.
JAARGANG 11  
 

 20 november
 

's-Graveland 5 verliest clubderby in de mist: 3-2

De belangrijkste wedstrijd voor de winterstop: 's-Graveland 6 tegen 's-Graveland 5. 's-Graveland 6 de koploper in de competitie die de laatste twee weken niet kon winnen. 's-Graveland 5 het team met ervaring dat de laatste twee weken eindelijk in vorm kwam. Spannend en mistig was het vandaag. De eerste helft was voor 's-Graveland 6. De tweede helft kwam 's-Graveland 5 goed terug, maar niet goed genoeg om de wedstrijd te winnen.

's-Graveland 6 - 's-Graveland 5: 3-2
Ruststand: 2-0
Doelpunten 's-Graveland 5: Erik Klap, Pascal Jongsma

 

 

Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Een tegenvaller. Ja, zo ervaar ik dat wel. Gezien ons spel van de laatste weken,had ik op meer gerekend. Als ik heel eerlijk ben, is dit misschien toch wel een juiste uitslag. Wij hebben vandaag onvoldoende afgedwongen om aanspraak te maken op een overwinning. Het zesde heeft gewoon goed gevoetbald en dus eigenlijk verdiend gewonnen. Natuurlijk, wij zijn ook gewoon mooi-weer-voetballers die niet goed overweg konden met de mist van vandaag."
"Het deed me een beetje denken aan de mist-wedstrijd Ajax - Liverpool, 1966. Ik weet het nog goed Ajax won met 5-1, maar niemand had er eigenlijk iets van gezien. Vlak voor rust dacht Sjaak Swart, na een fluitsignaal van de scheidsrechter, dat het al rust was. Hij was al bijna bij de kleedkamer toen hij iemand tegenkwam, die hem duidelijk maakte dat het nog geen rust was. Swart liep terug naar het veld, kreeg de bal, gaf een voorzet en na een kopbal van Nuninga was het 4-0. Uiteindelijk werd het 5-1. Spreekwoordelijk gezien voetbalt Ajax op dit moment natuurlijk ook in de mist. Natuurlijk belachelijk wat er gebeurd met Cruyff en alles. Ik ben maar weer blij dat ik voor Feyenoord ben."

 
 
 

Jeroen: "Voor de wedstrijd heb ik in de kleedkamer nog een speech gehouden. Dat het in het voetbal gaat om beleving en zo. Achteraf weet ik niet of de jongens er veel aan hebben gehad. Soms denk ik wel eens dat het bij hen het ene oor in gaat en het andere oor er weer uit. Op zo'n moment vraag ik me wel af of iedereen honderd procent met z'n sport bezig is."
"Marc Heemskerk was er vandaag niet bij, omdat hij verwachtte vandaag voor de derde keer vader te worden. Nee, ik heb niet gehoord hoe dat afgelopen is. Hopelijk een gezonde zoon of dochter en is hij er volgende week weer bij."
"Natuurlijk speelde ik vandaag ook de kaart Kees en Pascal. Dat was de afgelopen twee weken goed bevallen. Het zesde troefde ons vandaag af door deze twee spelmakers extra goed te bewaken. In de tweede helft hebben we Vincent iets meer vooruit laten voetballen. Dat beviel goed. Er kwam meer ruimte. Na de 2-1 door Erik Klap, dacht ik even dat we wel zouden gelijkmaken en misschien nog wel meer. Helaas, dat lukte niet. De 3-1 viel. Pascal Jongsma schoot de 3-2 knap in, maar de tijd en de energie ontbrak om nog potten te breken. Jammer, maar helaas. We hebben een en ander nog goed nabesproken op de boerenkoolavond bij Menno (Verslag boerenkoolgala volgt later, red.). "

 

 
Foto: André Janmaat (Best goed gelukt!)

 
 
 

 

 

 De Rust
 

 

Supporters van de week

Twee weken gelden was Jip nog supporter van de week. Deze week valt tweelingzus Fien Kamer de eer te beurt, samen met halfbroer Hannes trouwens.
Fien heeft gisteren met hockey 2-1 gewonnen. Ze had, als laatste vrouw, een belangrijk aandeel in de overwinning van Kampong.
Hannes is gek van voetbal. Hij speelt ook bij Kampong en is ingedeeld bij Heracles, het beloftenteam. Daarnaast speelt Hannes vooral voetbal op de computer, FIFA 2011.
Bij de weg, aan Michiel lag het vandaag niet. Hij keepte een uitstekende wedstrijd.

 


 

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Wij voetbalden vandaag een uit-wedtstrijd. Daarom moesten wij qua shirts iets zien te regelen. Gelukkig kon Mark de Jong ons van mooie tenues voorzien. Mede door de mist weet ik niet of we voor zijn bedrijf qua PR eruit hebben gehaald wat erin zat."
"Mark deed zelf niet mee vanwege een blessure. Helaas gingen er vandaag weer een paar spelers geblesseerd van het veld. Zelf heb ik behoorlijk last van mijn knie. Frits van der Meer en Fred Fouraschen klaagden over een hamstring-blessure. Het heerst kennelijk.
"
"Menno van den Brand was gisteren jarig. 55 jaar en nog zo fris als een jong schaap. Hij heeft het expres niet te laat gemaakt gisteravond omdat hij wist dat hij vandaag een belangrijke wedstrijd meost fluiten. Vanwege de mist had hij het niet makkelijk. Het schijnt dat hij een handsbal over het hoofd heeft gezien, maar eerlijk gezegd was die mijzelf ook ontgaan."
"
De aanvoerder van 's-Graveland 6 was een aardige jongen. Trouwens alle jongens van het zesde zijn best aardig. Maar in de return, als wij thuis spelen, gaan wij drie punten pakken. Let op mijn woorden."

 

 

© Vijfde Dimensie