> Thuis    < Vorige  >Volgende 
 
  28 oktober
 
  

Verlies bij De Meern ondanks goede tweede helft van 's-Graveland 5 : 4-3

Elke zondag een zes-puntenwedstrijd. 's-Graveland 5 moet punten gaan sprokkelen. Vandaag leek daar een goede gelegenheid voor. De Meern 5 had immers nog maar drie punten. Helaas mocht het niet zo zijn. Aan de kwaliteit lag het vandaag niet. 's-Graveland 5 was zeker niet de mindere van De Meern. Kwantitatief gezien was er wel het een en ander aan te merken. De tweede helft moest er namelijk met tien man gevoetbald worden. Juist het deel van de wedstrijd waar het voor 's-Graveland 5 altijd misgaat. Het goede nieuws vandaag was dat de ploeg er op karakter in de tweede helft weer een spannende wedstrijd van wist te maken.

De Meern 5 - 's-Graveland 5: 4-3
Ruststand: 2-1
Doelpunten 's-Graveland: Mark Heemskerk, Frits van der Meer, Pascal Jongsma


Jeroen te Nuyl: "De Engelsen spreken van 'mixed feelings'. Hier in Nederland zeggen we 'gemengde gevolens'. Nou ja, het geeft een beetje het gevoel aan waarmee ik hier na de wedstrijd zit. Ik baal er enerzijds van dat we weer met lege handen staan, anderzijds heb ik de jongens in kleedkamer een compliment gegeven voor de manier waarop we de tweede helft gevoetbald hebben. Met een beetje geluk had er echt wel wat meer voor ons in gezeten vandaag."
"Het was even zoeken voordat we de club gevonden hadden. Al die nieuwbouw en nieuwe wegen. Mijn Tom-Tom kon er geen wijs meer uit. Nou ja, de ontvangst was hier prima hoor (foto rechts). Bij het invullen van de wedstrijdformulieren werd me een lekker kopje koffie aangeboden. Dat gebeurt me niet elke week. Hoewel, laat ik nou ook geen negatieve verhalen gaan ophangen over de ontvangst bij de verenigingen in district West 1. Die is eigenlijk altijd heel goed. Vandaag was ie ook heel goed."
"Ik was snel klaar met het invullen van de fornulieren, want we hadden vandaag maar elf spelers. Dat wil zeggen aan de aftrap. Gelukkig konden Ben Steenvoorden en Kees 'One Toch Cornelis' Langerak met ons meedoen. Kees moest echter wel in de rust weg omdat zijn schoonvader zijn tachtigste verjaardag vierde. Logich. Ik ging echter nat toen Harun vanochtend belde dat zijn vlucht uit Turkijke vertraging had. Toen wist ik dat we de tweede helft er met zijn tienen voor zouden staan
."

  
Kees Langerak (links opde foto): "Natuurlijk vond ik het leuk om vandaag mee te doen. Maar de verjaardag van mijn schoonvader was net even belangrijker dan hier de tweede helft meedoen. Wat mij betreft hadden we de eerste helft met 4-2 moeten voor staan. Als iedereen zich gewoon aan zijn opdracht gehouden had, was dat ook gebeurd. Nou ja, volgende keer beter."
"Nee, natuurlijk vond ik het niet leuk dat ik vanmiddag SMS-jes van een onbekende afzender kreeg. 'Ging lekker zonder jou' en 'We hadden meer ruimte op het middenveld de tweede helft'. Ik heb ze doorgestuurd aan Jeroen. Ik neem aan dat hij de zaak tot de bodem uitzoekt en zo nodig disciplinaire maatregelen neemt. Dit kan natuurlijk niet."
Pascal Jongsma (rechts op de foto): "In de kleedkamer kwam het gesprek nog even op dopinggebruik in de wielerwereld, en hoe dat in het voetbal gaat. Nou, ik weet niet wat voor middelen er allemaal bestaan, maar wie een pilletje bedenkt dat 's-Graveland 5 beter zou laten voetballen, krijgt de Nobel-prijs. Jeroen te Nuyl zei dat hij van geen doping wilde weten. Hij doet alles puur natuur, zegt ie. Sterker nog, hij vindt eigenlijk trainen een vorm van valsspelen. Als wij zouden gaan trainen, zou het allemaal wel heel makkelijk worden, zei ie."
Jeroen: "Misschien ook leuk om nog even te vermelden dat onze drie doelpunten ook mooie doelpunten waren. Mark Heemskerk had vanaf vijfentwintig meter een streep onder de lat. Frits van der Meer draaide zich, in zijn eerste wedstrijd als vijftigjarige, vrij als John Guidetti en schoot hard en droog binnen. Pascal Jongsma krulde de bal van grote afstand over de keeper. Dat was genieten."

 
 
 

De Rust

Supporter van de week

Joost te Nuyl was natuurlijk van de partij om zijn broers Luc en Jeroen en de rest van 's-Graveland 5 te ondersteunen. Hij was ook webfotograaf van dienst. In de rust had hij wat opbeurende woorden voor iedereen.
Joost te Nuyl: "Natuurlijk was ik er vandaag bij. Waarom niet? Vanochtend werd ik opgehaald door Mark Jans met zijn nieuwe Porsche Cayenne. Het voertuig paste maar net door onze straat, of onze hof moet ik zeggen. Jammer dat 's-Graveland vandaag geen puntje heeft gepakt. Mijn mening is dat er de eerste helft te gemakkelijk is omgesprongen met de kansen. Hadden we er dan een of twee meer gemaakt dan had je nu de eerste punten in de tas gehad. "

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Het verbaasde me dat iedereen vandaag gewoon op tijd was. Meestal is er nog wel eens iemand die zich vergist met de wintertijd. Die gaat me dan opbellen of het wel doorgaat, of waar ik blijf, of zoiets."
"Mooi complex hoor, dat van De Meern. Ik ben alleen niet zo van de kunstgrasvelden, en ze hebben hier alleen maar kunstgrasvelden. En het had best wat makkelijker te vinden mogen zijn."
"De scheidsrechter heeft vandaag uitstekend gefloten. Meestal gebeurt ook weinig op kunstgras, maar vandaag werden er toch wel wat overtredeingen gemaakt. Van beide kanten, hoor. Het was een hele sportieve wedstrijd."
"De aanvoerder van De Meern was een aardige jongen en een goede voetballer. Als laatste man organiseerde hij zijn verdediging. Daar had hij zijn handen vol aan, trouwens. Ik hoop dat we de volgende keer tegen dit team beter zullen presteren. We zijn echt niks minder, hoor."