Thuis    Vorige     Volgende
   

22 april

 's-Graveland laat koploper Maarssen 2 opnieuw ontsnappen: 4-3

Zo'n twee maanden geleden en twintig graden kouder, voetbalde 's-Graveland de heenwedstrijd tegen koploper Maarrsen 2. Toen verloren de Oude Beloften ternauwernood met 4-3. Vandaag leek de return een soort van kopie van die eerste wedstrijd. Opnieuw gaf 's-Graveland een voorsprong uit handen en ging Maarssen er met de winst vandoor. Niet dat 's-Graveland recht had op drie punten, maar een puntje had zeker leuk en mogelijk geweest. De oude Beloften traden aan met het tiental Menno, Jeroen, Luc, Jarno, Niels, Giliam, Frits, Frank, Martijn en Ronald. Grote verrassing was de aanwezigheid van Pim van Leeuwen - Alias de Witte Panda - de man met de gebroken heup die met kruk en stoel zijn team kwam aanmoedigen. Pim zag 's-Graveland na vijf minuten op een 0-1 voorsprong komen door een strak als een streep ingeschoten vrije trap van Luc te Nuijl.

Maarssen 2 - 's-Graveland: 4-3
Ruststand: 1-1
Doelpunten 's-Graveland: Luc te Nuyl, Martijn Mensen, Jarno van Diermen
   
 
Jeroen te Nuyl: “Ik zag Giliam achter de bal gaan staan bij de vrije trap, maar Luc nam hem. En dat deed ie goed. Nee, ik heb geen lijstje met wie de penalties en de vrije trappen als eerste mag nemen. Dat zoeken ze in het veld maar uit. Kijk, als ik een goede dag heb dan kan ik alle spelhervattingen opeisen als aanvoerder, maar zo zit ik niet in mekaar."
"Ik vond dat we redelijk gelijkwaardig waren aan Maarssen. Zij hebben met nummer zes een hele gevaarlijke speler die gemakkelijk een mannetje uit kan spelen. Dat ondervond ik aan den lijve toen hij mij passeerde en de 1-1 scoorde. Jammer, maar dan laat ik niet het koppie hangen en ga met frisse moed weer op zoek naar de goal van de tegenstander."


  Frank Scheltus: "Ik was het vandaag met een paar dingen niet eens, maar daar hou ik liever mijn mond over. Er wordt in het veld toch al te veel gepraat en gezeikt, vind ik. Daar doe ik liever niet aan mee."
"Na de thee kwam Maarssen al snel op 2-1, weer door die nummer zes zal ik maar zeggen. Toch mooi dat we ons dan niet figuurlijk uit het veld laten slaan. We kwamen goed terug. Eerst door een magnifiek doelpunt van Martijn Mensen die een tegenstander het bos instuurde met een lichaamsschijnbeweging en hard inschoot (2-2). Daarna maakte Jarno van Diermen er zelfs 2-3 van door een half afgeslagen vrije trap van Giliam Hagen attent in te koppen (2-3). Heel even had ik de hoop dat we drie punten in de tas zouden kunnen stoppen, maar dat mocht niet zo zijn. We zijn nog niet zover dat we een wedstrijd in het slot kunnen gooien. Daar hebben we denk ik de ervaring nog niet voor. Om kort te gaan: Maarssen scoorde nog twee keer. Dus kregen we met 4-3 de deksel op de neus."
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De Rust

 

Supporter van de week

Tweeënhalve maand geleden brak Pim van Leeuwen zijn heup in de wedstrijd bij PVC. Na de operatie en zeven weken het been niet belasten is hij gelukkig weer op de weg terug. Pim: "Ik mag gelukkig weer een beetje wat doen. Ik vertrouw helemaal op mijn fysiotherapeut. Sinds kort mag ik met één in plaats van met twee krukken lopen. Ik wil nog even niet aan voetballen denken, maar een wedstrijdje van de Oude Beloften kijken kan geen kwaad. Ik heb me opgegeven voor de nieuwjaarsreceptie in januari 2019, mits ik niet op de operatietafel lig waar ze dan de pin uit mijn heup weer verwijderen."


 

De Toss

Giliam Hagen: "Jeroen begon als reserve. De laatste weken blijk ik dan ineens eerste reserve-aanvoerder te zijn. Ik weet ook niet waar ik dat aan te danken heb. Niet dat ik het erg vind, hoor. Ik doe het met plezier en gemak."
"Het was warm vandaag. Dan zie je dat er een extra aanslag wordt gepleegd op de conditie. Ondanks dat bij ons de gemiddelde leeftijd 15 jaar hoger lag dan bij Maarssen, hielden we het toch aardig vol."
"De scheidsrechters van vandaag hebben goed gefloten. Dat gold wat mij betreft zeker voor degene die de eerste helft floot. Hij stuurde Luc te Nuyl bij ons bijvoorbeeld terecht vijf minuten naar de kant. Hij vond echter dat spelers van Maarssen teveel aanmerkingen op zijn leiding hadden. Daarom kwam hij de tweede helft niet meer terug. Een gek verhaal. Nou ja, de tweede helft werd het door iemand anders opgepakt. Die heeft ook goed gefloten."
 "De aanvoerder van Maarssen 2 was een aardige jongen en of ie een goede voetballer was, weet ik niet want hij was keeper."