> Thuis    < Vorige  >Volgende 
 
  23 september
 
  

 Jeugdig Amsvorde 5 ook te sterk voor 's-Graveland 5: 7-1

's-Graveland 5 heeft ook in de tweede competitiewedstrijd dik klop gekregen. Dit keer was het Amersfoortse Amsvorde 5 te sterk. Het team bestond uit jonge talentvolle voetballers die geen moeite hadden met de senioren uit 's-Graveland. Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat de wedstrijd vooral op 's-Gravelandse helft gespeeld zou worden. Dat de doelpunten dan ook vooral in het 's-Gravelandse doel vielen was geen verrassing. De vraag bleef echter wel of 's-Graveland wel met genoeg overtuiging speelde om een grote nederlaag te voorkomen

Amsvorde 5 - 's-Graveland 5: 7-1
Ruststand: 4-1
Doelpunt 's-Graveland: Pim van Leeuwen


Jeroen te Nuyl: "Ja, natuurlijk baal ik hier van. Ik voetbal voor mijn plezier, maar ook om te winnen. Als je dan met 7-1 op je noten krijgt, ga ik hier niet met een grote glimlach op mijn gezicht zitten. Kijk, ik ga natuurlijk niet zeggen dat we hier niet hadden hoeven verliezen. Wat dat betreft was het krachtsverschil gewoon te groot. En dan kan je zeggen dat Amsvorde tactisch gezien niet al te sterk was, of niet al te best verdedigde, maar wat koop ik daarvoor. Die jongens liepen ons namelijk wel aan alle kanten voorbij."

"Net als vorige week begonnen we met maar elf man aan de wedstrijd. Ook nu bleek dat dat voor ons gewoon drie man te weinig is. Een oproep aan iedereen om niet al te makkelijk af te zeggen, dus."

  
Jeroen: "We kwamen ook niet al te lekker in de wedstrijd. Na drie minuten stonden we al met 1-0 achter. Een paar goals hebben we onnodig weg gegeven. Maar die jongens hebben ook grote kansen laten liggen. Wij konden daar maar bitter weinig tegenover stellen. Vooral omdat we de bal onvoldoende in de ploeg wisten te houden. Simpel de bal naar een medespeler spelen, leek vandaag erg veel gevraagd. Gelukkig wist Pim van Leeuwen (foto links) nog wat terug te doen voor ons. Uit een goed genomen corner door Rene van Dijk wist Pim via een carambollage tegen te scoren. Via de voet tegen de lat en vervolgens rustig inkoppen, prima gedaan."

"In de rust heb ik het team toegesproken. We stonden met 4-1 achter. Ik heb gezegd dat we de tweede helft gewoon ons koppie erbij moesten houden en dat we dan wel zouden zien waar we zouden eindigen. Ik weet niet precies of iedereen mijn woorden wel serieus heeft genomen. Binnen 30 seconden na de aftrap lag de 5-1 in het net. Goed, de tweede helft hebben we misschien wel wat beter gevoetbald en Amsvorde wat meer van de goal gehouden. Zelf had ik misschien nog een keertje kunnen scoren, als ik de bal maar van mijn broer Luc had gekregen."

 
 

De Rust

Supporter van de week

Tobias Heemskerk speelt in de F4 van 's-Graveland. Gisteren met 10-1 gewonnen en vorige week met 16-2. Met andere woorden het gaat heel erg goed. Als laatste man houdt Tobias de verdediging van de F4 overeind. Hij heeft ook al twee doelpunten gemaakt. Zo zoon, zo vader, zou je zeggen. Helaas, vader Mark deelde vandaag in de 's-Gravelandse malaise.
In ieder geval was Tobias vandaag een goede supporter. Hopelijk gaan we hem dit seizoen vaker langs de lijn zien.

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Ik zal je eerlijk zeggen dat ik nog nooit tegen Amsvorde heb gevoetbald in mijn rijke voetballeven. Het was even zoeken, ook al omdat er werkzaamheden op de A1 waren."
"De scheidsrechter deed de toss met een soort zwart-witte KNVB-munt. Dat had ik ook nog niet eerder meegemaakt. Ik moest geen kop of munt kiezen, maar zwart of wit. Dat was even schakelen. In ieder geval nog wel de toss gewonnen."
"De scheidsrechter heeft trouwens uitstekend gefloten. Ik heb hem op niet één foutje kunnen betrappen. Het was trouwens ook een heel sportieve wedstrijd met twee teams die respect voor elkaar hadden."
"De aanvoerder van Amsvorde, Tali(?) was een aardige jongen en een uitstekende voetballer. Samen met Eddie, zijn collega-middenvelder zette hij de lijntjes uit in het team. Ze spelen dit jaar pas voor het eerst samen in competitieverband. Nou, dat ging ze dus best aardig af tegen ons."