Van Harte Aanbevolen:Uitslagen 3/10 juni

Maarssen

PVC

5 - 0

DCG Rksv

Kockengen

14 - 1

Maarssen 2

Nw Utrecht

3 - 3

BVV '31

Nw Utrecht 2

3 - 3

Abcoude fc

Elinkwijk

3 - 12

FC Weesp

PVC 2

4 - 3

Graveland 's

Ardahanspor

3 - 2Eindstand

1

Maarssen 2

26

68

180

48

2

FC Weesp

26

67

149

62

3

BVV '31

27

59

142

65

4

Nw Utrecht

25

55

146

108

5

Nw Utrecht 2

28

48

130

98

6

DCG Rksv

26

46

150

80

7

Graveland 's

26

45

107

80

8

SDW

27

45

122

91

9

PVC

29

40

101

111

10

Elinkwijk

27

35

109

137

11

Maarssen

26

33

110

120

12

Ardahanspor

29

31

109

157

13

Kockengen

28

21

47

137

14

Abcoude fc

24

13

52

167

15

PVC 2

29

13

70

169

16

Nautilus afc

25

10

38

132


Programma

 

Klaar

 


Topscorer
1 Jarno van Diermen 35
2 Martijn Mensen 15
3 Luc te Nuyl 12
4 Jeroen  te Nuyl 11
5 Marc Heemskerk 8
6 Giliam Hagen 5
  Frits van der Meer 5
8 Alfred de Vreeze 3
9 Niels Steenvoorden 2
  Ronald van Oostrum 2
  Sander de Leeuw 2
  Erik Alberts 2
13 Rick Calis 1
  Harun Sengul 1
  Richard Bierens 1

  Thuis    Uit     Mail
   

 10 juni

 's-Graveland toont veerkracht na compact inzakken: 3-2

De dag die je wist dat zou komen maar waar je niet op zat te wachten, kwam dus deze zondag. ’s Graveland had het seizoen eigenlijk 2 weken terug al feestelijk afgesloten in familiaire kring, maar moest met frisse tegenzin alsnog het kunstgras op om Ardahanspor een toontje lager te laten zingen; wat onze Turkse muzikale vrienden natuurlijk niet gewend zijn. En het eerste schoof aan voor een ongewenst competitietoetje tegen Berkhout, om degradatie naar de vijfde klasse af te wenden. Gelukkig kenden beide duels een positief resultaat: het eerste won dikverdiend met 2-0 en de 35+ mannen versloegen Ardahanspor  met 3-2, na een 0-2 achterstand.Om met het lijfsbehoud van het eerste te beginnen: dat was niet in de laatste plaats te danken aan Menno ‘Jaja, wel degelijk’ van den Brand, die als speaker van dienst ook de tegenstander dermate suf lulde, dat het voor de mannen van coach Ronald Heerschop een koud kunstje was – best knap, gezien de temperatuur – om de tegenstander over de knie te leggen. Kwam bij dat ze natuurlijk het goede voorbeeld hadden gezien van 35+ 1, dat op het hoofdveld aantrad met Frank, Giliam, Niels, Menno, Bert, Ronald, Jarno, Jeroen en Erwin ‘Woppie’ Woppenkamp van het 4e, die zo vriendelijk was om de gelederen te komen versterken.
Lees verder...
   

 27 mei

 's-Graveland sluit seizoen gezellig af, ondanks verlies tegen PVC1: 3-6

Vorige week was PVC2 een maatje te klein voor 's-Graveland. PVC1 de tegenstander is ongeveer van dezelfde maat als de Oude Beloften. Dat beloofde dus een spannende afsluiting van het seizoen op sportpark Berenstein. Het massaal opgekomen publiek kreeg een aardige, maar jammer genoeg geen spannende wedstrijd te zien. Daarvoor schoot 's-Graveland wat te veel naast en op de paal.  De oude Beloften traden aan met het tiental Menno, Niels, Jeroen, Luc, Harun, Frits, Frank, Alfred, Marc en Giliam. Vanaf de aftrap zocht 's-Graveland het Utrechtse goal op. Er kwamen kansen, maar 's-Graveland was slordig en onfortuinlijk in de afronding en daar nog eens bij verrichtte de keeper van PVC een paar knappe reddingen. PVC was daarentegen een stuk efficiënter'als het op scoren aan kwam. Voor de rust stond het 0-2. Na de rust kwam 's-Graveland met de beste bedoelingen het veld in, maar toen PVC de 0-3 noteerde was de wedstrijd gespeeld. Gelukkig kon s-Graveland nog wel meedoen in het laten oplopen van de score. Marc Heemskerk, Jeroen te Nuyl en Alfred de Vreeze pakte een doelpunt mee. Eindstand 3-6.
Na de wedstrijd was het heel gezellig op het terras bij de kantine. Supporters familie, vrienden en kennissen van de Oude Beloften genoten van lekker eten en drinken. De spelers van PVC maakten nog een zeer sportief gebaar naar Pim van Leeuwen. Hij kreeg uit handen van de speler die de (zeer lichte) overtreding had begaan waarbij Pim zijn heup had gebroken, een flesje wijn en een potje calcium-tabletten om verder aan te sterken. Leuk gedaan!

Lees verder...
   

