.
JAARGANG 11  
 

 22 april
 

Quick walst in tweede helft over 's-Graveland: 8-2

Spel en resultaat van vorige week tegen Hoogland hadden 's-Graveland hoop gegeven op een goede uitslag tegen Quick. Groot verschil tussen Hoogland en Quick is dat de laatste vooral bestaat uit jonge twintigers, waar Hoogland het doet met wat meer ervaren spelers. Vandaag was de eerste helft aardig in evenwicht. Over en weer kansen, drie kapitale fouten en twee mooie goals van 's-Graveland: russtand 3-2, niks aan de hand, toch?

Quick 1890 AFC 4 - 's-Graveland 5: 8-2
Ruststand: 3-2
Doelpunt 's-Graveland: Ibai Urrestarazu, Marc Heemskerk

 

 

Jeroen te Nuyl: "Ja, de eerste helft voetbalden we eigenlijk helemaal niet zo slecht. We hielden Quick aardig van de goal af en kwamen er zelf af en toe gevaarlijk uit. Wel jammer dat we volkomen onnodig drie doelpunten cadeau doen aan Quick. Zo zonde. Ja, waar dat precies aan ligt weet ik ook niet. Ik ben geen psychiater, maar het zou kunnen dat sommige spelers op het mentale vlak niet optimaal voorbereid waren. Maar ja, dat blijft ook gissen voor mij. In mijn voorgesprekjes voor de wedstrijd was me niets opgevallen."
"Ook vandaag weer het zelfde liedje als vorige week: Veel jongens ziek, zwak of misselijk, of met huisarrest. Gelukkig kon ik een beroep doen op Raymond Jongsma en op drie spelers uit het zesde: Ibai (Ibuis), Japie (Japio) en Robert (Robert). Zij zouden vandaag eigenlijk tegen Fc Hilversum voetballen, maar Fc Hilversum heeft zich drie wedstrijden voor het einde teruggetrokken uit de competitie. Ja, dat is ook een verhaal apart. Wij zijn zes punten kwijt en staan ineens een na laatste. Hoogland had een keertje verloren van Hilversum en staat nu nog dichter op Quick. In ieder geval hebben de jongens van het zesde ons prima geholpen. Raymond natuurlijk ook, maar die moest er in de eerste helft af met knieproblemen. Die had hij opgelopen bij het inschieten toen Vincent Weggemans een bal hard op zijn teen had geschoten. Ja, gooi het maar in mijn pet, gekker verzin je het niet
."

 
 
 

Jeroen: "Ibai schoot prachtig de 1-1 binnen, Marc Heemskerk prachtig de 3-2. Ik had er goede hoop op dat we de tweede helft verder terug zouden kunnen komen. Dat liep echter anders. Voor we het goed en wel wisten stond het al 4-2. Wat van onze kant volgde kan ik het beste omschrijven als een soort van Hots-Knots-Begonia-Voetbal. Enfin, eindstand 8-2. Gauw vergeten. En concentreren op de laatste twee belangrijke wedstrijden."
Marc Heemskerk (links op de foto): "Dat doelpunt dat ik maakte was nog een beetje compensatie, want verder vind ik niet dat het vandaag erg goed ging. Ik weet niet wat me mankeerde, maar ik had van veel dingen last. Ik had last van de snelweg naast het veld. Ik had het te warm met een shirt onder mijn shirt. Mijn schoenen zaten niet lekker. Noem maar op."
"Dat gezeur van Jeroen over mentale voorbereiding herken ik helemaal niet. Ja, ik ben in-between-jobs en mijn dochter Julie slaapt nog niet alle nachten door, maar dat betekent nog niet dat ik daar last van zou hebben op het voetbalveld.
Nee, laten we het er gewoon op houden dat we vandaag een off-day hadden, of moet ik zeggen een off-second-half."

 

 
 
 

 

 

 De Rust
 

 

Supporter van de week

De echte supporter onderscheidt zich van de gewone supporter door ook bij de verre uitwedstrijden, met kans op regen, zijn team aan te moedigen. Wat dat betreft wisten we natuurlijk al dat Joost te Nuyl uit het goede hout gesneden is.
Joost: "Ik had vanmiddag toch niets te doen en de wedstrijd tegen Quick leek me wel leuk. Wat een tegenvaller zeg! Die drie tegendoelpunten in de eerste helft waren volkomen onnodig. Belachelijk. Vallen die niet, dan sta je de eerste helft met 0-2 voor en speel je een compleet andere wedstrijd. Wat ik je brom."
"Het weer viel me vanmiddag nog mee. We hebben een paar spatjes gehad. Het blijft voorlopig nog even matig weer, maar ik verwacht rond de hemelvaart echt een soort van hittegolf. Thuis heb ik al gezegd dat we dit jaar een Horror-Hemelvaart gaan beleven."

 

     


 

De Toss

Vincent Weggemans: "Ja, met mijn blessure gaat het weer wat beter, dank je. Eigenlijk had ik vandaag nog willen afschrijven, maar dat mocht niet van Jeroen."
"Leuk en aardig hoor dat Ibai vandaag met ons meedeed en een doelpunt maakte, maar qua klassement voor de clubtopscorer heb ik daarmee geen goede zaken gedaan. Ibai staat nu bovenaan met twaalf doelpunten en ik staat derde met negen doelpunten. Op zich is er natuurlijk nog van alles mogelijk, maar dan moet ik de laatste twee wedstrijden geen laatste man spelen. Ik zal het er eens over hebben met Jeroen. Ook wil ik Marc Heemskeerk nog even een hart onder de riem steken. Hij staat nog steeds eerste in het penalty-klassement van de club, drie genomen, drie gemaakt. Prima."
"De scheidrechter van vandaag heeft goed gefloten. Hij liet veel gaan. Dat kon ook wel. Hoewel, hij moest Frits van der Meer en zijn directe tegenstander nog wel even vijf minuten laten afkoelen. Ook Fritsie had ze vandaag niet allemaal op een rijtje. Zien we niet vaak."
"De aanvoerder van Quick is een aardige jongen en een leuke voetballer. Hij stond wel vaak buitenspel in de eerste helft, maar dat zal met jeugdig enthousiasme te maken hebben, denk ik."

 

 

© Vijfde Dimensie