> Thuis    < Vorige  >Volgende 
 
  31 augustus
 
  

  Vaartocht 's-Graveland 5-relaties valt in het water

Uitgerekend op de dag waarop de vaartocht van de 's-Graveland5-relaties gepland stond, was het slecht weer. De vaartocht werd echter niet vanwege het slechte weer afgelast. Menno van den Brand stuurde de avond ervoor een onheilstijding: Gisterenmiddag heeft kapitein Zeppos nog even een proefvaart gemaakt. Bij het verlaten, onder het uitbrengen van de Zeemansgroet aan de Sluiswachter, van de sluis “t’Hemeltje” aan het Hilversums Kanaal deed zich een onverwachte motorstoring voor. Er brak onder de opvarenden een lichte paniek uit, maar na geruststellende woorden van ondergetekende: “No Panic on the Titanic” leek het me toch verstandig als eerste het schip te verlaten. Vandaag een uitvoerige inspectie verricht en zoals het zich nu laat aanzien lijkt de oorzaak te liggen in de brandstoftoevoer. Morgenochtend is de monteur rond 8 uur ter plekke en hoop ik, dat het euvel snel kan worden verholpen. Maar…..die zekerheid heb ik helaas nog niet!


Luc te Nuyl: "Nee, die zekerheid is er ook niet gekomen. Als ik het goed begrijp is die monteur later nog wel geweest, mar is het onduidelijk of die motorstoring nou wel of niet verholpen is."
"Ik had speciaal vrijgenomen vandaag, dus ik voelde me een beetje bekocht. Nog even in de papieren gekeken, maar mijn annuleringsverzekering dekte dit akkefietje niet. Kijk, dan ga ik niet bij de pakken neer zitten en heb gewoon een alternatief plan bedacht. Met Menno, Edgar, Frits en mijn broer Joost zijn we gewoon lekker gaan lunchen. De monteur had Menno geadviseerd om daarvoor naar Loosdrecht te gaan, bij 'In de Watertuin'. En ik moet zeggen, het heeft ons uitstekend gesmaakt. Later op de middag ging de zon schijnen en hebben we nog een pilsie gedronken op het terras aan de waterkant. Zo hebben we de dag toch nog nuttig besteed. Het restaurant had trouwens een behoorlijk 's-Gravelands tintje. Het restaurant heeft diverse spelers van de selectie van 's-Graveland in dienst. Niet alleen Jochem van den Brand, inderdaad de zoon van, maar ook Lasse Spall, de sterpeler van het eerste elftal. Natuurlijk wilde Lasse graag met Menno op de foto. En dan is Menno echt de beroerdste niet hoor."