 20 mei

 's-Graveland in de tweede helft naar 100ste goal en overwinning bij PVC2: 1-4

De gang naar PVC voelde enigszins vreemd. Wellicht had het te maken met de laatste wedstrijd bij de club waarbij Pim -de Witte Panda- van Leeuwen onfortuinlijk zijn heup brak. Dat was tegen PVC1. Vandaag was PVC2 de tegenstander. De oude Beloften traden aan met het tiental Sander, Niels, Jeroen, Luc, Jarno, Harun, Frits, Frank, Ronald en Giliam. Vanaf de aftrap zocht 's-Graveland het Utrechtse goal op. Er kwamen kansen, maar de Oude Beloften en met name Jarno van Diermen, hadden niet bepaald geluk met hun schoten. Meerdere malen bracht de paal redding voor PVC. Een echte tegenvaller kwam toen PVC vanuit het niets, nou ja een soort van uitval, de 1-0 scoorde. PVC-sterspeler Johan schoot de bal goed in. 's-Graveland kon voor de rust gelukkig nog iets terugdoen. Een handsbal leidde tot een penalty, die misschien niet elke scheidrechter had gegeven. Dat maakte Luc te Nuyl niet uit. Koelbloedig zette hij de 1-1 ruststand op het bord.
Lees verder...
   

 13 mei

 's-Graveland deelt punten met Maarssen 1: 3-3

Maarssen 1 staat in 's-Graveland bekend als het Maarssen van de vader en de zoon. Een gouden, voor de tegenstander dodelijke, combinatie. Vader houdt voorin een balletje vast, zoon stoomt op, krijgt de bal en schiet hard in. Mooi om te zien, behalve als je tegenstander bent van Maarssen 1. Vandaag was vader er niet bij , maar met de zoon was het nog lastig genoeg. De oude Beloften traden aan met het tiental Menno, Jeroen, Luc, Jarno, Marc, Alfred, Frits, Frank, Ronald en Giliam. Vanaf de aftrap bleek al snel dat Maarsen het balbezit aan 's-Graveland liet. Niet erg. 's-Graveland kreeg veel kansen, maar helaas was het niet altijd even nauwkeurig in de afwerking. Meerdere malen bracht het aluminium (paal en lat) redding voor Maarssen. Maarssen kwam er een aantal malen zeer gevaarlijk uit. Marc Heemskerk scoorde met een vlammend schot de 1-0. De ruststand was 1-1.
Lees verder...
   

 10 mei

 Tweede plek voor Oude Beloften op Joop Norbart Veteranenoernooi

Het Ome Joop Norbart Veteranentoernooi wordt al meer dan twintig jaar op Hemelvaartsdag georganiseerd door de s.v. Loosdrecht. En al meer dan twintig jaar geven de Oude Beloften acte de présence. Jeroen te Nuyl: "Ik heb aan dit toernooi al meegedaan toen we nog bij Actif speelden (voor het jaar 2000, red.). Toen waren we kennelijk al veteraan. Het is altijd gezellig en goed georganiseerd. Sinds een paar jaar wordt er op halve velden gespeeld. Prima. Jammer dat de animo voor deelname bij verenigingen kennelijk een beetje terugloopt. Dit jaar deden er maar vijf teams mee. De echte toernooisfeer ontbrak daardoor een beetje, maar daarom hebben we ons niet minder goed vermaakt. Gewonnen van AW, 't Gooi, gelijkgespeeld tegen Loosdrecht en verloren van Bzc. Lekker gevoetbald. Terechte tweede plaats. Bij de prijsuitreiking heb ik de organisatie uitvoerig bedankt. We hebben met z'n allen nog even gezellig nagezeten in het zonnetje. Een uitstekende besteding van de Hemelsvaartdag, al zeg ik het zelf."  
Foto-Impressie...
   

 6 mei

 's-Graveland wint onverwacht makkelijk van SDW: 7-1

Een negen punten-wedstrijd, zo noemde aanvoerder Jeroen te Nuyl in de voorbespreking de wedstrijd tegen SDW vandaag. De Amsterdammers stonden zeven punten voor op 's-Graveland, met twee wedstrijden meer gespeeld. Op voorhand beloofde het dus een heel spannende wedstrijd te worden.  De oude Beloften traden aan met het elftal Menno, Jeroen, Luc, Jarno, Niels, Sander, Frits, Frank, Alfred, Giliam en Martijn. Vier reserves dus. Dat was met het warme weer van vandaag geen overbodige luxe. 's-Graveland kwam uitstekend uit de startblokken. Na een minuut of tien stond het al 3-0. Jarno van Diermen had er zin in en was erop gebrand om het aantal doelpunten dat hij dit seizoen gescoord heeft op te krikken naar dertig. Daar zou de sympathieke 's-Gravelandse aannemer ruimschoots in slagen. Aan het einde van de wedstrijd kwam zijn totaal op 31. En dat waren zeker niet allemaal intikkertjes, ook vandaag niet.
Lees Meer...
   

 29 april

 's-Graveland afgedroogd door Fc Weesp: 6-0

Vol goede moed begonnen de Oude Beloften vandaag aan hun wedstrijd tegen Fc Weesp. Vorige week maar net verloren van koploper Maarssen, dus waarom zou er vandaag geen over winning in zitten tegen Fc Weesp dat op de tweede plaats staat.  De oude Beloften traden aan met het tiental Menno, Jeroen, Luc, Jarno, Niels, Sander, Frits, Frank, Marc en Ronald. Van de mindere voetbal-omstandigheden, regenachtig en een oud kunstgrasveld, had Fc Weesp ook last, daar kon het dus niet aan gaan liggen. Om kort te gaan: Fc Weesp heeft 's-Graveland niet of nauwelijks in de wedstrijd laten komen. Het totaal-voetbal van Fc Weesp was als zand in de 's-Gravelandse motor. Fc Weesp voetbalde, 's-Graveland probeerde mee te doen. Na tien minuten kwamen de Weespers (of Weespenaren, of Weespianen, of wat maakt het eigenlijk uit) door een strak afstandschot op 1-0. 's-Graveland mocht van achteruit opbouwen, maar kon niet of nauwelijks een kans creéren. Fc Weesp wel. Voor de rust maakten ze er nog 2-0 van.
Lees Meer...
   

