Thuis <-- Vorige Volgende --> mail

 

 

 

 

 

 21 september
 

's-Graveland vergeet kansen te benutten tegen Fc Weesp: 3-3

Na de overwinning van vorige week bij Elinkwijk waren de verwachtingen hoog gespannen voor de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Op het (halve) hoofdveld traden de Oude Beloften aan tegen Fc Weesp. Omdat beide teams over een ruime selectie van tien man beschikten, kwamen de aanvoerders overeen om met acht tegen acht te spelen. Scheidsrechter Menno van den Brand vond het goed. De eerste helft waren de twee teams aan elkaar gewaagd. Fc Weesp opende de score. 's-Graveland was echter niet van het stuk gebracht. Vincent Weggemans schoot de gelijkmaker in, waarna Frits van der Meer en Jeroen te Nuyl de score uitbouwden naar 3-1. Dat was ook de ruststand.

's-Graveland - Fc Weesp: 3-3
Ruststand: 3-1
Doelpunten 's-Graveland: Vincent Weggemans, Frits van der Meer, Jeroen te Nuyl

 
 

In de tweede helft had 's-Graveland direct het betere van het spel. Kansen om uit te lopen naar 4-1, 5-1, 6-1 werden echter niet benut. En ja, dan weet een beetje voetbalkenner al hoe laat het is. Als je zelf niet scoort, scoort de tegenstander. En inderdaad, Fc Weesp kreeg niet veel kansen, maar scoorde wel, twee keer zelfs. 's-Graveland kreeg nog kansen op de 4-3, maar de bal wilde er niet in.

Jeroen te Nuyl: "We hebben vandaag een dure les geleerd. Dat hoort ook bij het voetbal. Natuurlijk hadden we moeten winnen vandaag, maar het gebeurde niet. Ik dacht nog even dat Pascal hem in de laatste seconde van de wedstrijd erin zou schieten, maar de keeper van Weesp stond in de weg. Jammer, gauw vergeten en naar de volgende wedstrijd kijken, zou ik zeggen."

     

Kees Langerak: "Natuurlijk ben ik ook teleurgesteld. Bas Brouwer zei het nog in de rust tegen me (zie foto), maak nou effe snel de 4-1, dan is de wedstrijd gespeeld. Dat hebben we helaas niet gedaan. Ik merk dat het voor mij toch wel schakelen is. Vorig seizoen heb ik mij volledig ingeleefd in mijn rol als coach van het tweede elftal. Als je dan weer als spelmaker aan de bak moet, dan is dat niet makkelijk. Dats snapt Bas ook heel goed,"

 
     
 
 
 
   De rust
   Supporter van de Week

In zijn eentje vormt hij de keiharde kern van de supporters van de Oude Beloften: Joost te Nuyl. Vandaag natuurlijk langs de lijn te vinden.
Joost: "Voor mij is het natuurlijk ook even wennen dat zeven tegen zeven. Maar ik moet zeggen ik vind het een stuk leuker om naar te kijken dan elf tegen elf. Hier gebeurt er tenminste nog wel eens wat. Daarnaast is het prettig dat je nu ook als supporter niet naar elke wedstrijd hoeft toe te gaan met het idee - het zal wel weer verliezen worden."
"Ik ben deze week teruggekomen van vakantie in Normandië. We hebben ons daar uitstekend vermaakt. Heerlijk gegeten ook. Ik heb mijn bekomst een beetje van de mosselen maar een menu Sol meuniere, of zeetong zoals wij hier zeggen, kan ik iedereen aanbevelen. O la la."

 
     
   De Toss

Jeroen te Nuyl: "Ik had verwacht dat we vooraf nog een hele discussie met het vierde elftal zouden hebben over wie er nou op welk veld zou gaan spelen. De jongens van het vierde waren er echter al snel uit. Zij wilden graag op echt gras voetballen. Wij op kunstgras, dus. Volgende keer ga ik wel vragen om vooraf even te sproeien. Het veld was nu wel heel stroef."
"Menno van den Brand heeft vandaag prima gefloten. Hij heeft ook weinig te doen gehad. Als er twee overtredingen zijn gemaakt, dan is het veel. Misschien dat Menno volgende keer is meevoetbalt in plaats van fluit."
"De aanvoerder van Fc Weesp was een aardige jongen. Zij hadden vorige week bij UVV op een heel klein veldje gevoetbald en stonden nu op ons grote halve hoofdveld. Nou ja, ze deden het niet slecht."