.
JAARGANG 11  
 

 15 april
 

's-Graveland pakt punt tegen virtuele koploper: 3-3

Hoogland heeft zich pas laat in het seizoen gemeld voor de koppositie. Maar na de 10-4 gewonnen inhaalwedstrijd tegen Fc Hilversum vorige week, gaan de Amersfoorters virtueel aan de leiding. Het krachtsverschil met de nummer tien van de competitie, 's-Graveland 5, was vandaag niet heel erg groot. De eerste helft wist 's-Graveland het spel te controleren, in de tweede helft was het Hoogland dat de overhand had.

's-Graveland 5 - Hoogland 11: 3-3
Ruststand: 1-0
Doelpunt 's-Graveland: Marc Heemskerk, Frits van der Meer (2x)

 

 

Jeroen te Nuyl: "Natuurlijk ben ik tevreden met een punt. Wat denk jij dan? Kijk de eerste helft had er misschien wel wat meer in gezeten, maar de tweede helft heeft Hoogland ook goede kansen gehad om meer doelpunten te maken."
"Helaas waren er vandaag weer een hoop jongens ziek, zwak of misselijk zodat we met zijn twaalven aan de wedstrijd begonnen. Gelukkig kon Ronald van Oostrum weer een keertje meedoen en wilde invalkeeper Frank weer op het doel. Ze hebben het allebei fantastisch gedaan. Hoewel, Ronald moet wel een keertje goed leren ingooien (drie keer afgefloten, red.). Mijn voetblessure is nog niet helemaal over. Daarom begon ik maar weer eens als reserve. Na een kwart wedstrijd kwam ik er voor Frits van der Meer in die last had van een overspannen kuitspier."
"De eerste helft waren we echt de betere partij. Jammer dat we niet meer gescoord hebben. Het doelpunt dat we maakten was echter wel erg mooi. Kees Langerak gaf een prachtige voorzet waaruit Marc Heemskerk al even prachtig raak kopte."
"De tweede helft begonnen we zwak. Hoogland wist daar wel raad mee. Dus voor we het wisten keken we tegen een 1-2 achterstand aan. Zoals al vaker dit seizoen is gebleken, zijn we wel een team dat met tegenslagen om kan gaan en kwamen we weer goed terug. We creëerden niet veel kansen maar maakten nog wel twee prachtige doelpunten."

 
 
 

Jeroen: "De 2-2 werd ingeleid door Mark de Jong die a la Maradonna 5, 6, 7 man passeerde en op tijd aflegde op de meegelopen Frits van der Meer die met de punt van de schoen de bal langs de keeper werkte. Bij de 3-2 gaf Luc een splijtende pass door het midden (zie onderste spel-foto, red.) die Frits in één keer op zijn pantoffel nam. Klasse. Jammer genoeg konden we de voorsprong niet vasthouden. Nou ja, gelijkspelletje is ook wel een terechte uitslag."
Frits van der Meer (links op de foto): "Ik heb lekker gevoetbald, maar nog wel last van mijn Dirk Kuitspier. In de rust kreeg ik van Bert Schmidt een onduidelijke tube in mijn handen gedrukt. Volgens hem zou dat spul goed helpen tegen strakke spieren. Nou ja, ik heb met Jeroen afgesproken dat ik het de tweede helft gewoon zou proberen en de rest is geschiedenis."
"Natuurlijk kijk ik met een schuin oog ook naar het klassement van de topscorers. Ik sta nu tweedes, net achter Vincent en net voor Pascal. Luc te Nuyl heeft aangekondigd de topscorer-trofee dit seizoen weer uit te reiken. Wat dat betreft mogen Vincent en Pascal van mij nog wel even geblesseerd blijven. Nee, grapje. Ik vind zowel Vincent als Pascal zowel binnen als buiten de lijnen een aardige jongen zowel als een goede voetballer. Of zoiets.
Volgende week tegen Quick moeten ze gewoon meedoen."

 

 
 
 

 

 

 De Rust
 

 

Supporters van de week

Rechts: Does Weggemans kwam, met zijn geblesseerde vader Vincent, 's-Graveland 5 aanmoedigen. Goed gedaan. Does heeft het voetbalvirus al aardig te pakken. Maar ja, hij is pas vijf en dat is nog wel een beetje jong om lid te worden van een club. Vincent zoekt naar een Amsterdamse club waar ze de jeugdwedstrijden niet voor half elf laten beginnen.

Onder: Ramses en Mare de Jong kwamen vandaag vader Mark en 's-Graveland 5 aanmoedigen. Heel goed. Daarnaast is de leuke speeltuin bij de sv natuurlijk ook een goede reden om met vader mee te gaan. Michael Wouters heeft last van een blessure boven aan zijn dijbeen. Hopelijk pakt hij dit seizoen nog wel een wedstrijdje mee.

Rechtsonder: Peter (rechts) en Stijn Krumpelman waren eindelijk ook weer eens langs de lijn te zien. Stijn en zijn broer Bram spelen bij 't Gooi de pannen van het dak. Daarnaast zitten ze sinds een tijdje allebei ook op tennis.

 

   


 

De Toss

Mark de Jong: "Veld 3 is ook niet meer wat het geweest is. Het was echt een zandvlakte met hier en daar een grasspriet. Voor een veld in de polder erg droog. Ik denk dat de aangelegde drainage misschien wat te goed werkt. Jammer, maar we hebben er maar het beste van gemaakt."
"Ik ben net terug uit Azië. Daar moet ik voor mijn werk altijd een paar weken per jaar naar toe. Wel fijn dat je tegenwoordig contact kunt houden via Skype en internet en alles. Met Jeroen nam ik elke dag eventjes het trainingsschema door."
"Scheidrechter Menno van den Brand heeft het natuurlijk ook niet makkelijk door al dat gedoe bij zijn boekwinkel Selexyz. Hij gaat nu de slegte heten, de boekwinkel bedoel ik. Nee, Menno houdt gewoon zijn eigen naam. Hij heeft vandaag weer uitstekend gefloten. Hij floot niet voor ons, maar ook niet tegen ons. Zeg maar wat je van een neutrale scheidsrechter mag verwachten."
"De aanvoerder van Hoogland is een aardige jongen en een prima voetballer. Ik vind Hoogland een leuk team. Net als bij ons ligt de leeftijdgrens ook wat hoger en wordt er gewoon gevoetbald en niet gezeurd. Prima, toch?"

 

 

© Vijfde Dimensie