Thuis    Vorige     Volgende
   

 22 oktober

's-Graveland past tactiek aan en wint in tweede helft van Nautilus: 1-5

Nautilus heeft dit seizoen nog geen puntje gehaald. Mede daarom dachten de Oude Beloften wel even makkelijk drie punten op te halen in Amstelveen. Dat viel toch tegen. In de eerste helft waren de meeste kansen voor 's-Graveland, maar waren de beste kansen misschien wel voor de Amstelveners. 's-Graveland trad aan met Jeroen, Pim, Ronald, Niels, Giliam, Jarno, Martijn, Frits, Luc en Rick. Tien man, drie wissels, geen probleem. Nautilus liet 's-Graveland het spel maken en dat is nou net niet de favoriete bezigheid van de Oude Beloften. Het resulteerde in veel gebrei voor de Amstelveense goal. Jeroen te Nuyl wist wel een doelpuntje binnen te frommelen (0-1), maar vijf minuten later maakte Nautilus uit een uitval weer gelijk (1-1). Een hoge voorzet ging over keeper Pim van Leeuwen - de Witte Panda-, heen en belandde pardoes in het net. 's-Graveland moest het strijdplan voor de tweede helft aanpassen.

Nautilus -  's-Graveland: 1-5
Ruststand: 1-1
Doelpunten 's-Graveland: Jeroen te Nuyl (2x), Giliam Hagen, Martijn Mensen, Jarno van Diermen
   
Jeroen te Nuyl: "Ik had niet verwacht dat Nautilus zo goed partij zou geven. Voor mijn gevoel speelden er andere jongens in dan vorig seizoen. Maar dat scheen niet zo te zijn. In de eerste helft hadden we echt te weinig echte kansen gecreëerd, terwijl we wel de betere voetballers hadden. We moesten het over een andere boeg gooien in de tweede helft. En dan is het mooi dat ik een team heb dat met meerdere systemen uit de voeten kan."
"In de tweede helft zijn we omgeschakeld naar het systeem Effe inzakken en laten komen. Dat bleek wonderwel te werken. Al in de eerste minuut van de tweede helft scoorde Giliam Hagen, uit een uitval, de 1-2. En daarna ging het eigenlijk gemakkelijk. Ik scoorde zelf nog een keertje, Martijn Mensen scoorde in zijn eerste wedstrijd voor de Oude Beloften, en gelukkig pakte Jarno van Diermen ook zijn doelpuntje mee."Pim van Leeuwen(de Witte Panda): "Frank Scheltus zit met z'n luie reet in Portugal. Gisteren was ie nog wel op de club. Daar heb ik z'n keepershandschoenen van hem gekregen. We zijn met elkaar in een soort strijd verwikkeld wie van ons de minste doelpunten om de oren krijgt. Ik had vandaag best de nul kunnen houden, maar er ging een soort van rare dwarrelvoorzet over me heen. Nou ja, ik heb als keeper nog geen wedstrijd verloren en we hebben weer drie punten erbij. Niks aan het handje dus."
 
 
 
 
 


 
 

De Rust

 

Supporters van de week

De supporters van vandaag waren moeilijk op foto vast te leggen langs de lijn. Ze waren op een ander veld bezig met hun eigen voetbalspelletjes. Maar ze waren er wel! 
Teun, Cas en Joep (foto boven) en Matthijs en Wessel (foto onder).


De Toss

Jeroen te Nuyl: "Altijd weer even zoeken in Amstelveen om bij Nautilus te komen. Zeker als de Witte Panda "Spoorlaan" in je Tom-Tom heeft ingetikt, in plaats van "Sportlaan".
"Gelukkig heeft het niet hard geregend terwijl we voetbalden. Het veld was natuurlijk wel nat en glad. Frits van der Meer zei heel stoer dat hij op dit veld ook wel met kunstgras-schoenen overeind zou blijven. Nou, die heb ik de tweede helft een onvrijwillige spagaat zien maken. hahaha."
"De scheidsrechter van vandaag heeft uitstekend gefloten. Nou had hij ook weinig te doen, hoor. Het was trouwens een sportieve wedstrijd."
"De aanvoerder van Nautilus is een aardige jongen en een goede keeper. Wel jammer dat ze bij Nautilus de verkeerde eindstand (1-4, red.) aan de KNVB hebben doorgegeven. Ben benieuwd of dat nog rechtgezet kan worden."