.
JAARGANG 11  
 

 11 december
 .

's-Graveland blij met gelijkspel tegen Laren: 2-2

's-Graveland 5 heeft 2011 afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen Laren. Hoewel het geen onverdiend gelijkspel was, mocht 's-Graveland blijer met het resultaat zijn dan Laren. Laren was immers met 2-0 voor gekomen en had in de tweede helft de meeste drang naar voren. De lappenmand van 's-Graveland 5 is overvol. Gelukkig had Jeroen te Nuyl gezorgd voor aanvulling uit het vierde, dat vandaag vrij was.

's-Graveland 5 - Laren'99 5: 2-2
Ruststand: 1-2
Doelpunten 's-Graveland 5: Pascal Jongsma, Vincent Weggemans

 

 

Jeroen te Nuyl: "Ja inderdaad, het is dringen in de lappenmand en het begint een beetje te ruiken. Zelf zit ik er ondertussen ook in. Ik heb last van mijn knie. Volgens mijn fysio moeten we het allemaal maar even aanzien, maar als het niet gaat zou er misschien een kijk-operatie moeten volgen. Nou ja, zoals je weet, blijf ik altijd van het positieve uitgaan. Het zal dus wel weer goed komen."
"Het begon vandaag weer ouderwets. Een foutenfestival waarvan Laren mocht profiteren. Na een half uurtje stonden we met 2-0 achter. Ik vreesde het ergste met de wedstrijd tegen HSV nog in het achterhoofd."
"De tandem Langerak - Jongsma, waar we dit seizoen zoveel plezier van hebben, kreeg hem niet goed in de versnelling. Het middenveld van laren zat er boven op. Gelukkig was het wel Pascal Jongsma die in de eerste helft slalommend de weg naar de Larense goal wist te vinden en de 2-1 binnen schoot. Uitstekend gedaan. Dat gaf ons weer een beetje lucht en zicht op de gelijkmaker."

"De eerste helft eindigde met een vervelende blessure van een speler van Laren. Zij klaagden nogal over de conditie van het veld. Ik vond het nogal meevallen, gezien de tijd van het jaar."

 
 
 

Jeroen: "Ik wil de jongens van het vierde nog hartelijk bedanken voor het invallen. Jurgen, Robert, Arie en Dave hebben het prima gedaan. Dat Arie Poels een goede keeper is wisten we natuurlijk al. Vandaag hield hij de ballen er zelfs met zijn achterhoofd uit. Klasse."
"In de rust heb ik de gewenste speelwijze op papier uitgewerkt (foto links). Vincent Weggemans in de voorhoede zetten, bleek achteraf geen slechte zet. Hij maakte de 2-2 en had zelfs de 3-2 op de schoen. Harun trouwens ook. Nou ja, ook Laren kreeg nog goede kansen. We kunnen blij zijn met dit gelijkspel."  
Marc Heemskerk (foto boven):"Een beetje vreemd dat Jeroen gemist heeft dat de wedstrijd een wending nam toen ik in het veld kwam. We stonden toen nog met 2-0 achter. Nee, geintje. Voor mij was het ook weer even wennen vandaag. Ik ben er een paar weken uit geweest omdat ik voor de derde keer vader ben geworden. Van het elftal heb ik nog geen cadeautjes gezien voor de kleine. Ik verwacht dat dat nog wel komt. Ik heb zelf ook vaak genoeg gelapt voor iemand die weer zo nodig aan gezinsuitbreiding moest doen. Het gaat gelukkig allemaal prima thuis, dus kan ik mijn wedstrijdjes weer meepakken. Jammer dat we volgende week vrij zijn."

 

 

 
 
 

 

 

 De Rust
 

 

Supporters van de week

Dat zien we niet vaak: Drie Uyleballen als toeschouwer langs de lijn. v.l.n.r. Jeroen (knie-blessure), Joost (verzuurde lachspier) en Luc (bijna weer hersteld van zijn achillespees-blessure). Waar is de tijd gebleven dat deze drie oude beloften voor 's-Graveland samen binnen de lijnen stonden?

 


 

De Toss

Vincent Weggemans: "Ik snap het niet, al die blessures. We zijn toch niet van suikergoed. Het zal wel met de Sinterklaas-tijd te maken hebben. In mijn ogen is het vooral een kwestie van instelling. Als het tussen de oren goed zit, zit het met de benen ook goed, zeg ik altijd. Maar goed, vandaag weer aanvoerder. Ondertussen legt dat geen extra druk meer op me."
"Ik voelde me vandaag wel een beetje de zigeuner van het team. Van Jeroen moest ik achterin beginnen, toen op het middenveld en in de tweede helft ineens in de voorhoede. Kan ik het helpen dat ik wel een bal kan aannemen, denk ik wel eens. Nou ja, door dat doelpuntje ben ik volgens mij wel topscorer geworden. Dus mij hoor je verder niet klagen."
"Menno floot vandaag weer uitstekend. Ik heb hem trouwens nog een spelregelvraagje gesteld dat hij nog voor me gaat opzoeken. En o ja, Frits heeft uitstekend gevlagd. Lekker scherp."
"De aanvoerder van Laren, Jeffrey, was een aardige jongen en een goede voetballer. Verder ook een leuk team, trouwens."

 

 

© Vijfde Dimensie