.
JAARGANG 11  
 

 4 december
 

's-Graveland 5 gevraagd als tafel-Subbuteo-team

's-Graveland 5 hoefde vandaag niet de wei in. Aanvoerder Jeroen te Nuyl had de wedstrijd bij Batavia laten uitstellen. Alle geblesseerde spelers konden rustig recupereren. De fitte spelers hadden gewoon een lekkere vrije zondag. Jeroen had wel leuk nieuws: Speelgoedfabrikant Hasbro wil het tafelvoetbalspel Subbuteo opnieuw gaan uitbrengen. 's-Graveland 5 is benaderd om na te maken als Subbuteo-team.

 

   
 

Jeroen te Nuyl: "Ja, ik was ook behoorlijk verrast. Natuurlijk, ik heb vroeger wel eens Subbuteo gespeeld. Nee, wij hadden het niet thuis, maar een paar jongens in de straat hadden het. Ik moet zeggen dat ik het best leuk vond. Vooral al die dingetjes er omheen, trbunes en scoreborden, en alles. Het was trouwens nog best lastig, zo met je vinger zo'n spelertje tegen zo'n grote bal aanschieten. Maar ja, als het om fijne motoriek gaat dan ben ik meestal een van de betere, al zeg ik het zelf. Volgens mij was ik al vrij snel straat-kampioen."

"Maar goed, vorige week werd ik dus gebeld. Of ik de aanvoerder van 's-Graveland 5 was, het team met Oude Beloften. Ja, dat was ik. Om een lang verhaal kort te maken: Hasbro wil Subbuteo weer gaan uitbrengen. Bij de volgende sinterklaas moet het een van de top-kado's worden. Voor de promotie zoeken ze aansprekende teams, zowel uit het betaalde voetbal als de amateurs. Omdat ze het spel ook bij de 35-plus generatie weer populair willen maken zoeken ze ook een paar teams uit de KNVB-reserve klasses."
"Tuurlijk, we moeten nog een slag om de arm houden, maar als alles doorgaat worden de spelers van ons team precies nagemaakt als Subbuteo-poppetjes. Ik stel me daar een soort Madame Tussaud-achtige taferelen bij voor. Dat ze iedereen precies opmeten en alles. Vooralsnog heb ik alleen de prototypes gezien, die zagen er ongeveer allemaal nog hetzelfde uit (zie foto rechts). In mijn geval moet sowieos het haar eraf om me te kunnen herkennen. Nee, dat maakt niet uit voor het koppen, want dat doe je bij Subbuteo niet."
"Ik heb het nog niet over financiën gehad, maar ik kan me voorstellen dat dit een aardige duit kan gaan opleveren voor de spelers waarvan een poppetje wordt gemaakt. Dat betekent binnen het team misschien nog wel veel strijd, want zoals je ziet bestaat een Subbuteo-team maar uit elf spelers. Ze kennen geen reserves omdat ze natuurlijk niet geblesseerd kunnen raken. Die meneer van Hasbro zei dat hij nog meer teams op het oog had uit onze competitie. Of we worden gekozen hangt ook nog af van de resultaten dit seizoen. Ze willen natuurlijk geen teams in de doos hebben die in hun competitie niet al te best hebben gepresteerd. Laat dat een stimulans voor ons allen zijn om er extra hard tegenaan te gaan in de resterende wedstrijden."

 
 


 
 

© Vijfde Dimensie