.
JAARGANG 11  
 

 25 maart
 

's-Graveland net niet langs de Vecht: 1-1

's-Graveland 5 heeft vandaag een veldoverwicht bij de Vecht niet in een overwinning om kunnen zetten. Behalve het eerste kwartier van de wedstrijd, had 's-Graveland het initiatief. In dat eerste kwartier maakte de Vecht dankbaar gebruik van een fout in de 's-Gravelandse verdediging (1-0). Daarna kreeg 's-Graveland langzaam maar zeker de wedstrijd in handen. Heel veel uitgespeelde kansen leverde dat echter niet op.

de Vecht 2 - 's-Graveland 5: 1-1
Ruststand: 1-0
Doelpunt 's-Graveland: Luc te Nuyl

 

 

Jeroen te Nuyl: "Gelukkig ging het vandaag een stuk beter dan vorige week. Het blijft toch vreemd hoe wisselvallig deze groep kan presteren. Voer voor psychologen zou ik zeggen, maar ik zit er maar mooi mee."
"We hebben een groot deel van de wedstrijd gedomineerd. Jammer dat we dat niet in doelpunten kunnen uitdrukken. Het stroopt bij ons vaak een beetje op voor de goal van de tegenstander. En ja, vandaag deed ik helaas zelf weer niet mee. Dus er was voorin ook niet echt iemand die een beslissende actie kon maken. Ik heb nog veel last van die blessure onder mijn voet, daarom had ik ook geen spullen bij me. Maar beter ook, want anders had ik mezelf in de tweede helft misschien nog wel omgekleed om een doorbraak te forceren. Eerlijk is eerlijk, er is door iedereen wel hard gewerkt. Dat laconieke was er vandaag niet bij. Na afloop heb ik aan alle jongens een compliment uitgedeeld."
"We hebben geen last van de zomertijd. Kennelijk doet een uurtje minder slapen ons wel goed. Zelf ben ik er nooit zo blij mee. Mijn bioritme raakt aardig van slag. Tot overmaat van ramp moet ik deze week ook voor mijn werk naar New York. Ja, dat is jet-lag op jet-lag zou je kunnen zeggen. Een normaal mens zou dat misschien niet aankunnen, maar ik eis altijd het uiterste van mezelf."
"We hebben nog vier wedstrijden te spelen. Als ik daarvoor tien, elf, twaalf unten reken, eindigen we misschien nog in het linker rijtje."

 
 
 

Vincent Weggemans (links op de foto): "Ik heb veel leuke reacties gekregen op mijn drie doelpunten van vorige week. Nee, niet van Pascal Jongsma (rechts op de foto). Ik begrijp dat hij er van baalt dat ik hem op de lijst met topscorers voorbij ben gestreefd. Raar, vind ik, want ik ga er van uit dat we allemaal in dienst van het team spelen. Anders had ik de tweede helft ook wel kunnen zeggen dat ik geen laatste man wilde gaan spelen."
Pascal Jongsma: "Kinderachtig hoor van Vincent, dat gedoe om wie de meeste doelpunten maakt. Zo zit ik al helemaal niet in elkaar. Het gaat mij meer om de mooie acties dan om de doelpunten. Jammer dat er geen lijst wordt bijgehouden van spelers die het meeste een mannetje voorbij zijn gegaan. Of een lijst met de mooiste kap en draai-acties."
"Zowel Vincent als ik waren vandaag dicht bij een doelpunt. In de eerste helft schoot ik vanaf een meter of veertig over de keeper heen, op de lat. In de tweede helft kopte Vincent rakelings naast.
Het was maar goed dat Luc te Nuyl wel een beetje op schot was. Hij schoot de gelijkmaker netjes binnen. En ja de assist was van ondergetekende."
"Ik sluit me trouwens aan bij Jeroen. Een compliment voor mijn broer Raymond die ontspannen een goede wedstrijd heeft gekeept."

 

 

 
 
 

 

 

 De Rust
 

 

Supporters van de week

Senna is de dochter van Mark Jans. Zij vermaakte zich vandaag uitstekend bij de Vecht, zowel binnen als buiten de kantine. Van het voetbal heeft ze niet heel veel gezien, dus ook niet hoe haar vader zijn come-back aan het uitvoeren is. Hij is bijna helemaal terug. Vandaag twee keer wisselen, volgende keer weer een hele wedstrijd.

 

 

De trouwste supporter was er ook deze week weer. Joost te Nuyl (2e van links) genoot van het mooie weer en weer van het mooie voetbal.

   


 

De Toss

Pim van Leeuwen: "Jammer, er had meer in gezeten vandaag. Aan de andere kant ben ik blij dat we een goede wedstrijd hebben neergezet. Dat hebben we ook met elkaar gedeeld in de evaluatie op het terras bij de kantine. Jammer genoeg moest ik wat eerder weg, want vanavond ga ik naar een concert van The Shins. Ze spelen in de Melkweg in Amsterdam. Ik vind het een hele goede band. Ik geloof niet dat er iemand in he team was die ooit wat van ze gehoord heeft. Het beste concert dat meeste jongens dit jaar hebben beleefd, was bij Henk Vink."
"Meestal lukt het me om de toss te winnen. Ook bij het raden of de scheidsrechter zijn fluit in de rechter of linker hand heeft. Op zich had ik goed gekozen maar ik had niet gezien dat de scheidsrechter zijn handen kruiselings achter zijn rug hield."
"De scheidsrechter heeft goed gefloten. Het leek me wel dat de tweede helft iets te kort duurde. Maar dat kan verband houden met de aanpassing aan de zomertijd."
"De aanvoerder van de Vecht, Jochem, is een aardige jongen en een uitstekende voetballer. Als laatste man hield hij het aardig onder controle."

 

 

© Vijfde Dimensie