.
JAARGANG 11  
 

11 september
 

Valse start 's-Graveland met verlies bij Laren: 3-2

Een goede oefencampagne heeft zich niet vertaald in een goede eerste competitiewedstrijd voor 's-Graveland. Tegen Laren 5 werd niet heel slecht gespeeld, maar ook niet heel goed. Hoewel er aan 's-Gravelandse kant veel ervaring binnen de lijnen stond, was het toch nog zoeken naar de goede combinaties. Zeker in de eerste helft heerste 's-Graveland op het middenveld. Het Larense doel werd echter te weinig gevonden.

Laren'99 5 - 's-Graveland 5: 3-2
Ruststand: 1-1
Doelpunten 's-Graveland: Vincent Weggemans
, Marc Heemskerk (penalty)

 

 

Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Langs alle velden van sv Laren hangen spandoeken met daarop "POSITIEF GRAAG!". Ik voel me daar wel door aangesproken, vandaar dat ik ook positief op deze wedstrijd wil terugkijken. Zoals ik verwacht had, een prachtig gezicht om al die oude 's-Gravelandse beloften in het veld te zien. Natuurlijk, de automatismen waren er misschien nog niet, maar dat gaat echt wel goed komen. Verder is het positief dat we een hele brede selectie hebben (23 man op papier, red.) Daardoor kunnen we de blessuregevallen en afzeggingen wat makkelijker opvangen. Dat geldt zowel voor de lang-geblesseerden zoals Wouter en Luc, maar ook voor de kort-geblesseerden zoals Erik en Edgar."
"Positief en oud en vertrouwd is dat we Michiel Kamer weer in de goal mochten verwelkomen. Hij heeft het vandaag weer prima gedaan. Zijn dochter Fien en haar broertje Hannes waren er ook weer bij. Leuk om te zien dat Fien van een klein meisje in een groot meisje is veranderd. Andere dochter Jip moest huiswerk maken. Jammer, ook voor ons."

 
   

Jeroen: "Ik heb genoten van alle oude echt 's-Gravelanders. Kees Langerak, Ralph Noorman, Mark Mostert om er maar eens een paar te noemen. Mark had als vanouds weer een positieve inbreng. Niet alleen vanwege zijn spel, maar ook vanwege de vele supporters die hij op de been had gebracht. Behalve zijn zoon, die 's ochtends al in Almere had gevoetbald, stond er ook een ander groot deel van de familie Mostert langs de lijn."
"Eens even denken, wat voor positieve dingen kan ik over de wedstrijd zeggen. Nou, de eerste helft hebben we goed gevoetbald en heb ik goed gefloten. Laren had voor deze wedstrijd geen scheidsrechter kunnen regelen. Ja, dan voel ik me toch verantwoordelijk om te helpen. Ik heb een helft gefloten en een jongen van Laren de andere helft. Positief, toch?"
"Nee ik zal mezelf niet tot man van de wedstrijd uitroepen. Ik vond het vervelend om de tweede helft in te vallen. Je mist dan toch een beetje het wedstrijdgevoel. En dan is het natuurlijk niet gek dat je wel eens een kans mist. Dat gebeurt iedereen wel eens, toch. Als ik dan toch een man van de wedstrijd zou moeten aanwijzen, dan zou ik Vincent Weggemans kiezen. Zowel voor als achterin staat hij zijn mannetje. Hij maakte een mooi doelpunt en deed verder alleen maar positieve dingen.
"

 

 

 

 

 De Rust
 

 

Supporters van de week

Behalve de eerder genoemde Fien, Hannes en de familie Mostert, had ook invaller Frank Tjin a Djie supporters meegenomen; zijn beide zoons. Op de foto genieten ze van een welverdiend patatje. Wel jammer dat Frank zelf na tien minuten geblesseerd het veld moest verlaten.
Leuk ook dat Michael Mostertman zijn oude team kwam aanmoedigen. Michael heeft nog steeds last van een blessure. Hij is dit seizoen in het vierde ingedeeld, samen met zijn broertje.
Luc te Nuyl sloot vorig seizoen af met een gescheurde achillespees. Goed om te zien dat de genezing voorspoedig verloopt. Als het aan Luc ligt komt hij voor de winterstop nog in actie.
Edgar Lamaker liep afgelopen donderdag een lichte blessure op, op de training. Volgens Edgar hoeven we ons geen zorgen te maken. Volgende week moet hij werken op zondag, maar die week erop wil hij er weer bij zijn.

 

 

 

De Toss

Mark de Jong: "Omdat Jeroen wilde fluiten, was ik vandaag de eerste helft aanvoerder. Leuk, niet in de laatste plaats omdat ik het vaantje in ontvangst mocht nemen van de aanvoerder van Laren. Ik heb het idee dat ze dit seizoen een soort hun imago willen oppoetsen, met dat vaantje en dat positieve gedoe op de spandoeken. Nou, van mij mogen ze. Alhoewel ik het positiever van ze had gevonden als ze de drie punten aan ons hadden gelaten."
Mark: "Jeroen heeft goed gefloten de eerste helft. Kijk, en wat hij niet kan zien, dat kan hij niet zien. Dus daar moeten we ook geen woorden aan vuil willen maken. Ik heb trouwens uitgevonden dat ik precies een dag ouder ben dan Mark Jans (de grensrechter op de foto, red). Nee, hij mag gewoon jij en je tegen me blijven zeggen."
"De aanvoerder van Laren was een aardige jongen en een goede voetballer. We moeten positief blijven, toch?
"

 

 

© Vijfde Dimensie