 22 april

 's-Graveland laat koploper Maarssen 2 opnieuw ontsnappen: 4-3

Zo'n twee maanden geleden en twintig graden kouder, voetbalde 's-Graveland de heenwedstrijd tegen koploper Maarrsen 2. Toen verloren de Oude Beloften ternauwernood met 4-3. Vandaag leek de return een soort van kopie van die eerste wedstrijd. Opnieuw gaf 's-Graveland een voorsprong uit handen en ging Maarssen er met de winst vandoor. Niet dat 's-Graveland recht had op drie punten, maar een puntje had zeker leuk en mogelijk geweest. De oude Beloften traden aan met het tiental Menno, Jeroen, Luc, Jarno, Niels, Giliam, Frits, Frank, Martijn en Ronald. Grote verrassing was de aanwezigheid van Pim van Leeuwen - Alias de Witte Panda - de man met de gebroken heup die met kruk en stoel zijn team kwam aanmoedigen. Pim zag 's-Graveland na vijf minuten op een 0-1 voorsprong komen door een strak als een streep ingeschoten vrije trap van Luc te Nuijl.
Lees Meer...
   

 15 april

 's-Graveland slaat toe in tweede helft bij Elinkwijk: 3-5

Het kostte nogal wat bloed, zweet en tranen, maar het is ’s Graveland toch maar mooi gelukt om met 3 punten Sportpark Elinkwijk te verlaten. De blauw-witten versloegen hun altijd lastige Utrechtse kleurgenoten met 3-5, dankzij twee doelpunten van Giliam Hagen (de eerste en de laatste) en drie treffers van de onvermoeibare topscorer Jarno van Diermen. Waarmee we dus nog steeds ongeslagen zijn in de nieuwe tenues die deze sympathieke aannemer ter beschikking heeft gesteld.Er moest wat geïmproviseerd worden vanwege een behoorlijk aantal afmeldingen, onder andere van vaste sluitpost Frank Scheltus. Vrijdagavond, tijdens de zeer geslaagde onderlinge 35+ clubavond om de SVS Cup, slaagde Jeroen erin Niki la Maitre (40) vast te leggen als doelman. Toen deze hoorde dat we uit bij Elinkwijk moesten spelen, begon hij meteen te glimmen, want daar liggen vele mooie herinneringen. Zijn vader Nico was in de jaren zeventig een van de sterspelers van de toenmalige amateurhoofdklasser en Niki werd gisteren door talloze getrouwe Elinkwijkers, onder wie good old Roel van Barneveld, herkend en op de schouders geslagen.
Lees Meer...
   

 8 april

 Net geen dubbele cijfers voor 's-Graveland tegen Abcoude: 9-2

Onder een stralende zon was Abcoude vandaag de tegenstander van de Oude Beloften. Alle 's-Gravelandse teams speelden vandaag thuis, dus dat was even dringen in de kleedkamers. Frank Scheltus, die bij afwezigheid van Aanvoerder Jeroen te Nuyl de algehele coördinatie op zich had genomen, wist gelukkig een chaos op sportpark Berenstein te voorkomen. Deze week dreigde er even paniek vanwege het aantal beschikbare spelers. Gelukkig wist aanvoerder Jeroen te Nuyl op tijd aan de bel te trekken. 's-Graveland trad aan met Frank, Frits, Erik Alberts, Mark Jans, Marc Heemskerk, Richard Bierens, Martijn, Bert en Ronald. Abcoude begon met een soort van teamhug waarin de tactiek werd besproken. 's-Graveland ging gewoon van eigen kracht uit en dat betaalde zich direct uit. Binnen één minuut stond het 1-0, binnen twaalf minuten 5-0.
Lees Meer...
   

 25 maart

 's-Graveland gelukkig met puntje van BVV: 2-2

Onder een heerlijk lentezonnetje trapten de Oude Beloften vandaag thuis af tegen BVV. Een tegenstander die in de afgelopen seizoenen vaak een maatje te groot was. In de tweede wedstrijd van dit seizoen werd echter in Blaricum met 2-1 gewonnen. BVV draait geen slecht seizoen want staat derde en kan zelfs nog stijgen. Vandaag waren de verwachtingen dus hoog gespannen. 's-Graveland trad aan met Stok, Harun, Luc, Sander, Jeroen, Frank, Frits, Bert, Jarno en Marc.
De eerste helft ging het aardig gelijk op. Grote kansen over en weer. BVV kwam al snel op 0-1. Vlak voor de rust kwam 's-Graveland, door Marc Heemskerk op gelijke hoogte (1-1). In de tweede helft had BVV het beste van het spel. Keeper Frank Scheltus moest een paar keer handelend optreden bij doelpogingen van BVV
.
Lees Meer...
   

 18 maart

 Voetbalshow van 's-Graveland bij Kockengen: 0-8

De kou heeft geen invloed gehad op de goed draaiende voetbalmachine van ‘s-Graveland. De oude beloften waren met 10 man sterk richting Kockengen getrokken. Ronald, Frank, Niels, Harun, Alfred, Jarno, Luc, Fred, Sander en Martijn waren de mannen die het moesten doen. Een wat moeizaam begin bracht ze toch bij een 2-0 ruststand. De warme thee had het team goed gedaan en het werd dan ook meteen in de 2e helft 0-3. Toen Niels op miraculeuze wijze de 1-3 van de lijn haalde was het verzet gebroken. Met soepele en snelle aanvallen werd het totaal 0-8 en iedereen dus in opperbeste stemming. Verdiende overwinning en gestegen naar de 5e plaats.
Lees Meer...
   

