Thuis    Vorige     Volgende
   

19 november

 's-Graveland benut de kansen beter dan DCG: 6-4

Het  Amsterdamse DCG was de afgelopen drie seizoenen heer en meester in de competitie der 35+. Drie keer zo'n beetje ongeslagen kampioen. Dit seizoen hebben de Amsterdammers nog niet de oude vorm gevonden. Al twee wedstrijden werden verloren. Niet zo gek dus dat 's-Graveland vandaag kansen rook. Het team van aanvoerder Jeroen te Nuyl voetbalt dit seizoen lekker en hoeft voor geen enkel team in de competitie onder te doen. Dat bleek vandaag ook maar weer. De Oude Beloften traden aan met Frank, Mike, Alfred, Stok, Niels, Giliam, Luc, Martijn, Jarno en Frits. Genoeg spelers hadden zich aangemeld waardoor aanvoerder Jeroen zelf een vrije dag kon nemen. Vanaf de eerste minuut gaf 's-Graveland zijn visitekaartje af: een stugge verdediging en gevaarlijke counters. Uit een van die counters scoorde Frits van der Meer op aangeven van Martijn Mensen de 1-0. Martijn, die een uitstekende wedstrijd speelde, tekende zelf ook voor twee mooie doelpunten in de eerste helft. DCG kwam af en toe gevaarlijk voor de goal van Frank Scheltus, maar de doelpogingen resulteerde vaak in caramboles naast het doel, op twee keer na. Luc te Nuyl bepaalde de ruststand op 4-2.

's-Graveland - DCG: 6-4
Ruststand: 4-2
Doelpunten 's-Graveland: Frits van der Meer, Martijn Mensen (2x), Luc te Nuyl (3x)
   
Luc te Nuyl: "Ik hou een heel lekker gevoel over aan deze wedstrijd. DCG heeft de hele tijd achter de feiten aan moeten lopen. Zij waren meer met zichzelf bezig dan dat ze aan voetballen toekwamen. Dat was onze verdienste. Het werd nog even spannend want nadat ik de 5-2 had gescoord (een mooi ingeschoten vrije trap, red.), kwam DCG nog terug tot 5-4. We lieten ons even terugdringen, maar herpakten ons ook weer. En dan is het alleen maar leuk dat ik zelf dan ook nog de 6-4 mag scoren. Jeroen kwam na de wedstrijd aankakken en kon zijn grote oren niet geloven dat we DCG deze hak hadden gezet."

  Frank Scheltus: "IkFrank Scheltus: "Iit is een hele mooie opsteker. Wie weet wat voor moois ons dit seizoen nog allemaal te wachten staat."
"Voor de aftrap heb ik nog snel effe een nieuw doel neergezet. Dat doeltje dat er stond was nogal gammel. Ik heb in mijn eentje een steviger versie uit de voorraad doeltjes gehaald."
"Iedereen zeurt mijn kop gek over de nieuwjaarsreceptie. Waar gaan we nou precies heen? Wat gaan we nou precies doen? Dat soort vragen. Ik ben nog met diverse locaties, in diverse Duitse steden, in onderhandeling dus ik kan en wil er verder nog niets over zeggen. Tot nu toe hebben twaalf man zich aangemeld. Ik verwacht dat er nog wel een of twee bij zullen komen."
 
 
 
 
 


 
 

De Rust

 

Supporter van de week

Raar maar waar: Geen 's-Gravelandse supporter langs de lijn te vinden. Een mooie gelegenheid om de trouwste DCG-supporter aan het woord te laten. Zijn commentaar op de wedstrijd: "Ik heb altijd gezegd dat er voor DCG een mindere periode aan zou komen. Zo gaat dat nou eenmaal. Ze moeten iets van vier nieuwe spelers inpassen. Dat gaat lastig. Vandaag hebben twee teams er geen mooie wedstrijd van gemaakt. Laat ik het daar maar bij laten."De Toss

Frits van der Meer: "We hadden meer dan genoeg mensen vandaag. Jeroen moest nog wat afmaken op zijn werk, dus die had zichzelf buiten de selectie gezet. En dan doe ik natuurlijk een stap vooruit. Die aanvoerdersband zit mij als gegoten."
"Veld drie is goed bespeelbaar. Alleen is het wel een beetje irritant dat er ineens extra zijlijnen zijn bijgekomen, waardoor je denkt dat de ball al uit is, maar dat ie dan nog niet uit is."
"Pim van Leeuwen was vandaag inval-scheidsrechter. Hij heeft uitstekend gefloten in een wedstrijd waarin de teams het hem niet makkelijk maakten. Ik neem mijn petje af voor hem."
"De aanvoerder van DCG was een
aardige jongen en een goede voetballer. Hij had niet echt een verklaring voor het mindere spel van zijn team in de eerdere wedstrijden. Uit ervaring weet ik dat je gewoon je ding moet blijven doen en dat het dan vanzelf wel weer goed komt."