Thuis Vorige       Volgende mail

 

           
           
           
           

 

 

 

 

 

 6 december
 

's-Graveland overtuigend langs hekkensluiter PVC: 5-0

Een ouderwetse zes-punten-wedstrijd vandaag tegen PVC, de nummer laatst met nog maar nul punten. De Oude Beloften hebben vier punten en staan daarmee een na laatst. Met andere woorden: er moest gewonnen worden. Daar was voor, tijdens en na de wedstrijd eigenlijk weinig van te merken. Het was ontspanning wat de klok sloeg. Wat dat betreft lijken de gedachten van de 's-Gravelanders nu al uit te gaan naar het teamuitje naar Düsseldorf, half januari.
Heel spannend werd het niet. 's-Graveland nam vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief en gaf dat niet meer uit handen. Voor de rust, met windje mee, werd het doel van PVC vaak gezocht en gevonden. Het leverde vooral een aantal corners op die meestal voorbij het doel werden geslingerd. Met een intikker van Luc te Nuyl en een afstandschot van Frits van der Meer (met snor) was de stand bij rust 2-0. Na de thee, van hetzelfde laken een pak. 's-Graveland kreeg veruit de meeste kansen. Keeper Frank Scheltus moest een paar keer handelend optreden bij een Utrechtse uitval. Twee keer Marc Heemskerk en nog een keer "De Snor" bepaalden de eindstand op 5-0. De Oude Beloften gaan met een lekker gevoel de winterstop in.

's-Graveland - PVC: 5-0
Ruststand: 2-0
Doelpunten 's-Graveland: Luc te Nuyl, Frits van der Meer (2x), Marc Heemskerk (2x)

 
 

Jeroen te Nuyl: "Het was een hele rare dag vandaag, maar ik kan alleen maar tevreden zijn met het resultaat. De drie punten waren zeer welkom. We staan nu ineens op de zevende plaats. Dat komt trouwens ook omdat er een nieuw team aan de competitie is toegevoegd. Ardahanspor, ik had er nog nooit van gehoord. Ze komen volgens mij uit Utrecht."
"Het meest opvallende vandaag? Dat ik m'n trainingsjack weer terug heb waarvan ik dacht dat ik het bij DCG had laten liggen. Dat bleek Marc Heemskerk dus per abuis meegenomen te hebben en een paar weken in huis te hebben gehad. Gelukkig is het weer terug en de tegoedbonnen voor de 's-Gravelandse snackschotel zaten er ook nog in."

 

"Die Marc is me er trouwens eentje. Van de week stuurde hij me een mailtje dat hij er niet zou zijn. Maar dat was ie kennelijk vergeten. Hij stapte vanochtend met een uitgestreken gezicht de klaadkamer binnen."
Vincent Weggemans (rechts op de foto): "De tweede helft hebben we ons herpakt en hebben we SCH behoorlijk onder druk gezet. Jammer dat we de winnende niet konden maken."

Vincent Weggemans: "Ik heb na afloop mijn complimenten uitgesproken in de kleedkamer. Dit was een van de betere wedstrijden van het seizoen. Frank Scheltus heb ik ook gefeliciteerd omdat ie eindelijk eens een keer de nul heeft gehouden. Opvallend want de man leek met zijn gedachten totaal niet bij de wedstrijd. Hij is helemaal van slag omdat hij in de organisatie zit van het Düsseldorf-uitje. Dit regelen, dat regelen, dit vragen, dat vragen, als hij thuis ook de vakantie regelt, zullen ze wel moe van hem worden."

 
 
 
 
 

De Rust

 

Supporters van de Week

Mike Visser (midden) is al een aantal weken geblesseerd door een onfortuinlijke landing, na het maken van de winnende goal met een omhaal bij de vrijdagavondse 45-plus-competitie. Mike heeft zich voorgenomen om meer met zijn hoofd te gaan voetballen, zei hij. Hopelijk kan hij na de winterstop weer meedoen.
Bert Schmidt (rechts) mag van zijn geloof niet voetballen als het team met tien man aan de wedstrijd begint en er dus drie reserves zijn. Jeroen had hem verteld dat er negen spelers zouden zijn, maar dat klopte dus niet. Bert hield daarop zijn gewone zondagse kloffie aan en moedigde aan vanaf de bank.

 
 

De Toss

Giliam Hagen: "We hebben er vandaag voor gekozen om op veld 2 te voetballen in plaats van op veld 3. Veld 2 is iets ruimer waardoor ons positiespel wat beter tot zijn recht komt. Nadeel is wel dat de overgeschoten ballen in de 's-Gravelandse achtertuinen terechtkomen. Dat gebeurde vandaag nogal eens."
" Gelukkig was het gedurende onze wedstrijd droog. Een enkele keer kwam zelfs het zonnetje erbij. Het veld was trouwens prima bespeelbaar."
"Joost te Nuyl heeft vandaag weer een prima partij gefloten. Voor de wedstrijd heeft hij nog even de spelregels aan alle spelers uitgelegd. Prima, zo doe je dat."
"De aanvoerder van PVC, Johan, is een hele sympathieke jongen en een goede voetballer. Omdat we weten dat ie goed kan voetballen, hielden we hem extra in de gaten. Dat heeft gewerkt."

 
.