 11 maart

 Nieuwe sponsor geeft 's-Graveland vleugels tegen Nautilus: 9-3

In het bedrijfsleven zijn de prestaties van de 's-Gravelandse Oude Beloften niet onopgemerkt gebleven. Niet zo gek dat een bedrijf zich wil identificeren met het imago van een sterk, degelijk, team dat met beide voeten in de hedendaagse maatschappij staat, met een lach naar de mensen toe. Aannemersbedrijf Van Diermen waagde de sprong en mag zich de nieuwe shirtsponsor van de Oude Beloften noemen. Vandaag was het zover: de nieuwe shirts kwamen uit de tas en werden door de sponsor zelf plechtig overhandigd aan aanvoerder Jeroen te Nuyl. Met de nieuwe shirts speelde 's-Graveland een meer dan degelijke partij tegen hekkensluiter Nautilus. Vlot combinerend werd het doel van de Amstelveense tegenstanders gevonden. Helaas werden de kansen niet altijd even goed benut. Dubbele cijfers op scorebord bleven uit.
Lees Meer...
   

 25 februari

 's-Graveland deelt ijskoud de punten bij VVU Ardahanspor: 4-4

Nog kouder dan twee weken geleden en dus weer zo'n dag dat je 's ochtends denkt: 'geen zin om in die kou te voetballen' en 's middags zegt:  'lekker dat het doorgegaan is'. De kantine van Ardahanspor is niet bereikbaar. Dus op goed geluk naar Utrecht, alwaar acht Oude Beloften het kunstgras op mogen. De selectie bestaat uit: Jeroen, Ronald, Bert, Menno, Frits, Fred, Giliam en Frank. Inderdaad, één wissel die zich goed moet inpakken tegen de kou. De start van 's-Graveland is treurig, met het snelste tegendoelpunt van het seizoen. Binnen dertig seconden kan de Zwarte Panter, keeper Frank Scheltus, vissen (1-0). Vijf minuten later maakt Jeroen te Nuyl gelukkig de gelijkmaker door een bal die door de Utrechtse keeper wordt losgelaten, in te koppen (1-1). "s-Graveland had het betere veldspel, maar toch ging het mis.
Lees Meer...
   

 11 februari

 's-Graveland laat koploper Maarssen2 ontsnappen: 3-4

Zo'n dag dat je 's ochtends denkt: 'geen zin om in die kou te voetballen' en 's middags zegt:  'lekker dat het doorgegaan is'. Vandaag traden de Oude beloften aan tegen Maarssen 2, de koploper van de competitie die nog geen punt heeft verspeeld. Mede gezien de vele blessures aan 's-Gravelandse zijde waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen. Volkomen ten onterechte, zo bleek. 's-Graveland speelde goed, Maarssen speelde kennelijk niet hun beste wedstrijd. Het resultaat was een spannende wedstrijd. Zeker in de eerste helft kreeg 's-Graveland de beste kansen door een aantal goed uitgespeelde counters. Helaas schoten Frits, Ronald en Luc niet met scherp. De Oude Beloften traden vandaag aan met Marc, Luc, Fred, Frits, Ronald, Jeroen, Patrick, Stok en Niels.
Lees Meer...
   

 7 februari

 Pim van Leeuwen met heupzwaai uit het ziekenhuis

Dokter Bernard had goed nieuws na de operatie zondagavond in ziekenhuis Gooi-Noord:  "De operatie is geslaagd en de patiënt maakt het naar omstandigheden uitstekend. Het was een mooie breuk. We hebben er een plaatje opgeschroefd en het moet nu goed helen. Pim mag zes weken z'n rechterbeen niet belasten."
Pim mocht dinsdag alweer naar huis. Omringd door vrouw, kinderen en z'n lieve moeder ligt hij in een bed op klossen in de huiskamer. Pim: "Ja, wat een verhaal, hé? Fijn dat ik weer thuis in vertrouwde omgeving ben. Ik beschouw het als vette pech die ongelukkige val en die breuk. Mensen vragen of ik nu stop met voetballen, maar twee keer zoveel pech is statistisch uitgesloten. Ik heb me bij de aanvoerder aangemeld voor de eerste wedstrijd van volgend seizoen."

Lees Meer...
   

 4 februari

 's-Graveland verliest Witte Panda en zes punten bij PVC1: 3-1

 Gebroken heup voor Pim van Leeuwen
De wedstrijd bij PVC1 verliep voorspoedig voor de 's-Gravelandse Oude Beloften tot zo'n kwartiertje in de tweede helft. Keeper Pim van Leeuwen, alias de Witte Panda, ging op avontuur met de bal aan de voet, werd daarbij gestuit door een tegenstander en kwam daarbij zeer ongelukkig ten val. Einde wedstrijd voor Pim en naar zou later blijken op de foto's in het ziekenhuis: een gebroken heup. Super balen! Pim had tot dan toe een uitstekende wedstrijd gekeept, werd goed vervangen door Sander de Leeuw, maar het moraal der Oude Beloften was gebroken. Ballen werden eenvoudig ingeleverd bij PVC, dat daar gretig gebruik van maakte en uitliep van 1-1 naar 3-1. 's-Graveland had het nakijken.
De selectie bestond vandaag uit Pim, Jeroen, Luc, Jarno, Alfred, Frits, Sander, Niels en Bert.

Lees Meer...
   

