> Thuis    < Vorige  >Volgende 
 
  18 november
 
  

's-Graveland 5 vergeet punt te pakken van Laren: 3-6

Nee, drie punten waren misschien wat veel van het goede geweest. Maar een puntje had er vandaag tegen Laren wel in moeten zitten. 's-Graveland 5 zette zijn beste beentjes voor. Laren had de hele wedstrijd een licht veldoverwicht, maar 's-Graveland kwam er vaak genoeg gevaarlijk uit. Via zo'n uitbraak belandde de bal bij Frits van der Meer voor de voeten, die met de punt van de linkerschoen de 1-0 op het bord zette. Laren schrok ervan, maar wist net voor rust gelijk te komen. De tweede helft duurde nog geen vijf minuten of via een ongelukkig eigen doelpunt (Keeper Frank Scheltus schoot via het achterwerk van Vincent Weggemans hard binnen) en een echt Larens doelpunt, stond het pardoes 1-3. Even leek 's-Graveland rijp voor de slacht.

's-Graveland 5 - Laren'99 6: 3-6
Ruststand: 1-1
Doelpunten 's-Graveland: Frits van der Meer, Luc te Nuyl, Vincent Weggemans


Toch wist het team van aanvoerder Jeroen te Nuyl zich te herpakken. De druk op het Larense doel werd opgevoerd. Toen Pascal Jongsma via een soort Grieks-Romeinse techniek, naar de grond werd gewerkt, kon de scheidsrechter weinig anders doen dan een penalty toekennen. Mark Heemskerk hield het hoofd wel koel, maar wist de Larense goalie niet te verschalken. Niet erg, want binnen no-time was het Luc te Nuyl die op een prachtige manier de 2-3 aantekende. Vanaf de zijkant van het strafschopgebied krulde hij de bal over de keeper, in het zijnet. Een paar minuten later was het Vincent Weggemans, die zich als laatste man met een aanval bemoeide, die knap de 3-3 in schoot. De wedstrijd kon alle kanten op.
En toen zat het 's-Graveland 5 niet mee. Wouter -de Pijl- Takes passeerde heel ongelukkig zijn eigen doelman: 3-4. Daarop kon 's-Graveland niet anders dan 'alles of niets' spelen. Hoewel de 4-4 nog even dichtbij was, was het Laren die vanuit twee knap uitgespeelde counters de wedstrijd in het slot gooide: eindstand 3-6.
Jeroen te Nuyl: "Jammer, maar we hebben gespeeld voor wat we waard waren. Nee, ik neem niemand persoonlijk iets kwalijk. Dit kan gebeuren, zeker tegen jongens die gemiddeld een jaartje of vijfentwintig, dertig jonger zijn. We moeten positief blijven. Als we zo blijven spelen, en er met zijn allen vertrouwen in blijven houden, gaan de punten vanzelf komen. Geloof mij nou maar, ik ken de voetbalwetten nu wel zo'n beetje."

  
Frits van der Meer (foto links): "Jammer hoor, maar ik vind dat we het ook wel een beetje aan onszelf te danken hebben. Onze omschakeling is gewoon niet altijd wat ie zou moeten zijn. Voetbal is een kwestie van momenten kiezen en keuzes maken. Volgens mij hebben we vandaag niet altijd de goede keuzes gemaakt."
"Het doelpunt van mij was een intikkertje. Die had iedereen kunnen maken. Die van Luc was daarentegen van wereldklasse. Ik wi lniet zeggen dat ie mooier was dan die van Ibrahimovic, maar ik ga er van uit dat de FIFA alles in het werk stelt om die van Luc wel in te top 10 van 2012 op te nemen."
Luc te Nuyl: "Ja, hij zat er lekker in, dat kan ik niet ontkennen. Balen dat we niet konden doordrukken bij de 3-3. Dan zie je toch ook dat we conditioneel wat tekort komen. Waar was iedereen dinsdag op de training, vraag ik me op zo'n moment af. Ik was er. Jeroen was er. Wouter was er. We hebben met het zevende meegetraind. Waar was de rest? Wij hebben ook bewust de beaujoulais primeur-avond laten schieten, en dan hoor ik vandaag weer dat teamgenoten tot diep in de nacht van die Franse tierelantijn hebben zitten drinken. Dan vind ik dat je niet echt voor je sport leeft."
" Ik wil van me leven graag nog een keertje kampioen worden, maar op een of andere manier heb ik het idee dat het dit seizoen niet gaat lukken. Nou ja, we zien wel."

 
 
 

De Rust

Supporters van de week

Jooste te Nuyl: "Ik vond het publiek vandaag de grote winnaar. Ik heb genoten. Het spel ging aardig op en neer. En tja, dat 's-Graveland dan aan het kortste eind trekt dat is jammer, maar helaas."
Maarten Schaap (fotograaf van deze en andere foto's): "Daar sluit ik me bij aan. Ik heb me beter vermaakt dan gisteren in de Arena bij Ajax-VVV."
Michael Wouters was net als vorige week ook langs de lijn te vinden. Groot nieuws, want Michael staat op het punt overschrijving aan te vragen naar 's-Graveland 5.
Ondertussen geen verrasing meer: de aanwezigheid van Cesar Takes en Nick Scheltus (foto onder).

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Het was weer niet aan de ruime kant vandaag. Maar goed met twaalf eigen spelers hebben we het vandaag toch goed kunnen bolwerken. En nee, deze week heb ik in de rust geen psychologische peptalk gehouden. Dat moet je niet elke week doen."
" Het was lekker voetbalweer. Het veld was goed bespeelbaar. De bal was niet te hard en niet te zacht. Toss gewonnen. Daar lag het allemaal niet aan."
"Menno van den Brand heeft vandaag weer uitstekend gefloten. Morgen is hij jarig, maar zo in het veld loopt ie erbij alsof hij nog geen dertig is. Dat kwam vandaag misschien ook vanwege zijn groene outfit. Volgens Luc was het een ontwerp van Rien Poortvliet."
"De aanvoerder van Laren was een aardige jongen en een goede voetballer. Laren heeft een jong en goed team. Zij weten elkaar goed te vinden en spelen ook gemakkelijk de lange bal. Daarbij waren ze ook nog eens bijzonder sportief. Prima."