.
JAARGANG 11  
 

 18 maart
 

HSV straft foutenfestival 's-Graveland af : 3-8

's-Graveland 5 heeft de stijgende lijn van de afgelopen twee weken niet weten door te zetten. Het team liet het vandaag tegen HSV volledig liggen. HSV heeft een gretig team dat heel efficient de fouten van 's-Graveland wist af te straffen. En fouten maakte 's-Graveland een hoop. Niet zo gek dat het bij rust dan ook al 0-4 stond. De tweede helft liet aan 's-Gravelandse kant wat verbetering zien, maar ook nog wat foutjes...

's-Graveland 5 - HSV'69 2: 3-8
Ruststand: 0-4
Doelpunten 's-Graveland: Vincent Weggemans (3x)

 

 

Jeroen te Nuyl: "Een wanvertoning, ik heb er geen ander woord voor. Dit sloeg natuurlijk nergens op. Eerlijk is eerlijk, HSV heeft geen slecht team, maar vandaag hebben we minstens zes of vijf doelpunten gewoon aan HSV cadeau gedaan. Bij ons waren te veel jongens niet goed bij de les. Ja, dat komt er van als je eens twee wedstrijden achter elkaar wint. Dan denkt iedereen dat het vanzelf gaat. Maar zo is het niet."
"Bij het warmlopen heb ik Kees Langerak (One-Touch-Cornelis, red.) even apart genomen. Ik merk dat Kees de laatste weken wat minder lekker in zijn vel zit. Dat reageert hij af met commentaar op de aanvoerder en op de scheidsrechter. Kijk, Kees is hulptrainer bij het eerste van 's-Graveland, daar werkt hij met jonge jongens die hij van alles kan wijsmaken. Bij mij in het team verwacht ik toch echt dat hij zijn voeten laat spreken. Ik merkte dat Kees het fijn vond dat ik wat aandacht aan hem besteedde. Helaas heeft het voor vandaag nog niet veel geholpen. Maar dat had ik ook niet direct verwacht. Dan zou ik elke week met elf jongens wel een praatsessie gaan houden. Ik dank je de koekoek."

 
 
 

Vincent Weggemans: "Vorige week heb ik mijn voetbalschoenen in de vuilnisbak moeten gooien. Van de week heb ik nieuwe kicksen gekocht. Ik kreeg een aanbieding van Nike om het nieuwste model populair te maken in Gooise amateurvoetbal. Nee, ik heb er niet lang over nagedacht. Ik doe dat soort dingen op gevoel. Ik moet zeggen, ook deze keer heeft mijn gevoel me niet in de steek gelaten. Vanavond zal ik het Nike-hoofdkantoor melden dat deze jongen een zuivere hattrick heeft gescoord. Daar zullen ze blij mee zijn. En, zoals kopspecialist Pim van Leeuwen altijd zegt: Voetbalschoenen moeten ook lekker koppen. Ook goed nieuws: mijn derde doelpunt kopte ik binnen (uit een prachtige voorzet van Frits van der Meer, red.). En ja, eerlijk gezegd had ik nog wel een paar doelpunten meer voor mijn rekening kunnen nemen. Maar ik deelde ook in de malaise."
"Nou ja, volgens mij kunnen we het kampioenschap nu definitief vergeten. Ook theoretisch gezien, maken we geen kans meer. Ik hoop dat dat voor een paar jongens in ons team de druk een beetje van de ketel haalt."
"Nog leuk om te melden dat ik druk ben met de voorbreiding van het teamuitje. De datum heb ik vandaag bekend gemaakt: 18 mei."

 

 

 
 
 

 

 

 De Rust
 

 

Supporters van de week

Mare de Jong, alweer 9 jaar oud, vindt het leuk om haar vader Mark en 's-Graveland 5 aan te moedigen. Vrolijk staat ze langs de kant van het veld. Zelf zit Mare op ballet. Elke maandag gaat ze daar naar toe. Haar broertje Ramses zit sinds kort op judo.

 

 

René van Dijk speelt de laatste weken als herboren. Ook vandaag was hij een van de betere spelers. De sympathieke voorzitter van het jeugdbestuur van sv 's-Graveland heeft het talent doorgegeven aan zijn zoon Melle (rechts) die furore maakt in de D1. Melle had vandaag zijn vriend Tycho (links)meegenomen. Tycho speelt in de E2.

   


 

De Toss

Jeroen te Nuyl: "We hadden vandaag 14 man die aan de wedstrijd konden beginnen. Prima, precies goed. Als aanvoerder heb ik dan de taak om de reserves aan te wijzen. En ja, dan let ik niet op namen of reputaties. Dat betekende dat vandaag Frits, Giliam en Vincent als reserve moesten beginnen. Ik blijf mezelf niet reserve zetten. Ik ben er toch wel weer redelijk snel eruit gegaan. De blessure onder mijn voet voelt nog steeds niet goed."
"Menno van den Band heeft weer een prima wedstrijd gefloten. Hij was beter geconcentreerd dan de meeste spelers van ons team. We zien hem een paar weken niet want we spelen voorlopig niet meer thuis. Op de vraag wat hij al die weken gaat doen, zei Menno met een knipoog dat hij met zijn fluit gaat spelen. Altijd lachen met Menno."
"De aanvoerder van HSV was een aardige jongen en volgens mij een van de langste spelers uit de reserve zevende klasse West I. Voor mij was het een raadsel waarom dit team zo laag geklasseerd staat. Na afloop hoorde ik echter dat het in tweede instantie is samengevoegd met een ander team, met kennelijk de betere voetballers. Zo zie je maar, een balletje kan raar rollen."

 

 

© Vijfde Dimensie