 28 januari

 's-Graveland start nieuwe jaar met gedegen overwinning op PVC 2: 4-1

 In de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar is het altijd weer even aankijken hoe iedereen de winterstop doorstaan heeft. Het goede nieuws is dat bijna alle spelers van de Oude Beloften topfit aan 2018 begonnen zijn. Maar liefst veertien spelers hadden zich eerder deze week aangemeld om de wei in te gaan. Na een berichtje van aanvoerder Jeroen te Nuyl, besloot een viertal het alsnog rustig aan te doen. 's-Graveland speelde vandaag met tiental Jeroen, Luc, Frank, Martijn, Mike, Ronald, Frits, Jarno, Stok en Marc. Pim van Leeuwen viel in als Scheidsrechter omdat Joost te Nuyl nog niet hersteld is van de beriberi die hij bij de nieuwjaarsreceptie in Osnabrück heeft opgelopen. PVC 2 leek een goede tegenstander om de rode stijgende draad van vorig jaar weer op te pakken. Dat viel nog niet mee. Hoewel 's-Graveland geen moment echt in gevaar is gekomen, was het nou ook weer niet zo dat 's-Graveland PVC van de mat speelde. Er werden niet heel veel kansen gecreëerd, nog minder werden er benut.
Lees Meer...
   

 15 januari

 Nieuwjaarsreceptie van Oude Beloften in Osnabrück Super Toll!

We kunnen ondertussen wel spreken van een heuse traditie. De Oude Beloften geven het tweede weekend van januari een nieuwjaarsreceptie in Duitsland. Keeper Frank Scheltus was ook dit jaar de grote organisator van het evenement. Na de successen in Düsseldorf en Keulen, staan Duitse steden in de rij met een uitnodiging. Het beste bod was dit jaar van Osnabrück. Prima, want dat ligt op nog geen drie uur treinen van Hilversum. Frank, Jeroen, Joost, Pim, Luc, Maarten Marc H, Mark J, Jarno, Frits, Ronald en Menno werkten er een uitgebreid programma af. Behalve de nieuwjaarsreceptie met lunch op zaterdagmiddag, was er een kegel-activiteit op echte bundesbahnen, een originele pub-quiz (uitstekend samengesteld door Joost te Nuyl, red.) en een anuskuchen-speurtocht. Gelukkig was er ook ruimte voor ontspanning in de lokale horeca en discotheek. Aanvoerder Jeroen te Nuyl stak een zeer mooie motiverende en emotionele nieuwjaarsspeech af. Zelf viel hij dubbel in de prijzen met de Grote Kale Leider-trofee en met de Looney-Tunes-Cup als topscorer van het vorig seizoen. Menno reikte aan Webredacteur Frits een mooie kapiteinspet en foto uit wegens diverse verdiensten.
Foto-impressie...
   

 17 december

 's-Graveland goed op dreef bij Nieuw Utrecht 2: 5-7

 Gaat het door, of gaat het niet door? Dat was de vraag vanochtend (of eigenlijk waren het twee vragen, red.). Niks gehoord van de club, en bij Nieuw Utrecht nemen ze de telefoon niet op. Dus toch maar de tas gepakt en in de auto gestapt. En gelukkig, het ging door.
Afgelopen vrijdag had aanvoerder Jeroen te Nuyl nog de noodklok geluid: Maar zes spelers hadden zich tot dat moment aangemeld. Jeroens oproep had succes, want vanochtend stonden er tien Oude Beloften te trappelen in Utrecht:  Jeroen, Luc, Pim, Frits, Ronald, Niels, Jarno, Alfred, Menno en Marc. Een mooi team dat SV Nieuw Utrecht 2 meer dan behoorlijk partij kon geven. Of eigenlijk was het Nieuw Utrecht Anderhalf, want er deden een aantal gezichten mee die we ook hadden gezien in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Nieuw Utrecht 1. 

Lees Meer...
   

 26 november

 's-Graveland krijgt geen enkele ruimte van Weesp en verliest: 1-4

Als je van BVV en DCG kunt winnen, waarom zou je dan niet van Fc Weesp kunnen winnen? Goeie vraag. Klinkt logisch, maar in de wedstrijd van vandaag tegen Weesp heeft het er niet echt ingezeten. Beide teams speelden een degelijke pot en qua score ging het heel lang gelijk op. Het was echter Weesp, met de jongere en snellere spelers, die de meeste kansen afdwong. De Oude Beloften traden aan met Frank, Stok, Niels, Giliam, Jeroen, Fred, Pim, Jarno, Frits en nieuwste aanwinst Sander. In de eerste helft ging het spel aardig op en neer, zonder dat dat tot veel uitgespeelde kansen leidde, al helemaal niet voor 's-Graveland. Weesp vond een paar keer de ouderwets goed keepende Frank Scheltus, alias de Zwarte Panter, op zijn weg. Ruststand: 0-0. Aanvoerder Jeroen te Nuyl sprak zijn medespelers in de rust moed in. "Gewoon zo blijven voetballen, dan valt ie vanzelf een keer goed voor ons." 
Lees Meer...
   

 19 november

 's-Graveland benut de kansen beter dan DCG: 6-4

Het Amsterdamse DCG was de afgelopen drie seizoenen heer en meester in de competitie der 35+. Drie keer zo'n beetje ongeslagen kampioen. Dit seizoen hebben de Amsterdammers nog niet de oude vorm gevonden. Al twee wedstrijden werden verloren. Niet zo gek dus dat 's-Graveland vandaag kansen rook. Het team van aanvoerder Jeroen te Nuyl voetbalt dit seizoen lekker en hoeft voor geen enkel team in de competitie onder te doen. Dat bleek vandaag ook maar weer. De Oude Beloften traden aan met Frank, Mike, Alfred, Stok, Niels, Giliam, Luc, Martijn, Jarno en Frits. Genoeg spelers hadden zich aangemeld waardoor aanvoerder Jeroen zelf een vrije dag kon nemen. Vanaf de eerste minuut gaf 's-Graveland zijn visitekaartje af: een stugge verdediging en gevaarlijke counters. Uit een van die counters scoorde Frits van der Meer op aangeven van Martijn Mensen de 1-0. Martijn, die een uitstekende wedstrijd speelde, tekende zelf ook voor twee mooie doelpunten in de eerste helft. DCG kwam af en toe gevaarlijk voor de goal van Frank Scheltus, maar de doelpogingen resulteerde vaak in caramboles naast het doel, op twee keer na. Luc te Nuyl bepaalde de ruststand op 4-2.
Lees Meer...
   

