.
JAARGANG 11  
 

 4 maart
 

Fc Hilversum blijkt geen partij voor 's-Graveland: 6-0

Met enig gevoel voor overdrijving was de wedstrijd tegen Fc Hilversum vooraf aangekondigd als een negen-punten-wedstrijd. Daar was in het veld echter weinig van terug te zien. Spannend is de wedstrijd eigenlijk niet geweest. 's-Graveland kwam al snel op een 1-0 voorsprong en kwam daarna geen moment meer in de problemen. De eerste overwinning in 2012 is hiermee een feit.

's-Graveland 5 - Fc Hilversum 4: 6-0
Ruststand: 3-0
Doelpunten 's-Graveland: Jeroen Te Nuyl, Luc te Nuyl(2x), Pim van Leeuwen (2x), Pascal Jongsma,

 

 

Jeroen te Nuyl: "Natuurlijk was dat overdreven. Van een negen-punten-wedstrijd heb ik nog nooit gehoord. Neemt niet weg dat we deze punten heel goed konden gebruiken. Fc Hilversum stond maar twee punten onder ons, met twee wedstrijden minder gespeeld. Wat dat betreft hebben we dus uitstekende zaken gedaan."
"Fc Hilversum speelde niet in de sterkste opstelling. Ze hadden met moeite elf man op de been weten te brengen. Wat dat betreft hadden wij misschien nog wel meer moeten brengen. Je mag best weten dat ik in de rust mijn onvrede kenbaar heb gemaakt. Een aantal jongens deed daar een beetje verbouwereerd over, maar ik vond gewoon dat we te slap speelden. Nadat ik al snel de 1-0 had binnengeschoten, dat deed ik best mooi trouwens, al zeg ik het zelf, zakte het een beetje in. Nou, volgens mij ben ik aanvoerder en heb ik dan de taak om te zeggen waar het op staat. Anders zou ik ook niet meer geloofwaardig zijn. Toch?"
De tweede helft heb ik reserve gestaan. Ik wil me een beetje sparen voor de echt zware wedstrijden die er nog aankomen. Ja, ik had ook verder aan mijn positie op de topscorerlijst kunnen werken, maar nu dacht ik toch vooral aan het teambelang. Leuk dat Pim en Luc allebei twee keer gescoord hebben. Voor allebei waren het de eerste twee doelpunten dit seizoen."

 
 
 

Pim van Leeuwen: "Ik heb lekker gevoetbald. In de eerste helft hadden we aan de linker kant lekker veel ruimte en kon ik als linksback een paar keer goed opkomen. Bij een corner ga ik meestal mee naar voren vanwege mijn kopkracht (zie foto links, red.). Bij een van de corners kwam de bal echter bij Luc terecht die mij voor het doel aanspeelde, waarna ik makkelijk de 2-0 kon binnen schieten (zie 2e foto hieronder, red.). In de tweede helft begon ik als reserve en ben ingevallen voor Marc Heemskerk die zijn draai niet kon vinden als rechtsbuiten. Ik had daar minder moeite mee. Vanaf de zijkant maakte ik een rush naar de goal waarbij ik dreigde met een voorzet, maar heel handig zelf scoorde in de korte hoek."
"Eerlijk is eerlijk. De mooiste goal was van Luc vandaag die met een mooi schot over de keeper de 3-0 scoorde. Ook Pascals doelpunt mocht er zijn. Op zijn bekende wijze omspeelde hij eerst een aantal verdedigers alvorens binnen te schieten.
Man van de wedstrijd was voor mij echter Giliam Hagen. Hij speelde misschien onopvallend maar wel heel efficient. Solide achterin en af en toe dreigend naar voren. Klasse."

 

 

 
 
 

 

 

 De Rust
 

 

Supporter van de week

's-Graveland 5 werd vandaag door veel mensen bekeken. Op het naastgelegen hoofdveld speelde het eerste elftal de streekderby tegen SDO. Als het spel daar stil lag, draaide een paar honderd hoofden zich naar veld 2 alwaar goedkeurend werd bekeken hoe 's-Graveland 5 de tegenstander op de pijnbank legde.
Supporter Joost te Nuyl had zijn volle aandacht bij veld 2.
Joost: "Je zult het gek vinden, maar ik ben het met Jeroen eens. Zo ontzettend sterk werd er, zeker in de eerste helft, niet gevoetbald. De ruimtes werden onvoldoende benut. Maar ja, laat ik ophouden met zeuren. We hebben gewonnen,de familie te Nuyl heeft drie keer gescoord, prima toch."

 


 

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Goed om te zien dat iedereen in de afgelopen weken aan zijn conditie is blijven werken. Ïk was even bang dat we te kort zouden hebben aan dertien startende spelers. Maar dat is eigenlijk prima gegaan."
"Zelf heb ik een paar lekkere schaatstochten gemaakt. Komende dinsdag ga ik denk ik wel weer trainen. Ik hoop dat er meer jongens van ons team zullen zijn. Nee, ik moet zeggen ik reken er op dat er meer jongens van ons team zullen zijn."
"Menno van den Brand heeft vandaag weer uitstekend gefloten. Dat wil zeggen hij heeft eigenlijk maar heel weinig gefloten. Ik denk dat er in de hele wedstrijd nog geen vijf overtredingen zijn begaan. Dat kan je voor een groot deel toch op de autoriteit van de scheidsrechter schrijven, vind ik."
"De aanvoerder van Fc Hiversum, Fred, is een aardige jongen en een goede voetballer. Hij was volgens mij zo'n beetje de enige speler die er bij de heenwedstrijd ook bij was. Ik begreep dat hij vandaag zelfs een jongen uit de B1 had opgetrommeld. Zo erg is het bij ons gelukkig nou ook weer niet."

 

 

© Vijfde Dimensie