THUIS VORIG VOLGEND    
 
29 november, Wasmeer niet te jong, wél te sterk: 4-1

Gaat het door of gaat het niet door? Dat was vanochtend de vraag. Het ging door want Wasmeer beschikt over een kunstgrasveld. Voetbalprofessor en gelegenheidskeeper Marcel Cuiper wist dat 's-Graveland 4 meer dan de helft van de zeven punten op kunstgras behaald had, dus dat was wellicht een gunstig voorteken. Ook gunstig leek het dat de gemiddelde leeftijd van de spelers van Wasmeer in de buurt kwam van die van 's-Graveland. Een groot verschil betrof de positie op de ranglijst. Wasmeer staat tweede van boven. 's-Graveland tweede van onderen.

Wasmeer 4 - 's-Graveland 4 : 4 - 1
Ruststand : 1 - 0
Doelpunt 's-Graveland: Vincent Weggemans

 

   
 
 

Jeroen te Nuyl: "Nee, op zich ben ik geen fan van kunstgras. Ik hoop niet dat we er bij 's-Graveland ook aan gaan. Maar goed, aan de andere kant vond ik het toch ook wel weer lekker om vandaag de wei in te gaan, ook al was het dan een nep-wei."
"Bij Wasmeer voetballen de meeste jongens, net als bij ons, ook al wat langer in de senioren. Dat spel ligt ons dan toch wel wat meer dan tegen die jonge gasten die maar blijven rennen en vliegen."
"De eerste helft hebben we redelijk gevoetbald. We hebben Wasmeer laten komen en probeerde af en toe te counteren. Dat werkte best redelijk. Wasmeer kreeg een paar kansen en wij een paar kansjes. Marcel Cuiper heeft de hele wedstrijd uitstekend gekeept maar moest er de eerste helft toch eentje laten gaan. Dat lag trouwens niet aan hem maar aan het feit dat een opkomende speler van Wasmeer onvoldoende werd gedekt. Nou ja, ik dacht dat we de wedstrijd na de thee nog wel naar ons toe konden trekken. Niet in de minste plaats omdat ik zelf toen in het veld kwam. Het heeft niet zo mogen zijn. Wasmeer voetbalde rustig door kreeg weer goede kansen en scoorde de 2-0 en 3-0. Wij konden daar onvoldoende tegenover stellen. De laatste twintig minuten speelde Wasmeer met tien man, toen kregen we meer ruimte en een paar goede kansen. Zal je zien, wordt het 4-0. Vincent Weggemans kon niet meer dan de eer redden door de 4-1 binnen te lopen."

Marc Heemskerk (foto rechts): "De laatste tien minuten speelde Wasmeer met negen man. Het valt mij erg tegen van ons dat we in die tien minuten niet hebben weten te scoren. Aan de andere kant, we hadden er vandaag tenminste af en toe een aardige combinatie en een aardige aanval bij zitten. Dat is de laatste wedstrijden ook niet altijd het geval. Zelf heb ik een paar kleine kansjes, eerder mogelijkheden, gehad. Ik ben wat ongelukkig met mijn schoten op goal. vorige week schoot ik van dichtbij over. Deze week haalde ik uit vanaf een meter of twintig. Ook die ging net over. Dat wil zeggen net over het tien meter hoge hek dat vlak achter de goal stond."

   
 

De Rust

   
 

Supporter van de week

Bij gebrek aan een echte 's-Graveland supporter was neutrale toeschouwer Herman bereid als supporter van de week op te treden. Hoewel, neutraal? Hij was eigenlijk gewoon voor Wasmeer. Herman heeft al heel wat clubs versleten als supporter en kan met recht een voetballiefhebber in hart en nieren genoemd worden. Zo'n vijfentwintig jaar geleden was hij al op de velden van de sv Actif te vinden, waar hij ook nog wel eens de vlag ter hand nam. Nadat Actif ter ziele ging, is Herman het Gooise amateurvoetbal in de reserve-klasses blijven volgen bij verschillende clubs. Nu heeft hij het naar z'n zin bij Wasmeer, maar haalde hij na de wedstrijd nog wat herinneringen op met de oud-Actif-spelers van 's-Graveland.

 
   
 

De Toss

Pim van Leeuwen: "Fijn om te merken dat er geen enkele discussie is als Jeroen de aanvoerdersband aan mij geeft als hij zelf niet meedoet. Qua leiderschap en communicatieve vaardigheden in het veld ben ik duidelijk de tweede in rang."
"Ik was nog een beetje onwennig bij de toss. Ik zei munt, maar ik moest raden in welke hand de scheidsrechter zijn fluit (scheidsrechtersfluit, red.) hield."
"De scheidsrechter was een verademing bij meneer de Vink die we in het verleden meestal als scheidsrechter hadden. Deze jongen liep goed mee en beoordeelde de situaties goed. Ook al was ik het niet altijd met zijn beslissingen eens, krijgt hij een dikke voldoende van me. Het was trouwens een heel sportieve wedstrijd."
"De aanvoerder van Wasmeer is een heel aardige jongen en een uitstekende voetballer. Zo hadden ze nog wel een paar spelers die wat extras konden brengen. Leuk ook dat Leo, de Carlos Valderama van de Anna's Hoevese berg, ook nog meedeed. Leuk, maar jammer dat we onvoldoende partij konden geven."

 
 

 

 

© Vijfde Dimensie