 5 november

 's-Graveland doet zichzelf meer dan tekort bij Maarsen 1: 7-3

's-Graveland heeft vandaag de kans laten liggen om zich vaster in de bovenste regionen van de ranglijst te vestigen. Tegenstander Maarssen 2 stond ongeveer op gelijke hoogte en had dus dezelfde kans. Het team heeft de beste speler van de competitie, die samen met zijn vader het team op sleeptouw neemt. Ook vandaag lieten ze zich weer gelden. Zoon pakt de bal achter op, speelt hem naar zijn vader voorin, de jongen loopt door, vader legt af, zoon schiet in. Best mooi om te zien, behalve als je er tegen moet voetballen. 's-Graveland trad aan met Frank, Fred, Frits, Martijn, Jarno, Luc, Jeroen, Giliam en Niels. In de eerste helft had Maarssen via vader en zoon een aantal snelle uitvallen. Dit leverde, al dan niet met hulp van een 's-Gravelandse verdediger drie doelpunten op. 's-Graveland stelde daar een handvol goede en gemiste kansen tegenover. Martijn Mensen kopte een corner knap in en bepaalde daarmee de ruststand op 3-1.
Lees Meer...
   

 2 november

 Grandioze Jam-sessie voor zegtigste verjaardag Stok van den Burg

Stok van den Burg kan zich misschien niet de oudste Oude Belofte noemen, maar wel degene die het muzikaalste feest op zijn zestigste verjaardag heeft gegeven. Vrijdag (27 oktober, red.) stroomde het etablissement De Drie Dorpen vol met mensen die Stok een eerbetoon wilde bewijzen, al dan niet muzikaal. Ook de Oude Beloften waren daarbij ruim vertegenwoordigd. Opvallend was dat geen van hen een instrument had meegenomen voor de jam-sessie. Luc te Nuyl: "Ik had mijn carillon willen meenemen, maar ik kon op het laatste moment geen vervoer regelen. Jammer, want ik speel een heel swingende versie van Roll over lay down, je weet wel van Status Quo". Stok nam zelf natuurlijk wel zijn basgitaar ter hand. En al even soepel hoe hij zich over het voetbalveld beweegt, baste hij de pannen van het dak.
Stok, namens de voltallige webredactie, nog veel muzikale en sportieve jaren met de Oude Beloften gewenst!
Foto-impressie...
   

 29 oktober

 Solide 's-Graveland boekt solide overwinning op Kockengen: 2-0

's-Graveland had dit seizoen nog geen thuiswedstrijd gewonnen. Vandaar dat er wat extra druk stond op het duel tegen Kockengen, vandaag. Kockengen is geen hoogvlieger, maar altijd wel een bijzonder lastige tegenstander voor de Oude Beloften. Vorig seizoen werd de uit-wedstrijd, die werd gespeeld met temperaturen onder het vriespunt, hopeloos verloren. Vandaag is 's-Graveland echter geen moment in de problemen geweest. 's-Graveland trad aan met Jeroen, Luc, Frits, Rick, Alfred, Martijn, Marc, Ronald, Giliam, Stok en Niels. Om de spelers te prikkelen liet Jeroen het team starten met een 1-2-2-2-opstelling. Dat was even wennen. Niet iedereen hield zich aan zijn looplijnen. Desalniettemin kwam 's-Graveland in de eerste helft op een 2-0 voorsprong die het in de rest van de wedstrijd niet meer uit handen zou geven.
Lees Meer...
   

 22 oktober

 's-Graveland past tactiek aan en wint in tweede helft van Nautilus: 1-5

Nautilus heeft dit seizoen nog geen puntje gehaald. Mede daarom dachten de Oude Beloften wel even makkelijk drie punten op te halen in Amstelveen. Dat viel toch tegen. In de eerste helft waren de meeste kansen voor 's-Graveland, maar waren de beste kansen misschien wel voor de Amstelveners. 's-Graveland trad aan met Jeroen, Pim, Ronald, Niels, Giliam, Jarno, Martijn, Frits, Luc en Rick. Tien man, drie wissels, geen probleem. Nautilus liet 's-Graveland het spel maken en dat is nou net niet de favoriete bezigheid van de Oude Beloften. Het resulteerde in veel gebrei voor de Amstelveense goal. Jeroen te Nuyl wist wel een doelpuntje binnen te frommelen (0-1), maar vijf minuten later maakte Nautilus uit een uitval weer gelijk (1-1). Een hoge voorzet ging over keeper Pim van Leeuwen - de Witte Panda-, heen en belandde pardoes in het net. 's-Graveland moest het strijdplan voor de tweede helft aanpassen.
Lees Meer...
   

 15 oktober

Wedstrijd bij Abcoude blijkt abc-tje voor 's-Graveland: 0-6

Vorig seizoen waren Abcoude en 's-Graveland aardig aan elkaar gewaagd. Uit, nipt gewonnen, thuis een gelijkspelletje. Vandaag was 's-Graveland duidelijk een klasse beter. Aanvoerder Jeroen te Nuyl verblijft voor het werk in Cannes, zodat de Oude Beloften aantraden met Pim, Frank, Ronald, Niels, Giliam, Jarno, Fred, Frits, Luc, Harun en Mike. Elf man, vier wissels, geen probleem. Bij 's-Graveland lukte veel, bij Abcoude weinig. Frits van der Meer begint langzaam op stoom te komen dit seizoen. In de eerste helft sprintte hij twee keer handig weg uit de rug van de tegenstander en werd twee keer vrij voor de goal gezet. De sympathieke Amsterdammer faalde niet en schoot allebei de keren raak. Jarno van Diermen pakte natuurlijk zijn goaltjes mee. Veel opvallender was dat Harun Sengul in de score ging. Hij schoot een vrije trap in een keer binnen, laag over de grond. Niet duidelijk of de bal nog een Abcouse of 's-Gravelandse teen raakte. Harun kwam op het wedstrijdformulier als officiele doelpuntenmaker. Niels Steenvoorden scoorde de tweede helft ook nog.
Lees Meer...
   

