.
JAARGANG 11  
 

 13 november
 

's-Graveland vergeet kansen te benutten bij Hoogland: 4-3

's-Graveland 5 kreeg vandaag loon naar werken. Net als vorige week speelde 's-Graveland een goede wedstrijd, met dit veschil dat het vandaag tegen Nederhorst ook nog eens drie punten opleverde. Het eerste kwartier kwam Nederhorst sterk uit de startblokken, met de 0-2 op het scorebord als gevolg. 's-Graveland toonde gelukkig veerkracht en kreeg steeds meer greep (of is het grip, of kan het allebei) op de wedstrijd.

's-Graveland 5 - Nederhorst 6: 6-4
Ruststand: 3-3
Doelpunten 's-Graveland: Vincent Weggemans, Marc Heemskerk, Pascal Jongsma, Michael Wouters, Jeroen te Nuyl (2x)

 

 

Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Lekker hoor, prima gedaan, al zeg ik het zelf. Lekker gevoetbald en drie punten in de tas. Zo zou ik het elke zondag wel willen."
"Voor de wedstrijd heb ik de taktiek nog even doorgenomen met Vincent Weggemans (foto rechts). Hij vond dat we rustig moesten beginnen en rustig op zoek moesten gaan naar de goal van de tegenstander. Achteraf denk ik dat we misschien wat te rustig begonnen zijn."
Vincent: "Afgelopen week ben ik voor mijn werk in Las Vegas geweest. Dus ik had ook de jet lag een beetje in de benen, net als Jeroen vorige week. Mooie stad hoor. Natuurlijk heb ik ook een gokje gewaagd, maar dat pakte niet al te best uit. Wat ik ook leuk vond was een bezoekje aan een schietclub. Wie mij een beetje kent, weet dat ik als voetballer ook graag met scherp schiet, dus dat ging me goed af. Hoewel, een kogel met effect afvuren is me niet gelukt."
"Maar goed, we stonden 2-0 achter en toen moest er gewoon wat gebeuren. Als voorstopper ben ik me toen iets meer met de opbouw gaan bemoeien en dat pakte wonderlijk genoeg goed uit. Ik kwam op de rand van de zestien en haalde met mijn linker pantoffel verwoestend uit voor de 1-2."

 
 
 

Jeroen: "De eerste helft had ik Frits van der Meer in de spits gezet. Grappig hoe deze jongen zich op latere leeftijd ontwikkeld heeft tot een belofte op elke positie op het veld. Frits is voorin van het betere sleurwerk. Hij loopt het vuur uit zijn sloffen en was wat minder gelukkig in de afronding. Marc Heemskerk kon een afgeweerd schot van Frits toch in het doel krijgen (2-2). Nederhorst maakte voor rust nog gauw de 2-3, maar had niet gerekend op Pascal Jongsma die in de laatste seconden in zijn eentje vijf man in het Nederhorster strafschopgebied voorbijging en knap binneschoot (ruststand 3-3)."
"Na de rust ben ik zelf in de spits gaan spelen, en ik moet zeggen er ging behoorlijk wat dreiging van me uit. Michael Wouters schoot de 4-3 voortreffelijk in. Ja, en toen kon ik natuurlijk niet achterblijven. Eerst heb ik de 5-3 gemaakt. Daarna kwam Nederhorst uit een vrije trap (onderste spelfoto) nog terug tot 5-4. Toen ik merkte dat de twijfel toch weer in het team sloop, kon ik natuurlijk niet verzaken. Ik kreeg de bal mooi aangespeeld en schoot in twee instanties in (6-4)"

"Wie ik nog even wil bedanken is inval-keeper Raymond Jongsma. Met zijn keepershandschoenen aan heeft hij geen foutje gemaakt. Het was trouwens niet alleen rozengeur en maneschijn vandaag. Mark de Jong viel in de tweede helft uit met een hamstringblessure. Hij wilde het juist vandaag weer proberen na een paar weken absentie vanwege dezelfde hamstring met dezelfde blessure. Ik wens Mark veel sterkte bij het herstel."

 

 

 
 
 

 

 

 De Rust
 

 

Supporters van de week

Luc te Nuyl en Maarten Schaap genoten met volle teugen van de wedstrijd maar keken, toen onze webfotograaf afdrukte, toevallig net even naar de wedstrijd van het derde op het hoofdveld. Kan gebeuren.

Supporters in de tweede helft waren ook de jongens van 's-Graveland 6 die voor hun wedstrijd bij Quick nog even de tegenstander van volgende week ('s-Graveland 5) kwamen bekijken. Het zesde verloor de wedstrijd in Amersfoort later die middag met 5-0.

 


 

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Ja, eindelijk sta ik zelf weer eens als aanvoerder aan de aftrap. Dat is alweer een tijdje niet gebeurd. Tot nu toe ben ik vaak als reserve begonnen. Gezien het resultaat van vandaag, moest ik dat maar eens wat minder doen."
"Menno van den Brand had vandaag een feestje van zijn schoonfamilie dat hij niet wilde missen. Fijn dat we dan mijn broer Joost achter de hand hebben om te fluiten. Hij heeft het vandaag uitstekend gedaan."
Joost te Nuyl: "Ik heb ook genoten van de wedstrijd. Het ging leuk op en neer en er werden prachtige doelpunten gemaakt. Het was een hele sportieve wedstrijd. Zo ken het ook, denk ik dan."
Jeroen: "
De aanvoerder van Nederhorst was een aardige jongen en een goede voetballer. Onze verdedigers hadden handen vol werk aan hem."

 

 

© Vijfde Dimensie