.
JAARGANG 11  
 

 11 maart
 

's-Graveland zet positieve lijn door tegen AW: 2-1

Een nieuwe lente, een nieuwe overwinning. Voor het eerst dit seizoen weet 's-Graveland 5 twee wedstrijden op rij te winnen. Zo makkelijk als tegen Fc Hilversum vorige week, ging het vandaag tegen AW niet. Dat kwam voornamelijk doordat 's-Graveland in de eerste helft verzuimde afstand te nemen van de Bussumers. Van de vele grote kansen werd er maar eentje benut. Vervolgens kon AW in de tweede helft nog gevaarlijk terugkomen.

's-Graveland 5 - Allen Weerbaar 4: 2-1
Ruststand: 1-0
Doelpunten 's-Graveland: Luc te Nuyl, Michael Wouters

 

 

Jeroen te Nuyl: "Voor de wedstrijd heb ik alle team-zaken even doorgenomen met André Janmaat. André doet de technische zaken in het dagelijs bestuur van de sv. Daarnaast is hij ad interim wedstrijdcommissaris en doet hij, ook ad interim, de coördinatie bij de A, B en C-junioren. En ja, hij is natuurlijk ook fulltime neef van voorzitter Koen Janmaat, dat lijkt me nog het zwaarste. Als ik eens mensen tekort heb en niemand meer weet te bellen, dan kan ik altijd bij André terecht. Met zijn netwerk binnen de club weet hij altijd nog wel iemand te regelen."
"Vandaag hadden we gelukkig mensen genoeg. Vier wisselspelers vind ik precies mooi. Zelf had ik mijn voetbalspullen wel meegenomen, maar gelukkig hoefde ik niet de wei in. De belessure onder mijn voet speelt me nog steeds parten. Volgens de dokter is het geen hielspoor, maar ik heb er toch wel last van. Ik kon me vandaag beperken tot de technisch-tactische zaken. Natuurlijk het is nooit leuk om een speler te vertellen dat hij reserve staat, maar ik heb geen moeite met het voeren van slecht-nieuws gesprekken. Ik zeg altijd gelijk waar het op staat. En voor een trillende pruillip ben ik niet gevoelig. Hopelijk kan ik volgende week tegen HSV wel weer meedoen. Met de jongens uit De Hoef hebben we namelijk nog een sportief appeltje te schillen."

 
 
 

Luc te Nuyl: "Ja, ik begon in de basis. Ik denk dat Jeroen sowieso gekozen had voor iedereen die vorige week een of meer keer gescoord had. Ik vond het wel lullig dat hij Michael Wouters ook de eerste helft reserve had gezet. Michaels ouders en zijn opa stonden speciaal langs de lijn. De tweede helft heeft Michael dat dubbel en dwars goed gemaakt. Hij heeft uitstekend gespeeld en werd met zijn doelpunt matchwinner."
"In de voorhoede kregen we veel ruimte van AW. Met name de eerste helft kregen we daardoor veel kansen. Toen Erik Klap een bal met een halve omhaal op de lat schoot, stond ik klaar om hem hard in te koppen. Ja, die kans was niet te missen. Na afloop kreeg ik nog commentaar dat ik een paar andere kansen ook binnen had moeten schieten. Maar ja, die jongens hebben makkelijk praten, hoor. De beste aanvallers staan langs de lijn, zeg ik wel eens. Voorlopig loop ik anderhalf op een, als je de laatste twee wedstrijden bekijkt."
"Na afloop hebben we nog lekker in het zonnetje gezeten voor kantine. Met de wedstrijd evalueren waren we snel klaar. We hebben nog even teruggeblikt op het optreden van Henk Vink vorige week. We hebben het nu al benoemd tot een van de hoogtepunten van het seizoen. Ik ben benieuwd of hij volgende week, als het eerste ook weer thuis speelt, weer van de partij is."

 

 

 
 
 

 

 

 De Rust
 

 

Supporters van de week

Het zesde van 's-Graveland heeft de laatste drie wedstrijden verloren, ook van AW. De koppositie is inmiddels afgestaan aan het Amersfoortse Quick. Vandaag kwam Bart Kedde, robuuste verdediger van het zesde, kijken bij zijn concullega's van het vijfde. Met steun van Bart, won het vijfde wél van AW.

 

 

Wouter Takes, herstellend van een knieblessure, hoopt nog op een rentree dit seizoen. Afgelopen dinsdag heeft de solide verdediger voor het eerst weer een training afgewerkt. Zijn zoon Cesar Takes is een talentvolle keeper bij de 's-Gravelandse jeugd. Jammer genoeg gisteren wel verloren met 2-1 bij Waterwijk.

   


 

De Toss

Pim van Leeuwen: "Jeroen wilde volgens mij met de sterkste opstelling beginnen. Daarom stond ik ook in de basis, en sommige andere jongens niet, denk ik. Mijn twee doelpunten van vorige week hebben Jeroen kennelijk overtuigd."
"Heerlijk voetbalweer, zo met dat zonnetje. Veld twee is ook een lekker veld om op te voetballen. Alleen vond ik de wedstrijdbal aan de harde kant. Volgens scheidsrechter Menno van den Brand voldeed deze echter aan de Fifa-normen omdat de druk minder was dan 1,43 Bar. Het zal allemaal wel. Als er iemand verstand van de Bar heeft, dan is dat Menno wel."
"Menno heeft trouwens verder goed gefloten. Met de spanning van de wedstrijd, moest hij de gemoederen soms wel wat tot bedaren brengen. Dat deed hij uitstekend."
"De aanvoerder van Allen Weerbaar, Osman, is een aardige jongen en een prima voetballer. Er liepen meer goede voetballers bij AW. Toch vind ik dat we terecht gewonnen hebben."

 

 

© Vijfde Dimensie