Thuis    Vorige     Volgende
   

8 april

Net geen dubbele cijfers voor 's-Graveland tegen Abcoude: 9-2

Onder een stralende zon was Abcoude vandaag de tegenstander van de Oude Beloften. Alle 's-Gravelandse teams speelden vandaag thuis, dus dat was even dringen in de kleedkamers. Frank Scheltus, die bij afwezigheid van Aanvoerder Jeroen te Nuyl de algehele coördinatie op zich had genomen, wist gelukkig een chaos op sportpark Berenstein te voorkomen. Deze week dreigde er even paniek vanwege het aantal beschikbare spelers. Gelukkig wist aanvoerder Jeroen te Nuyl op tijd aan de bel te trekken. 's-Graveland trad aan met Frank, Frits, Erik Alberts, Mark Jans, Marc Heemskerk, Richard Bierens, Martijn, Bert en Ronald. Abcoude begon met een soort van team-hug waarin de tactiek werd besproken. 's-Graveland ging gewoon van eigen kracht uit en dat betaalde zich direct uit. Binnen één minuut stond het 1-0, binnen twaalf minuten 5-0.

's-Graveland - Abcoude: 9-2
Ruststand: 7-0
Doelpunten 's-Graveland: Martijn Mensen (3x), Marc Heemskerk (2x), Erik Alberts (2x) Richard Bierens, Eigen doelpunt Abcoude
   
 
Frank Scheltus: "Ja, dat ging wel heel makkelijk in het begin. De eerste helft heb ik weinig te doen gehad. Ik heb in mijn goal zitten rekenen. Na twaalf minuten 5-0, dat zou betekenen dat een 25-0 eindstand er wel in moest zitten. Zover is het helaas niet gekomen."
"We hebben geen speciale afspraken voor de wedstrijd gemaakt. Normaal heeft Jeroen in de kleedkamer altijd een soort speech met daarin de tactiek en de wissel-aanpak verpakt, maar wij zijn gewoon het veld ingegaan met het idee dat we deze wedstrijd moesten gaan winnen. En ik heb natuurlijk vanuit mijn goal de coaching verzorgd."


  Frits van der Meer (links op de foto): "Wat kan een voetballeven toch mooi zijn. Ik vond het niks niet erg om te wisselen. Van de kant kon je echt zien dat wij het beste van het spel hadden. En ja, ik had me voor de wedstrijd goed ingesmeerd."
Ronald van Oostrum: "Dit was echt een wedstrijd om een beetje op te klimmen op de topscorerslijst. Jammer genoeg is dat voor Frits en mij niet gelukt. Ik heb het idee dat wij meer dienende spelers zijn. Die heb je ook nodig. Maar het is toch minder leuk om je naam niet terug te lezen in de statistieken. Waarom is er eigenlijk geen lijst met daarop de rangschikking van de meest dienende spelers, maar wordt er alleen gekeken naar het maken van doelpunten?"
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De Rust

 

Supporter van de week

Menno van den Brand: "Ja, ja. Met dit mooie weer had ik wel een hoop supporters verwacht bij de Oude Beloften. Niets was echter minder waar. Zelf moest ik vlaggen bij het eerste , maar ik heb toch effetjes gekeken bij mijn eigen team. Ik moet zeggen dat liep best lekker."
"Het eerste heeft 3-2 gewonnen. Je hoort mij niet zeggen dat het kwam  doordat ik gevlagd heb."


 

De Toss

Frank Scheltus: "Het zat vandaag niet mee qua faciliteiten. Geen kleedkamer geregeld, geen thee in de rust, versterkte muziek op het terras. De omstandigheden waren niet ideaal. Toch goed om te zien dat we als team onder alle omstandigheden overeind blijven."
"We zijn een mooie reeks aan het neerzetten. Vijf wedstrijden op rij, met de nieuwe shirtsponsor, nog niet verloren. We gaan gewoon nog effe door zo."
"Joost te Nuyl heeft vandaag een hele goede wedstrijd gefloten. Ik heb hem niet op een enkele fout kunnen betrappen. Er was een ongelukkige overtreding op een van de spelers van Abcoude, Markus. Het verhaal ging dat hij zijn sleutelbeen heeft gebroken. Dat zou enorm balen zijn. Ik hoop echt dat het goed met hem gaat. Het was verder een sportieve wedstrijd."
"De aanvoerder van Abcoude was een aardige jongen en een goede voetballer. Dat laatste bleek de tweede helft pas toen hij er in de eerste helft als keeper zeven om de oren had gekregen."