Thuis    Vorige     Volgende
   

29 april

  's-Graveland afgedroogd door Fc Weesp: 6-0

Vol goede moed begonnen de Oude Beloften vandaag aan hun wedstrijd tegen Fc Weesp. Vorige week maar net verloren van koploper Maarssen, dus waarom zou er vandaag geen overwinning in zitten tegen Fc Weesp dat op de tweede plaats staat.  De oude Beloften traden aan met het tiental Menno, Jeroen, Luc, Jarno, Niels, Sander, Frits, Frank, Marc en Ronald. Van de mindere voetbal-omstandigheden, regenachtig en een oud kunstgrasveld, had Fc Weesp ook last, daar kon het dus niet aan gaan liggen. Om kort te gaan: Fc Weesp heeft 's-Graveland niet of nauwelijks in de wedstrijd laten komen. Het totaal-voetbal van Fc Weesp was als zand in de 's-Gravelandse motor. Fc Weesp voetbalde, 's-Graveland probeerde mee te doen. Na tien minuten kwamen de Weespers (of Weespenaren, of Weespianen, of wat maakt het eigenlijk uit) door een strak afstandsschot op 1-0. 's-Graveland mocht van achteruit opbouwen, maar kon niet of nauwelijks een kans creëren. Fc Weesp wel. Voor de rust maakten ze er nog 2-0 van.

Fc Weesp - 's-Graveland: 6-0
Ruststand: 2-0
Doelpunten 's-Graveland:
   
 
Jeroen te Nuyl: “Nee, het heeft er vandaag geen moment ingezeten voor ons. Jammer, want tegen Fc Weesp spelen we altijd leuke wedstrijden. Ik kan me bijvoorbeeld herinneren dat we hier vorig seizoen in de laatste minuut met 4-3 wonnen."
"In de rust keek iedereen naar mij, alsof ik even een heel ander tactisch plan uit de hoge hoed zou toveren. Zo zit de wereld natuurlijk niet in elkaar. Ik heb de vraag teruggelegd in de groep. Ja, en toen bleef het ijzig stil. 'Meer bewegen, kaatsen en vooruit denken', zoiets kwam er als opgeteld idee uit. Ik heb het maar laten lopen en dit als een leermoment voor de groep gezien."


  Luc te Nuyl: "Het bijzondere van het voetballen op dit veld is dat er altijd een heel flatgebouw meekijkt. De mensen moeten vandaag genoten hebben, maar niet van ons. Fc Weesp speelde solide en troefde ons volledig af"
"Er stonden twee appartementen, naast elkaar, te koop in de flat. Het is een idee om dat met het hele team te kopen, zodat we volgend seizoen alvast op zaterdag kunnen verzamelen als we tegen Fc Weesp moeten. Ik zal het eens voorleggen aan Jeroen. Misschien houden we aan het eind van het seizoen genoeg geld over in onze Wonderpot."
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De Rust

 

Supporters van de week

Joep Steenvoorden was vandaag weer eens mee met zijn vader Niels. Hij had ook een vriendje meegenomen (de zoon van Patrick, je weet wel die een paar weken geleden een keer met ons heeft meegedaan).
"En hoeveel is het geworden?" vroegen de jongens na afloop. Tijdens de wedstrijd hadden ze gewoon lekker zelf gevoetbald met een paar gastjes van Fc Weesp. Trouwens voor en na de wedstrijd ook. Prima, toch?


 

De Toss

Jeroen te Nuyl: "Altijd weer even afwachten hoe de spelers hersteld zijn van de activiteiten rond koningsdag. Aan de verrichtingen op het veld te zien, had iedereen zich goed vermaakt. Ik ook hoor. Gezellig koningsnacht in Hilversum, zo rond de biersteeg."
"Dit kunstgras kan echt niet meer. Op sommige plekken lagen een soort van tapijttegels. Inderdaad, we speelden op een Heugaveld."
"Vandaag hadden we een zeer jonge scheidsrechter. Hij heeft uitstekend gefloten. Het was een heel sportieve wedstrijd. Als er één overtreding is gemaakt, is het veel"
 "De aanvoerder van Fc Weesp was een aardige jongen en een goede keeper. Hij kreeg een hard schot midden in zijn gezicht, maar verblikte of verbloosde niet. Meestal is Maarten aanvoerder bij Fc Weesp. Ik weet niet wat hij fout gedaan heeft, maar hij voetbalt er nog niet minder om."