 8 oktober

's-Graveland beloont zichzelf niet voor goed spel tegen Elinkwijk: 5-6

Dubbele gevoelens hielden de Oude Beloften over aan de wedstrijd tegen Elinkwijk. Best goed gevoetbald, over de hele wedstrijd gezien verreweg de meeste en beste kansen en dan toch verliezen. Dat is eventjes slikken.
Jeroen te Nuyl: "We hadden vandaag natuurlijk gewoon moeten winnen. Ja, we hebben misschien goed gevoetbald, maar we hebben een paar fouten gemaakt in de verdediging en we hebben onvoldoende kansen benut. Natuurlijk, dat reken ik mezelf ook aan. Ook ik had best een doelpunt meer kunnen maken. Ik reken dit verlies ook niemand persoonlijk aan, maar het had niet nodig geweest. Ik hoop dat we deze vorm vast kunnen gaan houden, want dan kunnen er nog mooie dingen gaan gebeuren dit seizoen."
Lees Meer...
   

 4 oktober

Pokernacht ouderwets gezellig

Jeroen te Nuyl: "Ja, het was weer eens zo laat. Het was weer Poker-time. Afgelopen vrijdagavond en nacht hebben we de pannen van het dak gepokerd bij Pim thuis. De pokerclub was compleet met Joost, Luc, Ton, Frits, Pim, Peter, Maarten en mijzelf. In eerste instantie was het idee om op zaterdagavond te gaan kaarten, maar dan was het echt niets geworden op zondag tegen BVV. Ja, wat kan ik er verder over zeggen. Pim was een uitstekende gastheer zowel in culinair als in muzikaal opzicht. Hij had 125 nummers op z'n I-Pod klaargezet om af te spelen. Die hebben we allemaal gehoord. Dan heb je een beetje een idee hoe lang we gekaart hebben. Wie de winnaars en verliezers waren, weet ik eigenlijk niet goed meer. Maar ja, na zo'n avondje lachen, gieren, brullen zijn we allemaal winnaars, toch?. Het spelniveau was heel wisselend. Kijk, als ik in het casino poker, dan weet ik zo'n beetje wat ik aan mijn tegenstanders heb. Maar deze jongens kaarten zoals ze voetballen, heel onvoorspelbaar."
Naar Foto impressie...
   

 1 oktober

Niet gedacht, toch gekregen: 's-Graveland bij BVV naar verdiende zege: 1-2

 Tegen BVV hebben de 's-Gravelandse Oude Beloften het traditioneel moeilijk. In de voorgaande drie seizoenen werd geen punt gehaald tegen de Blaricummers. Vorig seizoen werd 's-Graveland in de uit-wedstrijd met maar liefst 9-1 afgedroogd. Hoe anders liep het vandaag.
Jeroen te Nuyl:
"Om de Louis van Gaal-vraag maar direct te stellen: Waren wij nou zo goed, of waren zij nou zo slecht? De waarheid ligt als zo vaak ergens in het midden. Wij speelden verdienstelijk. Zij speelden niet heel best. Werden we vorige wedstrijden nog wel eens door ze weggetikt, vandaag konden we BVV meer dan goed partij geven. We hadden meer dan genoeg spelers: Jarno, Niels, Giliam, Frits, Pim, Mike, Rick, Harun, Menno, Luc. Bert en ik waren staande bij, maar hebben ons niet hoeven omkleden. Lekker dat we zo'n brede selectie hebben. Je ziet dat ook in de ere-divisie dat een team met een goede bank in het voordeel is."
Lees Meer...
   

 24 september

Oude Beloften kunnen in eerste wedstrijd niet op tegen Nieuw Utrecht: 3-7

Jeroen te Nuyl: "Tja, wat moeten we hiervan zeggen? Het lukte ’s Graveland helaas niet de sterke seizoenstart van vorig jaar – 12 uit 4 – een vervolg te geven. De eerste wedstrijd, thuis tegen Nieuw Utrecht, werd ruim verloren, in de frustrerende wetenschap dat dit niet had gehoeven
O
K, de tegenstander was beter, technisch vaardiger en ook conditioneel de meerdere, maar als ’s Graveland iets beter bij de les was geweest en niet diverse goals cadeau had gedaan, had dit anders kunnen aflopen. Maar ja, as is verbrande turf, zoals ze vroeger zeiden, dus daar hebben we niets aan. Aan de omstandigheden lag het niet: veld 4, normaal alleen voor trainingen, lag er prima bij en het weer werkte ook al mee. Dan moet de aanvoerder toch even van het hart dat hij wel wat meer enthousiasme voor de seizoenstart had verwacht
"
Lees Meer...
   

