Thuis    Vorige     Volgende
   

6 mei

  's-Graveland wint onverwacht makkelijk van SDW: 7-1

Een negen punten-wedstrijd, zo noemde aanvoerder Jeroen te Nuyl in de voorbespreking de wedstrijd tegen SDW vandaag. De Amsterdammers stonden zeven punten voor op 's-Graveland, met twee wedstrijden meer gespeeld. Op voorhand beloofde het dus een heel spannende wedstrijd te worden.  De oude Beloften traden aan met het elftal Menno, Jeroen, Luc, Jarno, Niels, Sander, Frits, Frank, Alfred, Giliam en Martijn. Vier reserves dus. Dat was met het warme weer van vandaag geen overbodige luxe. 's-Graveland kwam uitstekend uit de startblokken. Na een minuut of tien stond het al 3-0. Jarno van Diermen had er zin in en was erop gebrand om het aantal doelpunten dat hij dit seizoen gescoord heeft op te krikken naar dertig. Daar zou de sympathieke 's-Gravelandse aannemer ruimschoots in slagen. Aan het einde van de wedstrijd kwam zijn totaal op 31. En dat waren zeker niet allemaal intikkertjes, ook vandaag niet.

's-Graveland - SDW: 7-1
Ruststand: 5-0
Doelpunten 's-Graveland: Jarno van Diermen (4x), Alfred de Vreeze, Martijn Mensen, Frits van der Meer
   
 
Jeroen te Nuyl: “Het draaide vandaag lekker bij ons. De eerste helft waren we heer en meester op het veld. De jongens van SDW waren wat te laat, hadden maar één wissel en leken niet erg in hun spel te komen. Wij kregen kans op kans en schoten ze er lekker in. Vooral Jarno was lekker bezig. Na de eerste helft dacht ik echt dat er dubbelle cijfers in zouden zitten vandaag. Dat bleek niet het geval. De tweede helft zijn we te slordig met de kansen omgesprongen."
"Voor mij een overwinning met een extra feestelijk tintje. Vandaag zijn Linda en ik namelijk dertig jaar getrouwd en mijn dochter Noor is jarig vandaag (23 jaar, red.). Prima, toch?"


  Frank Scheltus: "SDW staat voor Sterk Door Wilskracht. Dat kwam er vandaag niet echt uit. Voor ons prima natuurlijk. Of ik die ene tegengoal niet had kunnen tegenhouden? Kijk, als je eigen spelers je in de weg gaan lopen, dan wordt het heel lastig natuurlijk . Dus nee, ik had hem niet kunnen hebben."
"Leuk dat Jeroen zijn dertig-jarig huwelijksfeest vandaag op de club vierde. En het leuke is, Menno gaat zijn voorbeeld volgen. Menno en Yvonne zijn over twintig dagen dertig jaar getrouwd. Dat willen ze op de zondag vieren dat we ook Oude Beloften partner en familie-aangeklede borrel doen. Mooi, toch?"
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De Rust

 

Supporters van de week

Rosalie en Charlotte de Leeuw kwamen vandaag vader Sander aanmoedigen. Sander deed extra zijn best. Jammer genoeg moest hij de tweede helft geblesseerd van het veld met een hamstring-blessure.
Charlotte was met hockeyen ook al  geblesseerd geraakt, maar dan aan haar duim. Daarvoor heeft ze een speciaal kapje over haar duim. Hopelijk gaan de belessures bij vader en dochter snel weer over.


 

De Toss

Frits van der Meer: "SDW is een van de oudste voetbalclubs van Amsterdam. De broertjes Rob en Richard Witschge komen er vandaan. Had leuk geweest als die ook mee hadden gedaan vandaag. Maar ik weet  eigenlijk niet of ze al boven de vijfendertig zijn."
"Ik kijk deze weken heel veel snooker op televisie. prachtige sport! Gek genoeg is er geen enkele teamgenoot die ook snooker kijkt. Ik werd een beetje vreemd aangekeken toen ik er naar vroeg."
"Joost te Nuyl heeft vandaag uitstekend gefloten. Het was een heel sportieve wedstrijd. SDW heeft geen overtreding gemaakt, Martijn drie. Dat was het zo'n beetje."
 "De aanvoerder van SDW was een aardige jongen en een goede voetballer. Volgens hem ontbraken er bij hun vandaag veel jongens. Kan gebeuren. Dat hebben wij ook wel eens."