Thuis <-- Vorige Volgende --> mail

 

 

 

 

 

 28 september
 

's-Graveland loopt bij UVV tegen eerste nederlaag op: 5-2

Aan de omstandigheden lag het niet dat ’s Graveland met 5-2 verloor van UVV. Prachtig voetbalweer, een wat gedateerd maar wel lekker compact kunstgrasveld, een leuke tegenstander op een prachtig complex en een prima scheidsrechter. Hij nam voor de wedstrijd ruim de tijd om de spelregels nog even aan iedereen uit te leggen – tegen paal of lat van het doel langs de zijlijn gewoon doorspelen, keeper mag bal oppakken bij terugspelen, dat soort zaken. Menno dacht er het zijne van… En alsof het om de Champions League ging: met iedereen even handen schudden voor de aftrap.

UVV - 's-Graveland: 5-2
Ruststand: 3-1
Doelpunten 's-Graveland: Mark de Jong, Marc Heemskerk

 
 

Het werd dan ook een lekker potje, maar dan wel vooral voor UVV, dat de zaken wat slimmer aanpakte dan ’s Graveland en vanuit een gesloten verdediging handig counterde. Binnen een kwartier had keeper Edgar dan ook al drie goals om de oren. ’s Graveland kreeg wel wat kansen, maar alleen Mark de Jong (foto links, red.) wist op aangeven van Marc Heemskerk het net te vinden. Na de thee op het veld speelde ’s Graveland een stuk beter en kreeg het ook genoeg kansen, maar de paal en de uitstekende keeper van UVV – oud eerste, zei hij later – stonden succes in de weg. In plaats daarvan kwamen de gastheren zelfs op 5-1, waarna alleen Marc Heemskerk na een prima actie nog een doelpunt wist te maken.

     

Jammer, maar meer zat er gewoon niet in. Tot slot nog even hulde voor de net 50 jaar geworden Pim (foto rechts, red.), die zo vriendelijk was naar Vleuten af te reizen om ’s Graveland toch met 9 mannen te laten aantreden. Geen overbodige luxe, want de toch wat tanende conditie maakte flink doorwisselen noodzakelijk. Nou ja, de competitie duurt nog lang en we hebben alles nog in eigen hand!

 

 
     
 
 
 
   De rust
   Supporter van de Week

 

   
     
   De Toss

En alsof het om de Champions League ging: met iedereen even handen schudden voor de aftrap.

(Jeroen vermeldt in zijn verslag helaas niet of de aanvoeder van UVV een aardige jongen was en of het een goede voetballer was. red.)