> Thuis    < Vorige  >Volgende 
 
  11 november
 .
  

Eerste winst van het seizoen 's-Graveland 5 bij Olympia: 1-2

Eindelijk is 's-Graveland 5 erin geslaagd de eerste punten van het seizoen bij elkaar te sprokkelen. Olympia was zo vriendelijk om de wedstrijd in de eerste helft niet te beslissen. De rood-groen-witten kregen kans op kans maar Frank Scheltus, de keeper van 's-Graveland 5, stond keer op keer in de weg. Slechts één keer bleef hij het antwoord op een ziedend schot schuldig. Met een 1-0 ruststand mocht 's-Graveland van geluk (en een goede keeper) spreken. De tweede helft gaf 's-Graveland wel goed partij. De wedstrijd ging gelijk op. Kansen kwamen over en weer. De koelste kansenbenutters liepen echter bij 's-Graveland. Luc te Nuyl schoot een afleggertje overtuigend in het net. Frits van der Meer verschalkte de keeper van Oloempia met een boogballetje dat tergend langzaam over de doellijn rolde.

Olympia'25 4 - 's-Graveland 5:1-2
Ruststand: 1-0
Doelpunten 's-Graveland: Luc te Nuyl, Frits van der Meer


Jeroen te Nuyl: "Nee, in de rust had ik er nog een hard hoofd in. Het ging namelijk niet al te best de eerste helft. Gekscherend zei iemand dat we de eerste helft op een half veld gevoetbald hadden. Nou, dat klopt wel zo'n beetje. Voor de minder goede goede verstaander: Olympia voetbalde vooral op onze helft. Wij bakten er eigenlijk helemaal niets van. Het was slappe hap. Als we de bal al hadden, raakten we hem net zo gemakkelijk weer kwijt."
"Ja, en wat doe je dan als aanvoerder? Ik heb nogal wat boeken over psychologie in de sport gelezen, dus ik besloot de confontatie met het team aan te gaan. Ik heb gezegd dat ik zelf de tweede helft reserve ging staan. Toen zag ik al wat schrik en verbazing in de ogen. Daar overheen vertelde ik dat het bij ons allemaal slecht ging omdat vandaag de beste spelers er niet bij waren. Nou, dat miste zijn uitwerking niet. Veel spelers voelde zich geschoffeerd. Prima, denk ik achteraf. De tweede helft heb ik een gemotiveerd 's-Graveland gezien dat voetbalde voor wat het waard was. Zo hoort het ook, natuurlijk."
"Vanaf de kant heb ik de tweede helft het team gecoached. Mede daardoor wisten we ineens wel kansen te creeren."
"Na de wedstrijd was het natuurlijk feest in de kleedkamer. We hebben onze keeper een staande -of was het een zittende?- ovatie gegeven. Frank (foto onder) mag deze drie punten echt op zijn naam schrijven.
"
"Pechvogel van de week was Mark Jans. Na zijn blessureleed, gebroken kuitbeen en alles, had hij vorige week weer getraind en gevoetbald. Vandaag schoot het na een minuut al in zijn kuit. Ik weet niet wat het met die gozer is, maar hij heeft wel veel pech .
"

  
Frank Scheltus: "Voor de wedstrijd heb ik gezegd dat het hier naar punten rook. In de rust heb ik dat maar niet herhaald. Inderdaad, ik heb een lekkere wedstrijd gekeept. Maar ja, daar sta ik ook voor, denk ik dan. Hoewel, zo gewoon is dat kennelijk ook weer niet. Want de meesten van ons waren volgens mij vergeten waarom ze in het veld stonden. Ten minste de eerste helft, dan. En Frits van der Meer was vergeten hoe laat de wedstrijd begon, dus die kwam nog eens aankakken toen wij al op het veld stonden."
Frits van der Meer: "In mijn hoofd zat dat we om half twaalf zouden beginnen. Tien voor elf kwam ik dus met de trein het station van Hilversum binnen rollen. Toen taxi Luc er niet stond, wist ik hoe laat het was. Dat werd fietsen geblazen. Niet zo raar dat Jeroen mij er de eerste helft naast liet staan. De tweede helft heb ik iets voor het team terug willen doen. Zeker toen Jeroen erover begon dat vandaag de betere spelers er niet bij waren. Daar heeft hij mij echt mee geraakt. Ik wilde nog zeggen 'Jeroen, ik ben er toch', maar ik heb mijn voeten laten spreken. Een assist en een doelpunt, Als je dan niet bij de betere spelers hoort, weet ik het ook niet meer."
Kees -One Touch Cornelis- Langerak: "Als coach van het tweede spreek ik mijn spelers ook wel eens moed in voor de tweede helft. Maar ik vond dit wel heel gewaagd wat Jeroen heeft gedaan. Tegen twaalf spelers zeggen dat ze niet bij de betere spelers horen. Dat staat volgens mij niet in het cursusboek trainer-coach van de KNVB. Maar ja, de winnende coach heeft altijd gelijk, zeggen ze. Dus laten we Jeroen maar gelijk geven, deze keer. Ik denk dat het team hierop verder moet bouwen. Het zou mooi zijn als we niet op de laatste plaats zouden hoeven overwinteren."

 
 
 

De Rust

Supporters van de week

Tobias en Eline Heemskerk waren vandaag met vader Mark meegekomen om Mark en 's-Graveland 5 aan te moedigen. En dat ging goed, want 's-Graveland 5 heeft gewonnen. Tobias heeft gisteren ook gevoetbald en 10-2 gewonnen. Hij heeft jammer genoeg geen doelpunt gemaakt, want hij stond keep.
Ook aanwezig waren (foto onder v.l.n.r.) Edgar, Menno en Pascal. Zij konden hun ogen niet geloven de tweede helft. Emoties liepen hoog op na het laatste fluitsignaal. Edgar verraste het team in de kleedkamer op een lekker overwinningsbiertje. Klasse!

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Het was heerlijk voetbalweer vandaag, zeker de tweede helft. Toen ging de zon voor ons letterlijk en figuurlijk schijnen."
"Het was een leuke wedstrijd, ook al omdat Olympia veel spelers heeft die in de buurt komen van de gemiddelde leeftijd van ons team. Eigenlijk zou ik voor het volgend seizoen eens willen kijken of we geen afspraken kunnen maken over de competitie-samenstelling. Het lijkt me voor alle partijen leuker als iedereen een beetje van dezelfde leeftijd is."
"De scheidsrechter van vandaag heeft uitstekend gefloten. Niets op aan te merken. Hij vertelde dat zijn verleden eigenlijk bij Oranje Leeuwen ligt, een club die vroeger naast Altius voetbalde. In mijn jonge jaren heb ik er ook nog wel eens tegen gevoetbald."
"De aanvoerder van Olympia was een aardige jongen en een goede voetballer. Zij zullen wel gebaald hebben dat ze de eerste helft niet doorgedrukt hebben. Ook leuk om weer eens tegen Gerrit, de potbode, te voetballen. Die komen we ook alweer heel wat jaartjes tegen."