> Thuis    < Vorige  >Volgende 
 
  4 november
 
  

Net geen stunt 's-Graveland 5 tegen koploper Amsvorde 6: 0-2

Amsvorde 6 heeft nog maar twee verliespunten uit vijf wedstrijden en is daarmee virtueel koploper van de competitie. Niet dat voor de gemiddelde 's-Graveland 5 speler een rol speelt. Deze benadert elke wedstrijd op zich onder het motto 'we zien wel'. Amsvorde 6 bleek inderdaad een goed team dat eigenlijk niets te zoeken heeft in de reserve zevende klasse. Opvallend genoeg echter wist 's-Graveland 5 zeer goed partij te geven. Sterker nog, de eerste helft hadden de blauw-witten met 1-0 of 2-0 voor moeten staan. Helaas liep het anders. In de tweede helft wist Amsvode de kansen wél te benutten, 's-Graveland niet.

's-Graveland 5 - Amsvorde 6: 0-2
Ruststand: 0-0
Doelpunten 's-Graveland: -


Jeroen te Nuyl: "Ja, ik denk dat dit onze beste wedstrijd van dit seizoen tot nu toe was. Dan is het natuurlijk extra zuur dat we weer met lege handen staan. Maar ja, dat is voetbal, zeg ik wel eens."
"Gelukkig had ik vandaag de beschikking over ruim genoeg mensen. Dat kwam vooral doordat onze concullega 's-Graveland 6 vandaag vrij was. Arjan, Eelco en Ibai wilden wel met ons meedoen. Prima, toch? Deze jongens zijn in staat om clubliefde boven de onderlinge concurrentie in de competitie te stellen. Hoewe concurrentie, ik geloof niet dat wij als een echte concurrent gezien worden. Het zesde doet gewoon mee om de eerste plek. Wij mogen al blij zijn als we onze rode lantaarn voor het eind van het seizoen kunnen overdragen aan een ander team."
"We stonden vandaag heel goed, om maar eens het voetbaljargon te gebruiken. Vincent Weggemans leidde een solide defensie. Op het middenveld heersten Ronald van Oostrum en Mark Heemskerk. Voorin waren Ibai en Eelco hele goede aanspeelpunten. We zaten er goed op, ook de tweede helft. Misschien waren we toen wel wat vermoeid, maar het zakte niet in. Als we de vorige vijf wedstrijden zo gevoetbald hadden, stonden we nu ergens boven aan de middenmoot, of zo.
"

  
Jeroen: "Ik ben pas in de laatste fase van de tweede helft ingevallen. Kijk, ik weet dat er nog een aantal zware competitiewedstrijden aankomen voor de winterstop. Dan wil ik niet al mijn kruit verschoten hebben. Als het dan lekker loop zoals vandaag, doe ik even een stapje terug. Het team zal me vaak genoeg nodig hebben om het over het dode punt heen te helpen."
"Ik hoop dat we deze lijn vast kunnen houden. Volgende week moeten we tegen Oloempia. Ik zal het niet hardop zeggen, maar ik heb zo het idee dat daar een paar puntjes op ons liggen te wachten."
"Nee, ik blijf vanmiddag niet al te lang hangen in de kantine. We vieren vanmiddag de vijfenzestigste verjaardag van mijn oudste broer Peter. Nee, die zien we hier niet vaak langs de lijn om ons aan te moedigen. Hij is ook een voetballiefhebber, dus daar ligt niet aan. Of, nu ik er nog eens over nadenk, misschien ook wel."

 
 
 

De Rust

Supporters van de week

Cesar Takes (links) en Nick Scheltus (rechts) waren van de partij om hun vaders, respectievelijk Wouter en Frank, aan te moedigen. Tussen het kijken naar de wedstrijd door, trappen ze zelf ook nog even een balletje. De tegendoelpunten hadden ze in ieder geval niet gemist. Cesar en Nick hopen dat 's-Graveland 5 nu eindelijk eens een keertje gaat winnen.
Dat hopen Luc te Nuyl en Bert Schmidt (foto onder) natuurlijk ook.

De Toss

Vincent Weggemans: "Toen Jeroen aankondigde dat hij en zijn broer Luc zouden beginnen als reserve ging er even een siddering door de kleedkamer. Toen realiseerde ik nog niet dat ik wel eens aanvoerder zou kunnen zijn in plaats van de aanvoerder. Natuurlijk heb ik de knop snel omgezet."
"Veld 3 vind ik een lekker veld om op te voetballen. Als het maar vochtig is, blijft er ook nog gras op staan."
"Menno van den Brand heeft vandaag weer uitstekend gefloten. De jongens van Amsvorde schuwde het fysiek duel niet, maar Menno weet het toch altijd prima in de hand te houden. Vooraf was er nog een soort van incident met gaten in het net van het doel (foto onder), maar ook dat heeft Menno professioneel opgelost. Ik zie het wel als daar een bal door gaat, zei hij"
"Pim van Leeuwen heeft voor ons prima gevlagd. Hij heeft last van een dubbele hamstring-blessure die hij bij het 45-plus-voetbal heeft opgelopen. Maar bij het vlaggen heb ik daar niet veel van gemerkt."
"De aanvoerder van Amsvorde 6 was een aardige jongen en een goede voetballer. Als rechtsback stuurde hij zijn team naar voren. Nogmaals, het was een leuke wedstrijd. Jammer dat we geen doelpunten konden maken."