Thuis    Vorige     Volgende
   

15 april

 's-Graveland slaat toe in tweede helft bij Elinkwijk: 3-5

Het kostte nogal wat bloed, zweet en tranen, maar het is ’s Graveland toch maar mooi gelukt om met 3 punten Sportpark Elinkwijk te verlaten. De blauw-witten versloegen hun altijd lastige Utrechtse kleurgenoten met 3-5, dankzij twee doelpunten van Giliam Hagen (de eerste en de laatste) en drie treffers van de onvermoeibare topscorer Jarno van Diermen. Waarmee we dus nog steeds ongeslagen zijn in de nieuwe tenues die deze sympathieke aannemer ter beschikking heeft gesteld.Er moest wat geïmproviseerd worden vanwege een behoorlijk aantal afmeldingen, onder andere van vaste sluitpost Frank Scheltus. Vrijdagavond, tijdens de zeer geslaagde onderlinge 35+ clubavond om de SVS Cup, slaagde Jeroen erin Niki la Maitre (40) vast te leggen als doelman. Toen deze hoorde dat we uit bij Elinkwijk moesten spelen, begon hij meteen te glimmen, want daar liggen vele mooie herinneringen. Zijn vader Nico was in de jaren zeventig een van de sterspelers van de toenmalige amateurhoofdklasser en Niki werd gisteren door talloze getrouwe Elinkwijkers, onder wie good old Roel van Barneveld, herkend en op de schouders geslagen.

Elinkwijk - 's-Graveland: 3-5
Ruststand: 2-1
Doelpunten 's-Graveland: Giliam Hagen (2x), Jarno van Diermen (3x)
   
 
Jeroen te Nuyl: “Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar daar waren we niet voor gekomen: het ging om de overwinning en de sprong naar de top 5 op de ranglijst.In de wetenschap dat Elinkwijk altijd een lastige opponent is, begon ’s Graveland goed en geconcentreerd aan  de wedstrijd. Giliam opende de score met een mooi schot, waarna de blauw-witten echter terugvielen en te veel ruimte lieten. De thuisploeg maakte gelijk en kwam zelfs op 2-1. Dat was ook de ruststand, temeer omdat ’s Graveland liefst drie keer de paal en een keer de lat raakte. Na rust (helaas geen thee in de pauze) een getergd ’s Graveland, dat weer eerst de paal raakte maar toen toch dankzij venijnige schoten van Jarno orde op zaken stelde en weer een 2-3 voorsprong nam. Helaas konden de gasten daar niet lang van genieten, want Elinkwijk maakte wederom gelijk."

Jeroen: "Daarna ging het even mis: een Elinkwijker ging voor eigen succes, tot onvrede van een ploeggenoot die prompt met hem op de vuist wilde en slechts met de grootste moeite in bedwang kon worden gehouden. De scheidsrechter wilde daarop de wedstrijd beëindigen en de Utrechtse keeper was al op weg naar de kleedkamer, maar uiteindelijk werden de gemoederen gesust en kon toch verder worden gespeeld. ’s Graveland liet zich door het voorval niet van de wijs brengen en trok de wedstrijd alsnog professioneel naar zich toe op het oude kunstgrasveld, dat weer voor de nodige brandwonden zorgde. Jarno en Giliam knalden er lustig op los, Niki onderscheidde zich nog met een knappe redding en zo smaakte de overwinning zeer zoet in de gezellige Elinkwijkkantine die voor de gelegenheid weer eens was opengesteld. Of misschien kwam dat ook omdat het eerste op het hoofdveld speelde."
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De Rust

 

Supporters van de week

Een lekker voetbalweertje betekent meestal veel supporters. Ze wilden best op de foto met de mascotte van Elinkwijk: Teun, Cas, Joep,, Thibaut, Niki en Rafaël.


 

De Toss

Giliam Hagen: "Hoe dan ook, de aanvoerder was een aardige jongen en een goede voetballer, die er ook allemaal niets aan kon doen en wel 1000 keer sorry heeft gezegd…"