Thuis    Vorige     Volgende
   

 29 oktober

Solide 's-Graveland boekt solide overwinning op Kockengen: 2-0

's-Graveland had dit seizoen nog geen thuiswedstrijd gewonnen. Vandaar dat er wat extra druk stond op het duel tegen Kockengen, vandaag. Kockengen is geen hoogvlieger, maar altijd wel een bijzonder lastige tegenstander voor de Oude Beloften. Vorig seizoen werd de uit-wedstrijd, die werd gespeeld met temperaturen onder het vriespunt, hopeloos verloren. Vandaag is 's-Graveland echter geen moment in de problemen geweest. 's-Graveland trad aan met Jeroen, Luc, Frits, Rick, Alfred, Martijn, Marc, Ronald, Giliam, Stok en Niels. Om de spelers te prikkelen liet Jeroen het team starten met een 1-2-2-2-opstelling. Dat was even wennen. Niet iedereen hield zich aan zijn looplijnen. Desalniettemin kwam 's-Graveland in de eerste helft op een 2-0 voorsprong die het in de rest van de wedstrijd niet meer uit handen zou geven.

's-Graveland - Kockengen: 2-0
Ruststand: 2-0
Doelpunten 's-Graveland: Giliam Hagen, Alfred de Vreeze
   
Jeroen te Nuyl: "De voorbereiding op de wedstrijd was niet optimaal, vooral vanwege de vele festiviteiten in dit weekend. Het begon vrijdagavond met een knalfeest voor Stok van den Burg, die zijn zestigste verjaardag vierde. Hij had de Drie Dorpen afgehuurd en een soort van jam-sessie georganiseerd. Het was een zeer geslaagd feest, zowel qua gezelligheid als in muzikaal opzicht. En dan zaterdag had mijn broer Luc een soort van housewarming-party. Ook gezellig en niet goed voor de voetbal-concentratie. Toch hebben we vandaag gewoon goed gespeeld. Kockengen is in verdedigend opzicht een stugge ploeg. In aanvallend opzicht zijn ze echter niet of nauwelijks echt heel gevaarlijk geweest."

Jeroen: "We wisten twee keer door de Kockengense  muur te breken. Giliam Hagen scoorde, net als vorige week,   met een lekker schot. Alfred de Vreeze wist een bal binnen te werken uit een soort van voorzet van Stok van den Burg."
"Vanwege de onwennigheid ben ik de tweede helft maar weer omgeschakeld naar het traditionele 3-2-1-systeem en hebben we de wedstrijd netjes uitgevoetbald."
 
De Blauwe Reiger
Door de afweigheid van eerste keeper Frank -de Zwarte Panter- Scheltus en tweede keeper Pim -de Witte Panda- van Leeuwen, stond vandaag derde keeper Rick -de Blauwe Reiger- Calis op de goal. Rick keepte een prima wedstrijd en heeft meteen het beste gemiddelde van de drie: Eén gekeept - nul tegen. Mooi zo!
 
 
 
 


 

De Rust

 

Supporter van de week

Marc Heemskerk deed vandaag eindelijk weer mee, na een afwezigheid van bijna een jaar. Geopereerd aan zo'n beetje elk orgaan in zijn lichaam. Uiteindelijk zijn heup een beetje bijgevijld. En zo dan maar weer eens proberen. Het ging uitstekend.
Tobias Heemskerk komt dan natuurlijk kijken bij zijn vader. Zelf had Tobias gisteren verloren met 3-2 van Quick. Jammer.


De Toss

Giliam Hagen: "Jeroen begon als reserve, Frits ook, vandaar dat Jeroen mij vroeg om de toss te doen. Geen probleem, ik heb wel voor hetere vuren gestaan."
"Beginnen om half twee en dan ook nog de zomertijd. Dat was eventjes wennen. Het idee is dat we dan geen problemen hebben qua gebruik van de kleedkamers. Maar dan moeten de ploegen die ervoor gespeeld hebben wel meteen omkleden en niet bier gaan drinken op het terras, zoals vandaag."
"Joost te Nuyl heeft vandaag uitstekend gefloten. Nou had hij ook weinig te doen, hoor. Het was een sportieve wedstrijd."
"De aanvoerder van Kockengen is een aardige jongen en een goede voetballer. En Kamiel ook. Dat moest ik van Jeroen zeggen."