THUIS VORIG VOLGEND    
 
7 februari, Goed begin van 2010 tegen BVV: 2-1

Zonder aanvoerder Jeroen te Nuyl en zonder al te veel trainingsuren in de benen trad 's-Graveland 4 aan tegen BVV. Ook BVV bleek de winterstop niet benut te hebben om de scherpte terug in het team te brengen. Daardoor werd het een wedstrijd van een niet al te hoog niveau. De meeste schoten op de goal belanden in de sloot. Aangename tijdswinst voor spelers meteen beperkte conditie. 's-Graveland profiteerde vooral van de terugkeer van Gijsbert de Fokkert. De sympathieke, door blessures geplaagde, Utrechter gaf de voorhoede een krachtige impuls. Gijsbert zorgde met twee doelpunten voor de 2-0 ruststand.

's-Graveland 4 - BVV'31 5 : 2 - 1
Ruststand : 2 - 0
Doelpunten 's-Graveland: Gijsbert de Fokkert

 

   
 
   
 
 

Pim van Leeuwen: "Jeroen te Nuyl ligt de hele week al ziek op bed meteen griepje. Dus ik had het vandaag voor het zeggen. Aan de telefoon was er niets vreemds aan Jeroen te horen. Waarschijnlijk zit er ook een hoop aandachttrekkerij bij."
"Voor de wedstrijd heb ik samen met Marcel Cuiper de zaken op een rijtje gezet (foto). Conclusie was ondermeer dat ik mezelf als keeper heb opgesteld. Dat leek mij en Marcel het beste. Natuurlijk was het fijn dat Gijsbert er weer bij was. Hij is een speler wie altijd scherp is. Hij was vandaag een plaag voor de Blaricumse verdediging. Ik was even bang dat topscorer Vincent Weggemans de bal niet aan Gijsbert zou gunnen. Dat bleek reuze mee te vallen. Vincent strooide met assists. Hij speelde de bal een paar keer mooi voor de goal op kophoogte. Dan zie je toch dat de jongens bij ons last hebben met de timing. Marc Heemskerk probeerde het wel, maar kon helaas geen potten breken. Misschien zou ik, als generaal van de 's-Gravelandse luchtmacht, eens een koptraining moeten verzorgen"

 

 

Gijsbert de Fokkert (foto): "Ja, wat kan ik er van zeggen. Ik doe gewoon mijn beste en verwacht van de andere jongens in het veld hetzelfde. Vervelend dat ik er de tweede helft geblesseerd af moest. Ik had zeker nog wel een doelpuntje willen meepakken. Nou ja, nu heb ik mijn bijdrage nog kunnen leveren als vlaggenist."
"We hebben dit jaar nog niet verloren. Dat biedt perspectief. We kunnen weer naar boven kijken. Zelf komt mij de dinsdagavond nogal rottig uit, maar ik kan al mijn medespelers toch vooral oproepen om te gaan trainen. "

   
 
   
 
   
 

De Rust

   
 

Supporters van de week

Gelukkig wisten op deze koude vochtige dag de supporters toch de weg naar de sv 's-Graveland te vinden.
Oud-speler Peter Krumpelman zien we wel vaker langs de lijn. Hij kan ook buiten de lijnen genieten van de combinaties, of pogingen daartoe, van 's-Graveland 4.
Margot, de vriendin van Luc te Nuyl, hebben we ook al eens vaker als supporter gezien. Zij bracht vandaag echter ook een nieuwe supporter mee: Melissa, de pleegdochter van Margoten Luc. Melissa vond het een leuke wedstrijd en vond dat Luc goed zijn best had gedaan. Margot vond het ook een leuke wedstrijd maar wilde vooral kwijt dat wat haar betreft de winter zo snel mogelijk mag zijn afgelopen. Margot: "Ik haat de winter. Tot januari hield ik het nog uit, maar nu ben ik het zat. Ophouden met die ijs en sneeuwtroep. Ik wil de zon en de warmte. Ik verheug me erop weer lekker buiten te kunnen eten."

 
   
 

De Toss

Marc Heemskerk: "Pim overviel me een beetje met het aanvoerderschap. Normaal gesproken laat ik dat graag aan anderen over maar ik was kennelijk degene die in het veld de taken van Jeroen mocht overnemen. Dat ging op zich goed. De meeste jongens weten uitstekend zelf wat er van hun verwacht wordt. Mijn favoriete managementstijl is Managing By Walking Around. Dat heb je vandaag misschien wel kunnen zien."
"Scheidsrechter Joost te Nuyl heeft vandaag uitstekend gefloten. Knap dat hij dat niveau weet vast te houden. Hoewel, er was een moment dat hij het ook niet meer wist. De situatie was als volgt: Speler neemt een doeltrap. Speelt deze naar de keeper buit het strafschopgebied. Keeper loopt met bal aan de voet binnen strafschopgebied en pakt de bal op. De grote vraag is of er hier sprake is van een terugspeelbal. Joost dacht eerst van niet, toen weer wel, maar besloot de situatie af te doen met een scheidsrechtersbal. Ik ben benieuwd wat onze vaste scheidsrechter Menno van den Brand hiervan denkt."
"De aanvoerder van BVV was een aardige jongen en een goede keeper."

 
 

 

 

© Vijfde Dimensie