> Thuis    < Vorige  > Volgende 
 
  7 oktober
 
  

's-Graveland 5 geeft bij HVC 0-2 voorsprong uit handen: 5-2

Spelers en volgers van 's-Graveland 5 hoopten dat vandaag de gifbeker doorgegeven zou kunnen worden. Maar nee, de beker moet tot de bodem leeg gedronken worden. DAar zag het vandaag na 45 minuten voetballen overigens niet naar uit. 's-Graveland stond 0-2 voor, had nauwelijks een kans weggegeven en leek geen probleem te hebben met HVC. Hoe anders liep het in de tweede helft? Nou, heel anders. 's-Graveland 5 was de weg kwijt. Kwam er niet meer uit. Verloor elke bal aan HVC en creëerde geen kans meer, HVC wel. De Turkse jongens roken dat er wat te halen viel en walsten over 's-Graveland heen. Eindstand: 5-2.

HVC 5 - 's-Graveland 5: 5-2
Ruststand: 0-2
Doelpunten 's-Graveland: Harun Sengul, Vincent Weggemans


Pim van Leeuwen: "Ja, dit slaat natuurlijk helemaal nergens op. We hadden vandaag met drie punten in de tas van het veld moeten lopen. We hebben ze echter de tweede helft laten liggen en HVC mocht ze oprapen."
"Jeroen is naar Cannes, voor zijn werk, zegt ie. Vandaar dat ik vandaag aanvoerder moest zijn. Voor mij geen probleem. Ik ben de hele week druk geweest met spelers te motiveren voor deze wedstrijd. Daarom stonden we vandaag met een selectie van vijftien man. En niet de minste. Frank Tjin a Die en Ronald van Oostrum maakten vandaag hun rentree in 's-Graveland 5 na seizoenen afwezig geweest te zijn. Richard Stuiver was vijfde reserve bij het tweede en koos er daarvoor om zijn conditie op te bouwen in het vijfde. En Timur, de zoon van Harun, was er ook. Kortom ik had echt het idee dat we Jeroen zouden kunnen laten zien dat we zonder hem een wedstrijd zouden kunnen winnen.
Zelf heb ik de hele wedstrijd gevlagd. Ik had nog teveel last van een voetblessure die ik twee weken geleden heb opgelopen."

  
Pim: "De eerste helft was er maar één ploeg die voetbalde, dat waren wij. HVC liep achter de feiten aan. Wij kregen goede kansen en hadden er zeker meer dan twee moeten maken. Luc, Ronald en Richard (foto) kregen goede kansen. Helaas werden die niet benut. Harun('s zoon) ging goed door en makte de 0-1. Daar na was het de onvolprezen aanvoerder Vincent Weggemans die een keertje mee naar voren kwam en knap afrondde. In de reservetijd van de eerste helft kreeg Wouter 'de Pijl' Takes nog een opgelegde kans. Helaas verdween de bal net aan de verkeerde kant van de paal."
"Over de tweede helft wil ik het niet meer terugdenken. We bakten er echt helemaal niets van. Het is aan keeper Frank Scheltus te danken dat HVC er niet meer dan vijf genaakt heeft."

 
 
 

De Rust

Supporters van de week

Met mooi weer: veel supporters. Deze regel gaat bij 's-Graveland 5 altijd op. Vandaag werden we gesteund door (v.l.n.r.) Cesar Takes, Eline en Tobias Heemskerk en Nick Scheltus. De drie jongens spelen in de jeugd van 's-Graveland en waren helemaal niet tevreden over de prestatie van hun vaders. Eline vond het ook niet leuk dat 's--Graveland 5 had verloren. Hopelijk komen ze volgende keer toch weer kijken.

De Toss

Vincent Weggemans: "Toen ik vanochten op de A1 reed en het zonnetje vrolijk scheen, had ik er goede moed op. Toen ik dat mooie groene hoofdveld zag, had ik er nog meer zin in."
" HVC is een club met een veel traditie. volgens mij hebben ze heel vroeger ook betaald voetbal gespeeld. Het viel me daarom tegen dat het team waar wij tegen speelden ook nog maar nul punten had, net als wij."
"De scheidsrechter was geen autoritaire man. Toch had hij de wedstrijd goed in de hand. Hij heeft goed gefloten. In de tweede helft heeft hij zelfs nog in tweede instantie een doelpunt (3-2) van HVC afgekeurd, na een goed gesprek met onze grensrechter Pim. Dan heb je lef, vind ik. Het was een sportieve wedstrijd. Als er bij elkaar tien overtredeingen zijn gemaakt, is het veel."
"De aanvoerder van HVC, was een aardige jongen en een goede keeper. HVC had een paar goede boetballers. Zeker de tweede helft kwamen er twee jongens in die wel een balletje konden trappen."