 11 september

Niels Steenvoorden organiseert oefenwedstrijden

Niels Steenvoorden: "Gisteren was de eerste van twee zondagen dat we lekker hebben kunnen voetballen en voorbereiden. Vorig seizoen zag je dat, zeker in het begin van het seizoen, de automatismen niet soepeltjes liepen. Dat wil ik dit seizoen gelijk vanaf het begin goed hebben. Nee, ik heb het niet uitgebreid met Jeroen afgestemd. Ik weet gewoon dat hij eigen inbreng van spelers waardeert. Dat heet modern leiderschap. Het liep gisteren hartstikke goed. Zes jongens uit Ankeveen. Zeven Oude Beloften. Prima. Stok van den Burg heeft nog een filmpje in de kleedkamer gemaakt, maar de KNVB wil niet dat dat soort filmpjes naar buiten komt. Dus ons bestuur heeft publicatie op de site ervan verboden. Goed, komende zondag weer dus. Laat het effe aan me weten of je erbij bent. En mede namens Jeroen de oproep voor komende donderdag: de eerste echte training der Oude Beloften om kwart over acht scherp. Be there!"
   

 4 september

Stok van den Burg stelt Ankeveense inbreng in voorbereiding voor

Stok van den Burg: "Ik kom in Ankeveen nog wel eens in het café. Gewoon, als ik zin heb om weer eens een praatje te maken. Laatst trof ik daar een aantal voetballers, weliswaar op leeftijd, bijeen die normaal gesproken  de donderdagavonden op het veld van ASV ’65  tegen een balletje trappen. Gezien het enthousiasme en het numerieke aantal werd al snel duidelijk dat de krachten bundelen met gelijkgestemden van onze SVS wel eens  een gouden greep zou kunnen zijn. Uiteraard dient er wel ruimte op het trainingscomplex te zijn maar dat ga ik nog informeren bij ons bestuur. Onze kapitein is er in ieder geval voor. Veel minder mensen dan op onze "vaste" trainingsavond dinsdag kunnen er niet komen. Ik ga inventariseren wie allemaal kan en komt het lijkt me hartstikke leuk en weer een energie-injectie van heb ik me jou daar."
   

 16 augustus

Geen grote verrassingen bij indeling competitie 2017-2018

Jeroen te Nuyl: "De indeling van onze competitie (zie linker kolom van deze pagina, red.) was ook dit seizoen weer een formaliteit voor de KNVB. Ik begrijp eigenlijk niet waarom ze er elk jaar weer zo'n circus van maken, met het trekken van die balletjes en alles. Aan het einde van het vorig seizoen is door de KNVB gevraagd of een nieuwe opzet van de competitie gewenst was. We konden ook kiezen voor twee competities van acht teams en dan het seizoen in twee delen. Na een korte enquête bij de Oude Beloften heb ik de KNVB laten weten dat wij de huidige opzet wel best vinden. Ik vermoed dat mijn mening extra gewicht in de schaal heeft gelegd.
RKAVIC, SCH en Baarn zijn ermee opgehouden. Maarssen en Nieuw Utrecht hebben een tweede team ingeschreven. De enige echt nieuwe club in de competitie is SDW, Sterk Door Wilskracht, uit Amsterdam. We zullen zien of Wilskracht genoeg is voor deze jongens of dat er, net als in ons team, ook een forse dosis aanleg voor voetbal in de kleine ruimte benodigd is.”
   

 6 augustus

Oude Beloften bij Finale Leeuwinnen

Jeroen te Nuyl: "Natuurlijk waren we erbij. Met Luc, Edgar en Maarten en alle partners hebben we de dames van Oranje de Deensen zien oprollen. Wat een spektakel! We hebben er erg van genoten. Zowel van de sfeer in het stadion als het spel dat de dames op de grasmat legden. Daar kunnen we met de Oude Beloften nog wat van leren. En ja, zo komen we langzaam aan in de voetbalstemming voor het nieuwe seizoen."
"Ik heb Linda (vrouw van Jeroen, red.) nog voorgesteld dat zij bij 's-Graveland ook een vrouwenteam 7x7, 35-plus, opricht. Ze keek me niet begrijpend aan en herinnerde me eraan dat ze nog geen 35 is. Dat was ik even vergeten. Ook vanaf deze plek nogmaals mijn excuses, Linda."
Foto-Impressie
   

 2 augustus

Ouderwets lachen met Menno

Menno van den Brand: "Ja, ja. Op veler verzoek breng ik met plezier weer wat humor uit de oude doos. Want kennelijk ervaart niet iedereen de zomervakantie als een vrolijke periode. Voor sommige mensen kan het een hoop stress opleveren. Tegen die mensen zou ik willen zeggen: Blijven lachen, ook al zit het soms wel eens tegen. Het leven is nou eenmaal een gedoetje."
"Voor alle spelers en supporters van de Oude Beloften heb ik deze opsteker opgescharreld. Effe lekker lachen! Dit is toch humor van de bovenste plank, of niet soms? Nou dan!"

   

 31 juli

Aanvoerder denkt alvast na over nieuwe seizoen

Aanvoerder Jeroen te Nuyl heeft na zijn vakantie in Frankrijk de blauw-witte draad weer opgepakt.
Jeroen: "Het was natuurlijk heerlijk ontspannen in Frankrijk. Samen met Linda had ik een prachtig huis gehuurd. Mijn broers Joost en Luc waren toevallig in de buurt, dus die vroegen of ze langs mochten komen. Geen probleem. We hadden elkaar toch alweer een tijdje niet gezien. In het zonnetje hebben we met een goed glas Franse rode wijn lekker gekeuveld over alle zaken des levens. Ja, dus ook over voetbal, de belangrijkste bijzaak in het leven, zal ik maar zeggen. Maar goed, daar gaat het nu niet om. We moeten als team vooruit gaan kijken naar het nieuwe seizoen. Effe een wake-up-call: Ik ga er vanuit dat alle spelers voor zichzelf zijn door blijven trainen in de zomervakantie. Ik hoop iedereen op de eerste training te zien: dinsdag 15 augustus. Tot dan."

   
   
   
 
eXTReMe Tracker