THUIS VORIG VOLGEND    
 
28 februari, 's-Graveland pakt op karakter een punt bij Weesp: 2-2

's-Graveland 4 behoudt de ongeslagen status in 2010. Drie weken geleden werd gewonnen van BVV. Vandaag werd gelijkgespeeld bij Fc Weesp. Dat ging niet zonder moeite. Fc Weesp had in de eerste helft een duidelijk veldoverwicht maar kon dat maar moeilijk omzetten in doelpunten. Kansen waren er genoeg voor de Weespers (Weespenaren?). Het was echter 's-Graveland goalie Jeroen Voeten die met knap keeperswerk lange tijd een doelpunt in de weg stond. Na 35 minuten viel de 1-0 toch en na een paar minuten zelfs de 2-0.

Fc Weesp 5 - 's-Graveland 4 : 2 - 2
Ruststand : 2 - 0
Doelpunten 's-Graveland: Mark de Jong (pen.), Pim van Leeuwen

 

   
   
 
 

's-Graveland moest het hebben van een spaarzame uitval en stelde slechts een paar kansjes tegenover de kansen van Fc Weesp. Na een thee-loze rust kwam Weesp wat minder energiek uit de kleedkamer en konden de uitvallen van 's-Graveland wat gevaarlijker worden. Bij een zo'n uitval werd Frits van der Meer in het strafschopgebied van achteren aangetikt. De scheidsrechter kon niet veel anders doen dan een penalty toekennen. Deze werd door Mark de Jong feilloos ingeschoten. Mark bekroonde daarmee zijn rentree na een lange afwezigheid met blessureleed. De 2-1 deed onvermoede krachten bij 's-Graveland loskomen. Pim van Leeuwen twijfelde geen moment toen hij een afgeslagen bal voor de voeten kreeg. De Weesper keeper was ver uit zijn doel en vanaf een meter of 25 belandde de boogbal van Pim in de goal, 2-2. Fc Weesp perste er in de laatste tien minuten nog een wanhoopsoffensief uit. Het mocht echter niet meer baten.

Matchwinner Pim van Leeuwen (foto rechts): "Dit was voor mij een wedstrijd met heel veel gezichten. Ik voelde me voor de wedstrijd een beetje flauwtjes en at op het veld zelfs nog even een bruine boterham. In de eerste helft werd het me even allemaal zwart voor de ogen en ben ik op eigen verzoek gewisseld. In de tweede helft, bij een 2-1 stand, kreeg Luc te Nuyl problemen met zijn lichaam. Toen ben ik er noodgedwongen weer ingekomen. Ik voelde toen echter al dat ik zou gaan scoren. Ik dacht met mijn hoofd, maar uiteindelijk maakte ik de 2-2 met mijn voeten."

Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Je mag van mij Pim de matchwinner noemen, maar dat doet onrecht aan het team. Ik vind dat iedereen goed inzet heeft getoond en goed heeft gevoetbald. Daarbij kijk ik met name naar keeper Jeroen Voeten en de hele achterste linie. Klasse gedaan jongens! Als we zo blijven voetballen, dan voorspel ik dat we dit seizoen nog wel een paar puntjes kunnen pakken. Op het kunstgras van Fc Weesp was dankzij de regen prima te voetballen. Zelf ben ik geen fan van kunstgras, maar we hebben meer dan de helft van onze punten op kunstgras gepakt, dus."

   
 
   
 
   
 

De Rust

   
 

Supporter van de week

Waar was iedereen?

 
   
 

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Voor mij was het na mijn ziekbed ook weer even wennen. Hoewel, dinsdag op de training liep het eigenlijk al lekker. Komende dinsdag weer trainen en ik verwacht dan op zo'n negentig procent van mijn capaciteit terug kan komen. Vandaag zat ik op tachtig, denk ik."
"De scheidsrechter van vandaag heeft het prima gedaan. In de eerste helft waren een paar spelers van ons nogal kritisch op de man omdat hij bij ons een aanval voor buitenspel affloot en bij Fc Weesp niet. Ik stond te ver van beide situaties om die goed te kunnen beoordelen, maar aan de rest van het wedstrijdbeeld te zien, denk ik dat hij in beide gevallen gelijk had."
"De aanvoerder van Fc Weesp, Tom, was een aardige jongen en een goede voetballer. Weesp heeft ook best een goed team, maar het jeugdig enthousiasme staat nog wel eens een goede tactisch/strategische aanpak in de weg. Maar ja, aldoende leet men. In mijn eerste seizoen bij de senioren, toch alweer meer dan dertig jaar geleden, holde ik mezelf ook wel eens voorbij."

 
 

 

 

© Vijfde Dimensie