.
JAARGANG 11  
 

 1 april
 

Gebroeders Van der Meer luisteren feest 75-jarige Kuip op

Een voetbalvrij weekend voor 's-Graveland 5 betekent dat de spelers hun vertier elders kunnen zoeken. Natuurlijk blijft voetbal daarbij een belangrijk thema. Frits van der Meer en Ton van der Meer (hij speelde zijn laatste wedstrijd voor 's-Graveland 5 in 2005, red.) bezochten de 75-jarige Kuip. De positief kritische Feyenoordfans bekeken de verrichtingen van kampioenskandidaat Feyenoord tegen laagvlieger NAC.

 

 


 
 
 

Ton van der Meer: "Toeval bestaat niet, denk je dan. Dit jaar zijn Frits en ik samen 100 jaar Feyenoord-supporter en dit jaar bestaat de Kuip 75 jaar. Ik had gehoopt dat ze daar vanuit de club Feyenoord ook wel wat aandacht aan wilden besteden, maar dat zat er niet in. Nee, wat mij betreft hoefden we echt niet met een helikopter op de middenstip te landen, maar een gratis consumptiebon of een meet-and-greet met John Guidetti of Gerard Meyer, had toch wel leuk geweest. Nou ja, misschien was het wel wat veel gevraagd. De club had het druk zat met het organiseren van het Kuip-lustrum. Het zag er goed uit met vlaggen en vuurwerk en alles."

Frits van der Meer: "Mijn eerste wedstrijd in de Kuip was Feyenoord-Go Ahead Eagles. Ik ben niet zo goed in jaartallen, maar het was ergens begin zeventiger jaren. En nu ik er over nadenk is er eigenlijk niet bar veel veranderd. De sfeer is hetzelfde gebleven. Het is de wisselwerking tussen stadion, publiek en club. Feyenoord houdt altijd oog voor supporters en voor het verleden."

 

Ton: "Natuurlijk, door het enthousiasme van de supporters is het wel eens lastig om goed zicht op het spel te houden (zie foto rechts). Maar dat was gisteren niet zo heel erg. Het spel van Feyenoord liet namelijk nogal wat te wensen over. En trouwens, als je het niet goed zag, werd je altijd nog wel bijgepraat door stadion-speaker Peter Houtman. Prachtig hoe hij met onvervalst Rotterdam accent de doelpunten en de wissels van commentaar voorziet. Feyenoord heeft veel spitsen gehad. Ik vond hem zeker niet de slechtste. Hij kon vooral goed koppen. Wat veel mensen niet weten is dat Peter Houtman het beste scoringsgemiddelde heeft van alle spitsen die in het Nederlands elftal hebben gespeeld. Zeven keer scoren in acht interlands. Da's bijna één op één. Je kunt er om lachen, maar ik neem mijn supporterspetje diep voor hem af."

 

 

 

Frits: "We hadden Feyenoord-fan Jeroen te Nuyl ook meegevraagd. Als wijze van gebaar naar de aanvoerder toe. Maar meneer had het te druk met aangelegenheden zijn werk aangaande. Een onduidelijk verhaal met op vrijdag terug uit New York en op zondag door naar Cannes. Gij geleuft het. Kijk, als je geen zin hebt, kan je ook gewoon zeggen dat je niet meewil."
"Onwillekeurig ga je toch zaken zitten vergelijken tussen de eredivisie-ploegen en 's-Graveland 5. Wat me opviel is dat zowel Feyenoord als NAC niet aan doorwisselen doet. De nieuwigheid die Jeroen in ons team probeert te introduceren, is kennelijk nog niet tot het hoogste niveau doorgedrongen."
"De tweede helft viel qua niveau erg tegen. Wat dat betreft kan je zien dat het voor Feyenoord nog een overgangseizoen is. Kampioen worden zou leuk zijn, maar de supporters eisen dat niet."
Ö ja, met m'n fototoestel ook geoefend op onscherpe foto's (geen 1-april grap, red.). Onderstaand vond ik zelf de best gelukte."

 

 

 

 

       
 

© Vijfde Dimensie