.
JAARGANG 11  
 

 23 november
 

Toch vrolijke gezichten op Boerenkoolavond

Natuurlijk werd er zondagavond nog nagepraat over de verloren clubderby tegen 's-Graveland 6. Getreurd werd er echter nauwelijks. De spelers van 's-Graveland 5 en andere genodigden genoten met volle teugen van de boerenkool en het andere lekkers bij Menno van den Brand en zijn Yvonne. De boerenkool-traditie is vijf jaar geleden door Menno gestart, toen hij zijn medespelers uitnodigde op zijn vijftigste verjaardag.

 

 

Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Ja, dit is natuurlijk fantastisch. Menno is altijd van grote waarde voor ons team geweest. Eerst als speler, daarna als scheidsrechter. En sinds een jaar of vijf kijken spelers, spelersvrouwen en kinderen elk jaar uit naar zijn traditionele boerenkoolavond. En waar ik zeg "zijn" boerenkoolavond moet ik natuurlijk zeggen "zijn en haar" boerenkoolavond. Want Menno mag nog zo'n koekenbakker zijn, ik ben blij dat Yvonne zich ontfermt over het culinaire gedeelte van dit evenement. Ook dit jaar had zij weer een maaltijd bereid die niet zou misstaan in de finale van een programma als MasterChef. Ook via deze weg nogmaals de complimenten, ook van degenen die de vegetarische worst prefereren."

Foto rechts v.l.n.r. Menno, Betty, Yvonne

 
 

Menno: "Gisteren heb ik mijn verjaardag gevierd voor de familie, dat was ook gezellig, maar vanavond vind ik het ook leuk. Kijk, ik geniet er altijd van als we na de wedstrijd op 's-Graveland nog een biertje drinken met het team. Waarom zouden we dat dan niet een keer per jaar bij mij thuis doen. Prima toch. Het biedt mij ook de gelegenheid een paar mensen in het zonnetje te zetten waarvan ik vind dat zij het verdienen. En toeval of niet, deze keer heb ik in mijn speech twee te Nuylen genoemd. Nee, niet Jeroen die staat elke week al met die glimmende kop van hem op de site. Nee het ging natuurlijk om Joost op wie ik altijd een beroep kan doen als ik een keertje niet in de gelegenheid ben om te fluiten. Dat is dit seizoen trouwens al meer dan eens gebeurd. Ik begrijp van de jongens dat Joost bijna net zo goed fluit als ik. Joost is een mosterdliefhebber, vandaar dat ik hem elk jaar een klein potje van zijn favoriete mosterd kado doe. (zie foto onder)"

Foto rechts v.l.n.r. Kees, Mark (2x), Menno en een beetje Maarten

 
 

Menno: "Ook Luc te Nuyl verdiende wat mij betreft een compliment. Deze jongen heeft aan het eind van het vorig seizoen zijn achillespees gescheurd, maar weet er altijd toch de moed in te houden. Ik hoop dat hij weer snel mee kan gaan doen. In de tussentijd kunnen we genieten van zijn commentaar langs de lijn en na de wedstrijd in de kantine. Voor Luc had ik als aardigheid een boek gekocht. Toen hij het uitpakte trok hij even gezicht van, "maar ik houd helemaal niet van lezen". Ik was dan ook verbaasd dat hij zei dat hij dit boek goed kende en best nog eens voor de tweede keer wilde lezen. Uit betrouwbare bron begreep ik later dat dit weer een van zijn bekende grappen was. Dat bedoel ik nou met humor, toch?"

Foto rechts v.l.n.r. beetje Maarten, Monique, Menno, Moost met Mosterd

 
 

 

Foto rechts v.l.n.r. Menno, Luc

 
 
     
       
       
 

© Vijfde Dimensie