.
JAARGANG 11  
 

 6 november
 

's-Graveland vergeet kansen te benutten bij Hoogland: 4-3

's-Graveland 5 begon vandaag sterk bij Hoogland 11. De bal werd goed en makkelijk rondgespeeld. De 0-1 hing direct in de lucht. En inderdaad, invaller John de Ruig werkte een corner netjes in het Hooglandse doel. Even leek het een makkie te gaan worden, maar ook deze week was een overwinning 's-Graveland niet gegund. Dat lag vooral aan 's-Graveland zelf dat, met name in de eerste helft, dotten van kansen miste.

Hoogland 11 - 's-Graveland 5: 4-3
Ruststand: 2-1
Doelpunten 's-Graveland: John de Ruig (2x), Marc Heemskerk(pen.)

 

 

Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Hier baal ik echt van. We hebben goed gespeeld, maar we hebben het de eerste helft laten liggen. Twee keer op de paal, een keer op de lat. Dat soort ballen moeten er gewoon in. Wat dat betreft kunnen we wat leren van Hoogland. Zij hadden maar weinig kansen nodig om vier doelpunten te maken."
"Ik ben vanochtend teruggekomen uit Los Angeles, waar ik voor mijn werk was. Dus ik liep met een behoorlijke jetlag in de benen. Omdat we sowieso een hoop afzeggingen hadden, had Mark Jans twee oproepkrachten opgeroepen: Theo Andriessen en John de Ruig. Beiden speelde een puike partij. John maakte zowel het eerste (zie foto onder) als het tweede doelpunt."
Ïk ben in de tweede helft ingevallen. Nee, heel grote kansen heb ik zelf niet gehad. Een overtreding op mij leverde nog wel een penalty op. Daaruit scoorde Marc Heemskerk de 3-4. Marc manifesteert zich daarmee wel als de penalty-killer van sv 's-Graveland. Kijk maar op de site. Jammer dat er na die penalty nog maar een minuut te spelen was, of zo."

 
 
 

Jeroen: "Ik was in Los Angeles omdat Canon een nieuwe filmcamera op de markt heeft gebracht voor de film- en televisiewereld. Een mooi dingetje hoor. Nee niet iets wat bereikbaar is voor onze web-fotograaf. Het is professionele apparatuur -waarmee ik trouwens niets wil zeggen over degene die de foto's maakt voor de 's-Graveland website. Ik schrijf een artikel over de camera voor Broadcast Magazine."

"Maar nog even over de wedstrijd. Ik wil ook graag even iets positiefs laten horen. Want eigenlijk hebben we vandaag helemaal niet slecht gespeeld. Behalve het maken van doelpunten, hebben we het goed gedaan. Met Pascal Jongsma en Kees Langerak op het middenveld hebben we een ijzersterk duo dat een balletje vast kan houden en het spel kan verdelen. Vincent kan dat van achteruit ook. Tel daarbij Michiel, Giliam, Ralf, Fred, Marc, Michael, Theo, Frits, John en mijzelf en we hadden vandaag echt een leuk team, hoor. Daarmee kunnen we van elke tegenstander in de competitie winnen, als ik het zo inschat. Ik ga echt niet sikkeneuren. Ik verwacht dat we volgende week in de streekderby tegen Nederhorst een goed resultaat gaan neerzetten."

       
 

 

 
 
 

 

 

 De Rust
 

 

Supporter van de week

Jip, de dochter van keeper Michiel Kamer, komt als het even kan mee met Michiel mee om 's-Graveland 5 aan te moedigen. Prima!
Gisteren had Jip zelf nog gehockeyed. Ze speelt voor Kampong. Meer dan een gelijkspel zat er helaas niet in.

Links op de foto Luc te Nuyl die beweerde dat hij de grote gemiste kansen van 's-Graveland nog wel met zijn geslachtsdeel in de goal had gewerkt. Ietwat overdreven misschien, en wellicht een lichte vorm van zelfoverschatting, maar het geeft maar aan dat er vandaag meer doelpunten hadden moeten worden gemaakt.

 


 

De Toss

Vincent Weggemans: "Ik blijk ineens gebombardeerd tot adjunct-vice-reserve-aanvoerder. Jeroen deed in de eerste helft niet mee en Pim van Leeuwen en Mark de Jong waren er niet om de aanvoerdersband over te nemen. Nou ja, voor mij is het even wennen, maar het staat wel weer leuk op mijn CV."
"Mark Jans had zich geblesseerd op de dinsdagtraininng, een spiertje in de kuit verrekt. Hij wil er alles aan doen om 20 november erbij te zijn tegen 's-Graveland 6, daarom heeft hij nu zijn rust gepakt en heeft hij gevlagd."
"Direct na de wedstrijd was ik absoluut niet te spreken over de prestaties van de scheidsrechter. Ik vond dat hij de overtredingen van Hoogland onvoldoende bestrafte. We hadden volgens mij minstens nog een penalty moeten hebben. Inmiddels ben ik wat milder gestemd. De man heeft een goede wedstrijd gefloten."
"De aanvoerder van Hoogland was een aardige jongen. Hij begon als keeper, maar startte de tweede helft in de spits. Dat deed hij niet onverdienstelijk. Met z'n grote voeten maakte hij volgens mij allebei de doelpunten van Hoogland."

 

 

© Vijfde Dimensie