THUIS VORIG VOLGEND    
 
21 februari, Frits van der Meer speelt Met het mes op tafel

Opnieuw een voetballoze zondag voor 's-Graveland 4. Dinsdag gaat het trainen trouwens wel gewoon door. In de gangen van het nieuwe kleedkamercomplex was vandaag nog wel een leuk nieuwtje te vernemen: 's-Graveland 4 middenvelder Frits van der Meer is komende vrijdagavond op televisie te bewonderen in de quiz Met het mes op tafel. Je weet wel, die kennis-poker-quiz met quizmaster Joost Prinsen.
(Uitzending: vrijdag 26 februari, inmiddels op Uitzending Gemist)

 

   
   
   
 
 

Frits van der Meer (op de foto als aanvoerder in de wedstrijd tegen Fc Weesp, eerder dit seizoen.): "Ik had me al twee seizoenen geleden opgegeven voor de quiz. Toen heb ik ook al een keer proef-gespeeld. Kennelijk vonden ze me toen nog wat te jong. Twee maanden geleden viel de mail in de box met het verzoek of ik in de eerste uitzending van het nieuwe seizoen mee wilde doen. Natuurlijk eerst even gevraagd of er geen overlap zou zijn met training of wedstrijd van 's-Graveland 4. Toen dat niet het geval bleek, heb ik enthousiast ja gezegd."
"Nee, echt oefenen is niet mogelijk voor deze quiz. Je kan natuurlijk nog wel even de encyclopedie doornemen maar daar moet je maar de tijd voor hebben. Ik ben niet echt gespecialiseerd in een specifieke categorie. Hoewel, ik hoop wel op vragen over voetbal, curling, niet westerse podiumkunsten en Nederlandse rappers."
"Ik ga er een beetje vroeg naar toe zodat ik me aan de bar nog een beetje moed in kan drinken en wat kan aanpappen met de barvrouw."

   
   
 

Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Leuk voor Frits dat ie ook eens een beetje in de schijnwerpers komt te staan. Hoewel, ik heb hem geadviseerd niet te vroeg te juichen. Voor hetzelfde geld ga je af als een gieter."
"Nee, ik kan niet zeggen dat Frits de professor van het team is. Ik merk wel dat hij veel nadenkt in het veld. Soms wel eens wat te lang, wat mij betreft. Dan staat een medespeler al een tijdje op de bal te wachten en is Frits nog een aantal alternatieve spelvoortzettingen aan het overwegen. Nou ja, aan de andere kant is hij er wel bijna altijd."
"Qua pokeren is het me bij onze pokeravonden ook nooit opgevallen dat Frits is besmet met het Las Vegas bluf-virus. Ik hoop voor hem dat ie in de quiz gewoon veel vragen weet. Dan hoeft ie namelijk ook niet te bluffen."
"Met mij gaat het trouwens gelukkig weer een stuk beter, dank je. Ik heb het behoorlijk te pakken gehad. Door zware griep ben ik een tijdje uit de roulatie geweest. Ja, vanuit het team had ik wel wat meer belangstelling verwacht tijdens mijn ziekte. Een fruitmand en platenbonnen is wel het minste, denk je dan. Maar kennelijk is niemand op het idee gekomen. Voor mij het bewijs dat er van echt leiderschap in het team geen sprake is als ik er een keertje niet ben. Nou ja, aanstaande dinsdag hoor ik op de training graag hoe erg ik de vorige wedstrijd gemist ben."

 
   
 

 

 

© Vijfde Dimensie