> Thuis    < Vorige  >Volgende 
 
  14 oktober
 
  

Tweede helft is ook tegen Achterveld te veel voor 's-Graveland 5 : 0-6

Na het debacle van vorige week, was het de vraag hoe 's-Graveland 5 het er tegen Achterveld 5, de nummer twee van de competitie, zou afbrengen. Om kort te gaan: het ging één helft goed. Het lijkt een beetje het verhaal van dit seizoen te worden. De wedstrijden duren voor 's-Graveland 5 een helft te lang. Ook vandaag bood 's-Graveland de eerste vijfenveertig minuten aardig partij. Niet dat er legio kansen waren om een voorsprong op te bouwen (zoals vorige week), maar Achterveld werd ook aardig van het doel afgehouden. Het enige doelpunt in de eerste helft viel via een ongelukkige carambollage via de schoen van Harun achter inval-keeper Jurgen. Met goede voornemens kwam 's-Graveland 5 de tweede helft het veld op. Het kon echter niet voorkomen dat Achterveld de wedstrijd naar zich toe trok en er nog vijf in kegelde.

's-Graveland 5 - Achterveld 5: 0-6
Ruststand: 0-1
Doelpunten 's-Graveland: -


Jeroen te Nuyl: "Ja, op dit soort momenten vraag ik me wel eens af waar ik het allemaal voor doe. De hele week ben ik druk geweest om genoeg mensen op de been te krijgen. Met veel pijn en moeite lukt dat en dan worden we zo afgedroogd. Ik weet het ondertussen ook niet meer, hoor."
"We kunnen niet een specifiek iemand de schuld geven van deze nederlaag. Al helemaal niet de jongens die vandaag zo vriendelijk waren met ons mee te doen. Timur, de zoon van Harun deed weer mee. Hij heeft het weer prima gedaan. Omdat de tegenstander van het tweede niet kwam opdagen, mochten we ook gebruik maken van de keeperskwaliteiten van Jurgen. Hij heeft uitstekend gekeept."
"En natuurlijk meldde ook Kees 'One Touch Cornelis' Langerak zich. Ik zag dat hij heel graag wilde en heb maar niet gevraagd of hij wedstrijdfit was, maar dat pakte eigenlijk prima uit. Kees is het voetballen nog niet verleerd als trainer van het tweede."

"Misschien zoek ik ook wel naar oplossingen die te ver weg liggen. Kijk, als je onze gemiddelde leeftijd afzet tegen onze tegenstanders en je telt daarbij op dat onze tegenstanders wel minstens een keer per week trainen, dan komt uit die formule al dat we niet als de favoriet het veld op komen. Nou krijgen we volgens mij onze gemiddelde leeftijd niet omlaag, maar een keertje trainen of bijvoorbeeld 45+voetballen moet toch lukken. Nou ja, laat ik er maar over ophouden. Eerste helft redelijk goed, tweede helft slecht, derde helft gezellig."

  
Kees Langerak: "Natuurlijk vond ik het leuk om vandaag mee te doen. Ik sta ook gewoon nog op de spelerslijst hoor, ook al wil Jeroen anders doen geloven. Mijn werkzaamheden met het tweede elftal laten gewoon niet altijd toe dat ik mee kan doen."
"Ik heb het goed naar mijn zin als trainer van het tweede. Het is een leuk team met een leuke mengeling van spelers. Zo hebben we bijvoorbeeld vier jongens die uit de A-junioren zijn over gekomen. Het bestuur heeft mij gevraagd om van deze mengelmoes een team te smeden. Ik denk dat het mij gaat lukken. De resultaten blijven misschien nog wat achter, we hebben nog maar vier punten. Maar ik denk dat ik de kerst wel zal halen. Dat kunnen niet alle trainers zeggen."
"Het is niet eerlijk om een vergelijking te maken tussen het tweede en het vijfde. Natuurlijk zou ik een paar zaken heel anders aanpakken dan Jeroen nu doet, maar dat ga ik niet aan de grote klok hangen. Jeroen is Jeroen en dat moet ie ook blijven. Zo heeft ieder zijn eigen eigenaardigheden, die zal ik ook wel hebben. Ik heb hem wel aangeboden dat ik een keer een training voor het vijfde wil verzorgen, maar dan moet ie wel met minimaal tien man op het veld staan. Hij zou erover nadenken, zei ie. Ik hoor het wel."

 
 
 

De Rust

Supporter van de week

Wouter Takes deed er vandaag een schepje bovenop. Zijn zoon Cesar was vandaag pupil van de week. Niet niks, en dat straalt natuurlijk ook een beetje op de vader af. Cesar mocht de voorbereiding van het eerste elftal meemaken. Hij was bij de teambespreking en mocht zelfs de aftrap verrichten. Hij deed dat uitstekend want het eerste wist de wedstrijd met 3-1 te winnen.
Natuurlijk wilde de spelers van 's-Graveland 5 graag met Cesar op de foto. Bert Schmidt had zich voorbereid op een wedstrijdje keepen, maar kon "gewoon" zijn mannetje in de verdediging staan. Mark Jans komt terug van zijn kuitbeen-blessure. Dat gaat goed. Daarnaast maakt hij zich, als een soort teammanager, altijd nuttig. Zo, ook vandaag.
Cesar Takes Supporter en Pupil van de week!

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Toen ik me vannacht nog eens omdraaide, hoorde ik het buiten hard regenen. Ik had niet gedacht dat het vandaag door zou gaan. Het was echter heerlijk weer en ook het veld lag er uitstekend bij."
"Ik weet niet of scheidsrechter Menno van den Brand zelf het veld heeft gekeurd, maar daar dus geen klacht over. Ook Menno kunnen we niet de schuld geven van de nederlaag. Hij heeft gewoon weer prima gefloten. Verbazingwekkend hoe deze man deze constant hoge kwaliteit weet vast te houden. Vandaag was Menno zelf erg te spreken over de samenwerking met onze grensrechter Pim van Leeuwen. Gek, want in het veld hebben ze nog wel eens mot als het gaat om de uitleg en toepassing van de spelregels. Zo zie je maar. Je weet nooit hoe een koe een haas vangt, of zoiets."
"De aanvoerder van Achterveld 5, was een aardige jongen en een prima voetballer. Sowieso een team met goede voetballers die lekker fel druk zetten op de bal en elkaar goed weten te vinden. Iets wat wij.. Nou ja, laat ik daar over op houden."
"O ja, het was een meer dan zeer sportieve wedstrijd."