onfortuinlijk uitgevallen in de wedstrijd bij 't Gooi.
Luc: "Ja, het gaat alweer een stukje beter met me, dank je wel. Mijn enkel was behoorlijk opgezwollen, maar dat is gelukkig een stuk minder geworden. Ik neem aan dat er vorige week nog geld is ingezameld voor een fruitmand, maar ik heb nog niets gezien."

"Ik had vandaag ook met mijn vriendin naar Texel kunnen gaan, maar eerlijk gezegd had zij daar niet zo'n zin in. Ja, dan kies ik voor het een-na-leukste op zondag: In de regen een kansloze wedstrijd van 's-Graveland 4 kijken en dan ook nog eens moeten vlaggen. Nee, even serieus. De jongens hebben vandaag hun best gedaan. En na de wedstrijd hebben we nog een lekker pilsie gedronken."

 

 
   
 

De Toss

Frits van der Meer: "Ik werd een beetje overvallen door Pim met de vraag of ik aanvoerder wilde zijn vandaag. Natuurlijk een hele eer, maar het haalde me wel uit de concentratie. De toss ging dan ook een beetje in een waas aan me voorbij. Ik geloof wel dat ik 'm gewonnen heb."
”Ik had het te doen met Pim vandaag. Hij had toch al zo'n zware week achter de rug. En dan dit. Maar hij heeft zich uitstekend gered uit deze netelige situatie. En ja, ik vind ook dat hij goed gekeept heeft. Wat dat betreft kan je zeggen dat hij in ieder geval meer allround is dan Jeroen. Verdere vergelijking van Jeroen en Pim is volgens mij niet zinvol in dit stadium van de competitie."
"Menno van den Brand heeft weer een uitstekende wedstrijd gefloten. Voor hem is het ook niet makkelijk met die regen en alles. Veel heeft hij niet te doen gehad. Het was een sportieve wedstrijd."
"De aanvoerder van Fc Weesp was een aardige jongen en een goede voetballer. Hij ging trouwens de tweede helft keepen. Sowieso goede voetballers bij Weesp. Hoewel, we hebben ze niet echt op de proef gesteld. Ik zou eens willen zien hoe de teamspirit bij Weesp is als ze achterstaan. Als het aan mij ligt zien we dat in de return."

 
 

 

 

© Vijfde Dimensie