> Thuis    < Vorige  >Volgende 
 
 29 augustus
 
  

 Vijfde krijgt op training voetballes van aanvoerder Zesde

Een prachtige zomeravond die uitnodigde tot een lekker partijtje op het malse gras. Je zou zeggen dat dat aanleiding zou zijn voor een massale opkomst van spelers van 's-Graveland 5. Niets was helaas minder waar. Zegge en schrijve vier spelers meldden zich voor de training. Natuurlijk was aanvoerder Jeroen te Nuyl een van hen. Aanwinst Ronald van Oostrum was er ook. De onverwoestbare Mark Jans was er. En Frits van der Meer heeft zijn jaarlijkse training er ook op zitten. Dan was de opkomst bij 's-Graveland 6 met een mannetje of tien een stuk beter. Van oudsher gaan 's-Graveland 5 en 6 op de training kameraadschappelijk met elkaar om op de training, zo ook deze avond.


Jeroen te Nuyl: "Ja, dit is natuurlijk volkomen van de gekke. Je moet wel een hele goede reden hebben om vanavond niet te komen trainen. Er hebben een paar mensen bij me aangegeven dat ze vanavond niet konden, maar die andere dertien had ik vanavond toch wel verwacht. Ik hoop dat de opkomst bij het toernooi bij OSO komende zondag beter is. Voor de zekerheid zal ik er nog een mailtje uitgooien."
"We hebben hartstikke lekker getraind vanavond. Zoals heel vaak hebben we met 's-Graveland 6 meegedaan. Aanvoerder Daan Hoogenboom verzorgt daar de training. Hij heeft er geen probleem mee als we aansluiten. Die houding is gelukkig ook niet veranderd sinds we bij elkaar in de competitie zitten. Op de training gaat het er nog steeds vriendschappelijk aan toe. Zondag 30 september zal die vriendschappelijkheid er ook zijn, dan spelen we voor de competitie tegen elkaar. Door alle rivaliteit zal het er misschien wat scherper aan toe gaan in het veld. In beide teams zitten spelers waarvan ik weet dat zij dit de belangrijkste wedstrijd van het seizoen vinden. Ik hoop dat we dan geen voetballes krijgen van Daan en zijn mannen."

Jeroen te Nuyl: "Ik weet eigenlijk niet of Daan een trainersdiploma heeft, maar hij doet het altijd zeer goed, vind ik. Starten met gezamenlijk warmlopen. Een paar goede oefeningen waarbij iedereen bezig blijft. Prima. En natuurlijk altijd afsluiten met een lekker partijtje. Nee, we hebben niet het vijfde tegen het zesde gedaan. Dat hadden we niet gered. Gewoon iedereen in de mix. Nee, het winnende doelpunt heb ik niet gemaakt.
"Ja, inderdaad Kees Langerak heb ik vanavond ook gezien hij was in de weer met het tweede team. Hij gaat zich dit seizoen meer met de selectie bemoeien en heeft daardoor geen tijd meer voor 's-Graveland 5. Jammer, want 'One Touch Cornelis' konden we er altijd goed bij hebben."

Kees Langerak (foto links): "Ik ben door de club gevraagd mijn voetbalvaardigheden op een wat hoger niveau in te zetten. Wie ben ik om dan nee te zeggen? Het loopt best lekker met het tweede, hoor. Drie gespeeld, een gewonnen, een gelijk en een verloren. Dat Jeroen me helemaal afschrijft voor het vijfde, vind ik kinderachtig. Zo heb ik dat helemaal niet aan hem gecommuniceerd. Als het zo uitkomt doe ik graag nog een keer mee. Met mijn conditie zit het wel goed. In de trainingspartijtjes met het tweede merk ik dat ik voetballend ook nog prima meekan. Nou ja, ik hoor het wel."