> Thuis    < Vorige  >Volgende 
 
  21 oktober
 
  

Vader Abraham komt weer langs bij 's-Graveland 5

Deze zondag was er een inhaal- en bekerprogramma. Omdat 's-Graveland 6 moest uitkomen in het bekertoernooi, kon de inhaalwedstrijd 's-Graveland 5 - 's-Graveland 6 niet gespeeld worden. Een vrije zondag dus voor 's-Graveland 5. De aandacht ging dit weekend dan ook niet naar het voetbal, maar naar Frits van der Meer die zijn vijftigste verjaardag vierde. De sympathieke Amsterdamse medewerker van de webredactie had een select gezelschap van de 's-Graveland 5-selectie in de hoofdstad uitgenodigd om een pilsie te komen drinken.


Jeroen te Nuyl: "In het veld is er misschien niets van te merken, maar ook Fritsie wordt een dagje ouder. Geeft toch niks? Vijftig is een mooie leeftijd. Dat heb ik zelf ook al mogen ervaren. Je denkt dat je alles al weet, maar ook op je vijftigste krijg je nog inzichten waar je de rest van je leven wat aan hebt".
"Ja, het gaat hard binnen het elftal. Dit seizoen gaan er nog een paar spelers Frits achterna. 's-Graveland 5 wordt langzamerhand 's-Graveland 50, haha. Afgelopen vrijdagavond heb ik met een paar jongens nog meegedaan met de 45-plus comptetitie. Het was deze keer bij ons op de club. Gezellig hoor, en ook de sportieve resultaten zijn om over naar huis te schrijven. Tegen jongens van onze eigen leeftijd hebben we het een stuk minder lastig. Dat zou te denken moeten geven."
"Ik kom graag in Amsterdam. Gisteravond was het er, onder aan de Rembrandttoren, ook weer hartstikke gezellig. Van de ouderwetse Amsterdamse gein heb ik trouwens weinig gemerkt. Die lag zeker nog op straat. Misschien zal het ook wel komen omdat ik voor Feyenoord ben. Dan heb je toch een ander soort humor. Dat weet Ton van der Meer (foto midden) ook wel. We hebben veel gelachen en Luc (foto links) lachte als Ajacied maar zo'n beetje mee.

 
 
 

Frits van der Meer: "Ja, we moeten er allemaal een keertje aan geloven. Geen vijftig worden was voor mij geen optie. En wat is nou vijftig helemaal? Je bent net zo oud als je voetbalt, zeg ik wel eens. Zolang ik me in het veld nog geen vijfenzestig voel, wil ik nog wel effe doorgaan. Dat zal wel een tegenvaller zijn voor mijn medespelers, maar ja."
"Hier in Amsterdam zeggen ze altijd: Als je morgen net zo oud bent als vandaag, ben je morsdood. Daar zit ook een kern van waarheid in natuurlijk."
"Ik had gehoopt dat er op mijn verjaardag wat minder over voetbal zou worden gepraat. Dit seizoen is het voor 's-Graveland 5-spelers namelijk een onderwerp waarvan je niet bepaald in de feeststemming komt. Daarom zocht ik mijn heil bij mijn schoolvriendinnen Marjolijn Kaak (links) en Elsie Reiziger (rechts). Even lekker over vroeger praten, dacht ik. Maar Marjolijn begon enthousiast te vertellen over haar zoon Jimmy en dochter Rosa die hier in Amsterdam bij SDZ voetballen. Elsie kon niet ophouden over haar dochter Lisa die bij 't Gooi elke week in het veld staat. Het kan raar lopen in het leven."
"Nee, heel laat kon ik het niet maken. De volgende ochtend wilde ik de Marathon van Amsterdam bekijken. Gelukkig hoefde ik daar niet ver voor te lopen. Hij komt vlakbij mijn huis langs. Misschien dat als ik ooit nog eens met voetballen stop, me ga richten op de marathon. Dan ben je voor resulaat ook wat minder afhankelijk van je medespelers."