Thuis Vorige       Volgende mail

 

           
           
           
           

 

 

 

 

 

 3 april
 

's-Graveland laat kansen liggen tegen koploper DCG: 2-5

Als er een kans was om van de koploper te winnen, dan was dat vandaag wel. DCG stak niet in bloedvorm en bij de Oude Beloften liep het vandaag niet eens zo slecht. De Amsterdammers werden wat bleek om de neus toen Mark Heemskerk 's-Graveland na vijf minuten met een droog schot op een 1-0 voorsprong zette. Zeker toen daarna nog kansen kwamen om de score verder uit te bouwen. Het mocht niet zo zijn. Ondanks dat het bij DCG misschien niet heel goed liep, liep het wel goed genoeg om tegen te scoren. Met een 1-2 ruststand werd de thee opgezocht. Na rust gaf 's-Graveland nog niet op uit een mooie combinatie met Mike Visser, scoorde Giliam Hagen de 2-2. En weer waren er kansen om de score de 's-Gravelandse kant op te buigen. Maar net als inde eerste helft voetbalde DCG stug door ze maakten eerst hun honderdste competitiedoelpunt en daarna nog twee. Eindstand (wat geflatteerd volgens sommigen): 2-5.

's-Graveland - DCG: 2-5
Ruststand: 1-2
Doelpunten 's-Graveland: Mark Heemskerk, Giliam Hagen

 
 

Frank Scheltus (links op de foto): "Ja, 5-2 vind ik voor DCG toch wel wat te veel van het goede. Ik baal erg van het vijfde doelpunt. Die was niet nodig geweest, maar wel mooi gemaakt trouwens."
"Bij ons liep het best aardig. We speelden goed vanuit een gesloten verdediging en kwamen er vaak gevaarlijk uit. Zo hoort het natuurlijk."
"In de rust hebben we ons zitten afvragen waarom het vandaag wel lekker liep en andere weken niet zo. Toen wist ik het opeens. Er was vandaag geen van de gebroeders te Nuyl aanwezig. Jeroen had het druk met Linda en z'n werk, Luc was in Boedapest met Olga en Joost had de spaanse griep en lag ziek op bed."

 

Fred Fouraschen: "Een beetje kinderachtig vond ik het. In de kleedkamer werd zo gezegd van omdat er niemand van de te Nuyl-maffia er vandaag bij is, loopt het ineens een stuk beter. Ik heb niet aan die stemmingmakerij meegedaan. Dat wil zeggen, ik heb wel instemmend zitten knikken, maar ik heb niet meegedaan aan de spreekkoren."
"Voor mij is het wielerseizoen ook weer begonnen, maar ik ga er vanuit dat ik mijn energie ook gewoon in het tafeltennis en het voetbal kan blijven steken."

 
 
.
 
.
 

De Rust

 

Supporters van de Week

Regelmatig is de familie Hagen bij de wedstrijden van 's-Graveland 5 te vinden om Giliam aan te moedigen. Zo ook vandaag. Teddie, Kas en Teun konden hun aandacht niet de hele wedstrijd bij hun vader houden. Sabine vond het wel interessant genoeg, zeker toen ze haar Giliam ook nog eens zag scoren. Ook een praatje met de trouwste DCG-supporter beviel haar goed.
Sabine: "Wat een leuke man! Hij gaat al heel veel jaren mee met het team van zijn zoon. Hij wist te vertellen dat DCG al meer dan honderd doelpunten heeft gescoord en dat er waarschijnlijk een standbeeld voor hem wordt opgericht bij DCG."

 
 

De Toss

Vincent Weggemans: "Ja, het was even wennen zonder de Uyleballetjes, maar we hebben de rollen snel opgepakt. Ik heb voor Jeroen gespeeld en Frits was vandaag Joost."
Frits van der Meer: "Ik ben geblesseerd en had me voorbereid om op de foto te gaan als supporter van de week. Maar toen ik aankwam bleek dat er geen scheidsrechter was komen opdagen. Dan ben ik de beroerdste niet, hoor."
Vincent: "Frits deed het niet slecht. Hij fluit misschien nog wel beter dan hij voetbalt. Ik weet zeker dat hij ons een penalty had gegeven als we er een hadden verdiend."
"De aanvoerder van DCG, Patrick, is een aardige jongen en een goede voetballer. Het was een leuke en sportieve pot"
Frits: "Ik heb welgeteld nul keer hoeven fluiten voor een overtreding. Wel wilde DCG een keer een corner aan de verkeerde kant van het doel nemen. Toen heb ik resoluut ingegrepen. Je moet er niet aan denken hoe dat had kunnen aflopen."

.