Thuis    Vorige     Volgende
   

 1 oktober

Niet gedacht, toch gekregen: 's-Graveland bij BVV naar verdiende zege: 1-2

 Tegen BVV hebben de 's-Gravelandse Oude Beloften het traditioneel moeilijk. In de voorgaande drie seizoenen werd geen punt gehaald tegen de Blaricummers. Vorig seizoen werd 's-Graveland in de uit-wedstrijd met maar liefst 9-1 afgedroogd. Hoe anders liep het vandaag.
Jeroen te Nuyl:
"Om de Louis van Gaal-vraag maar direct te stellen: Waren wij nou zo goed, of waren zij nou zo slecht? De waarheid ligt als zo vaak ergens in het midden. Wij speelden verdienstelijk. Zij speelden niet heel best. Werden we vorige wedstrijden nog wel eens door ze weggetikt, vandaag konden we BVV meer dan goed partij geven. We hadden meer dan genoeg spelers: Jarno, Niels, Giliam, Frits, Pim, Mike, Rick, Harun, Menno, Luc. Bert en ik waren staande bij, maar hebben ons niet hoeven omkleden. Lekker dat we zo'n brede selectie hebben. Je ziet dat ook in de ere-divisie dat een team met een goede bank in het voordeel is"

BVV'31 - 's-Graveland: 1-2
Ruststand: 0-1
Doelpunten 's-Graveland: Rick Calis, Jarno van Diermen
   
Jeroen: "Vanaf de aftrap zag ik dat er mogelijkheden voor ons lagen. BVV was lang zo dominant niet en wij konden aardig in ons spel komen en kregen de beste kansen. Rick Calis maakte de 0-1. Hoe hij het precies deed, kon ik niet goed zien. Hij frommelde zich langs twee tegenstanders en schoot binnen, zoiets."
"In de rust heb ik een van mijn befaamde donderspeeches afgestoken. De jongens waren er effe stil van, maar dat hoort bij een donderspeech. Het heeft gewerkt. Jarno van Diermen scoorde al snel de 0-2, met een mooi schot in de korte hoek. De 0-3 lag daarna langer voor de hand dan de 1-2. Toch drong BVV de laatste tien minuten behoorlijk aan en verslapte 's-Graveland. Door een dekkingsfout kwam de 1-2 toch op het scorebord. Na tien minuten billenknijpen klonk het laatste fluitsignaal en de rest is geschiedenis."


En de aanvoerder was natuurlijk een aardige jongen en een goede voetballer. Volgens hem is hun tweede team een stuk minder, daar hopen we dan maar op!"


De Witte Panda

Pim van Leeuwen: "Frank Scheltus weigerde vorig seizoen principieel te keepen tegen BVV. Daar wil hij dit seizoen overheen stappen. En dan zal je natuurlijk net zien dat hij voor zo'n belangrijke wedstrijd, op vrijdag door z'n rug gaat. Hij had kennelijk nogal zware beelden geschoten met zijn camera. Jeroen heeft mij gevraagd te keepen en dat vind ik geen probleem. Vanochtend heb ik bij Frank zijn keepershandschoenen even opgehaald. Toen merkte ik trouwens niets van een rugblessure of iets. Nou ja, vooruit maar."
"Frank staat in 's-Graveland en Kortenhoef, vanwege zijn keeperskwaliteiten, bekend als de Zwarte Panter. Voor mij heeft ie de bijnaam de Witte Panda bedacht. Maakt mij niet uit, want panda's zijn hele slimme beesten die veel sex hebben. Ik kijk alleen naar de cijfers: Ik heb er dit seizoen eentje doorgelaten, hij zeven. Koekoek!"
 
 
 
 


 

De Rust

 

Supporters van de week

Cas en Teun Hagen waren de gelukkige getuigen van deze legendarische wedstrijd tegen BVV. Hoewel ze zijn natuurlijk ook gewoon lekker bezig met elkaar. Een balletje trappen en alles. Van de nieuwste attractie in de BVV-kantine werd door de gebroeders na de wedstrijd gretig gebruik gemaakt: Een sjoelbak."

De Toss

Frits van der Meer: "Jeroen had zichzelf vandaag buiten de wedstrijd-selectie geplaatst. Vlak voor de wedstrijd komt dan ineens de vraag wie er aanvoerder is in plaats van de aanvoerder. En dan wordt er al snel naar mij gekeken. Ik vermoed vanwege mijn voetbalkwaliteiten in combinatie met mijn frisse kijk op de voetbalsport en de economie. Geeft niks. 'At your service!', zeg ik altijd maar."
"BVV heeft kunstgrasvelden van de nieuwe generatie aan laten leggen en daar voetbalt het prima op. Zeker als het zulk lekker voetbalweer is als vanochtend."
"De scheidsrechter is geen BVV-clubman, maar woont zo'n beetje naast het veld. Hij heeft uitstekend gefloten."
"De aanvoerder van BVV, Frank, is een goede voetballer. Jammer dat de gemoederen aan het eind van de wedstrijd een beetje verhit raakten. Gelukkig werd dat na het laatste fluitsignaal weer snel bijgelegd."